Koji faks upisati?

poruka: 7
|
čitano: 2.689
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji faks upisati?

Stariji san malo. Iman završen faks računovodstva i financija. Interesiran se upisati informatički faks.

Dali ima tko iskustva sa Informatičkim studijem na Centru za stručne studije (staro veleučilište) ?   Dali se moguće zaposlit s tim fakson i dali prenesu kakvo znanje na tebe?

Izvinjavam se ako sam na krivoj podtemi.

http://steamcommunity.com/profiles/76561197984431248

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji faks upisati?
Neznalica121212 kaže...
... Dali se moguće zaposlit s tim fakson i dali prenesu kakvo znanje na tebe?

Otkad zaposlenje ovisi o faksu? Ako si ti čovjek koji zna posao najmanje što će te netko pitati je što si završio. Neko radno mjesto možda zahtjeva više formalno obrazovanje, no opet - to je tek formalno, i u tom slučaju svaki faks je dobar jer se njime mogu zadovoliti ti formalni uvjeti. Ali ako ti posao ne znaš dobiti ćeš otkaz bez obzira na faks. Prošla su ta vremena kada se diploma nekog određenog faksa više vrednovala nego diploma nekog drugog faksa jer nikoga više ne impresionira papir već tvoj znanje i koliko mu novaca možeš tim znanjem zaraditi.

Također, vjerujem da svaki faks može prenijeti potrebno znanje, ali ako je tvoja motivacija samo papir (diploma) onda nećeš imati upravo ono što bi trebao imati - znanje. Ima ih mnoštvo koji završe studij s prosjekom 2.x i onda kenjaju po faksu, predmetima i profesorima u stilu kako faks je bezveze itd., na ispitima se samo prepisuje, profesori loše objašnjavaju i sl. čime zapravo samo pokazuju koliko su nezreli jer ne prihvaćaju odgovornost za svoj (ne)rad već ju pokušavaju prebaciti na druge. Ako ti na faksu nešto nije jasno - pitaj na predavanju, dođi na konzultacije, sam radi kod kuće itd., a ne očekivati sve na pladnju. Tako da, konačna količina znanja ovisi ponajviše upravo o tebi.

Dakle, moj savjet ti je da si preispitaš motivaciju. Zašto ti uopće želiš ići na informatički faks? Zbog boljeg posla ili te baš zanima ta struka. Jer, ako je tek riječ o lovi i diplomi na kojoj ćeš imati dvojke i trojke bolje ne gubi vrijeme s tim faksom jer ćeš biti samo jedan u gomili onih s diplomom a nikakvim posebnim znanjem i vještinama. Takve nitko ne treba. Radije si izaberi područje koje te zanima i onda na faksu drilaj po tome.

12 godina
TracerCPP kaže...
Neznalica121212 kaže...
... Dali se moguće zaposlit s tim fakson i dali prenesu kakvo znanje na tebe?

Otkad zaposlenje ovisi o faksu? Ako si ti čovjek koji zna posao najmanje što će te netko pitati je što si završio. Neko radno mjesto možda zahtjeva više formalno obrazovanje, no opet - to je tek formalno, i u tom slučaju svaki faks je dobar jer se njime mogu zadovoliti ti formalni uvjeti. Ali ako ti posao ne znaš dobiti ćeš otkaz bez obzira na faks. Prošla su ta vremena kada se diploma nekog određenog faksa više vrednovala nego diploma nekog drugog faksa jer nikoga više ne impresionira papir već tvoj znanje i koliko mu novaca možeš tim znanjem zaraditi.

Također, vjerujem da svaki faks može prenijeti potrebno znanje, ali ako je tvoja motivacija samo papir (diploma) onda nećeš imati upravo ono što bi trebao imati - znanje. Ima ih mnoštvo koji završe studij s prosjekom 2.x i onda kenjaju po faksu, predmetima i profesorima u stilu kako faks je bezveze itd., na ispitima se samo prepisuje, profesori loše objašnjavaju i sl. čime zapravo samo pokazuju koliko su nezreli jer ne prihvaćaju odgovornost za svoj (ne)rad već ju pokušavaju prebaciti na druge. Ako ti na faksu nešto nije jasno - pitaj na predavanju, dođi na konzultacije, sam radi kod kuće itd., a ne očekivati sve na pladnju. Tako da, konačna količina znanja ovisi ponajviše upravo o tebi.

Dakle, moj savjet ti je da si preispitaš motivaciju. Zašto ti uopće želiš ići na informatički faks? Zbog boljeg posla ili te baš zanima ta struka. Jer, ako je tek riječ o lovi i diplomi na kojoj ćeš imati dvojke i trojke bolje ne gubi vrijeme s tim faksom jer ćeš biti samo jedan u gomili onih s diplomom a nikakvim posebnim znanjem i vještinama. Takve nitko ne treba. Radije si izaberi područje koje te zanima i onda na faksu drilaj po tome.

O dragi prijatelju mogao si mi jednom rečenicom odgovorit. Što mi moralno predavanje držiš :D hvala svakako!

14 godina
neaktivan
Koji faks upisati?

Drugim riječima, bezeveze izgubih vrijeme . Sretno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji faks upisati?

Bas kako je rekao kolega trace. Ako znaš posao...

Bolje upisi neki drugi faks koji te zanima, a informatiku usavrši sam doma; mreže,  servere, linux. Skupi nešto novaca za neke certifikate... I imaš dva zanimanja kasnije.

ja sam razmišljao o nekom certifikatu, možda ofenzive security ili sl. Ali nije tek dovoljno upisati ga, treba prvo skupiti dobro predznanje za njega sto svatko može sam bez stručne pomoći zahvaljujući današnjem internetu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ponajviše me zanimalo zapravo jeli ovaj studij išta vrijedi. Čini mi se da je prvi dečko odgovorio da vrijedi. Ma ja sam na kompjuteru od pentium 333 naravno da me te stvari zanimaju. Smeta mi malo kad netko spomene informatičku izobrazbu kako uvijek mora biti komentar kao, nemoj ako te ne zanima. Pa nebi pita ako me ne zanima, a sad dali se palim na to čim igledam komp naravno da ne. To je tako širok pojam dali te nešto zanima ili ne.

Ne frizeri me ne zanimaju i nikad neću šišat, informatika me zanima dovoljno da završim studij. ^^

17 godina
Koji faks upisati?

Ja ne razmišljam u toj kategoriji "zanimanja", samo mi čudna poveznica između računovodstva i fizike, a vidim i da imaju dosta metematike.  Po predmetima iz programiranja su dobro pokriveni. Tvoja odluka, ako smatraš da možeš, navali. Koliko vidim iz programa u prva dva semestra dominira matematika, fizika, elektrotehnika i elektronika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 13:32 (Floki).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice