Funkcija u c++

poruka: 7
|
čitano: 1.554
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Funkcija u c++

Ok, treba mi pomoc...

treba mi funkcija koja prima polje od x brojeva i parametar y,a funkcija treba vratit zbroj od brojeva iz tog danog polja koji su veci od parametra y! Evo funkcija koju sam ja napisao,nemojte se smijati,tek sam pocetnik :) puno hvala :D

double ZbrojVeciOd(vector<int> x, int y)
{
    int zbroj;
    for(int i=0;i<x.size; i++)
    {
       if (x[i]>y)
          cin>>x[i];
    zbroj+=x[i];
    }
    return zbroj;
}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Funkcija u c++
emileter kaže...

Ok, treba mi pomoc...

treba mi funkcija koja prima polje od x brojeva i parametar y,a funkcija treba vratit zbroj od brojeva iz tog danog polja koji su veci od parametra y! Evo funkcija koju sam ja napisao,nemojte se smijati,tek sam pocetnik :) puno hvala :D

{
    int zbroj;
    {
       if (x[i]>y)
          cin>>x[i];
    zbroj+=x[i];
    }
    return zbroj;
}

Ok. 2 problema. Kada kažeš polje, mora li to biti baš polje, ili može biti vektor. Vektor jest elegantan za korištenje ali profesor možda želi baš polje. Drugi problem je: zašto učitavaš vrijednosti sa tipkovnice? Ako vektor prije toga nije imao dodijeljene vrijednosti elementima, što onda ti točno ispituješ kada napišeš:

if (x[i] > y)

Koja je vrijednost x[i] u tom slučaju?

Zapravo sad sam primijetio i još jedan problem. Varijabla 'zbroj' nije inicijalizirana, a to znači da sadržaj varijable može biti bilo što, a ti dalje u petlji samo još nadodaješ na taj sadržaj. To ne može dobro ispasti. Postavi joj početnu vrijednost na nula.

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
12 godina
neaktivan

moze biti vektor,ne treba striktno polje biti...a mislio sam u mainu napraviti neki vektor koji bi imao svoje elemente na kojeg bi pozvao funkciju tako da ne bi unosio sa tipkovnice. jel onda ova funkcija ne valja za to ili? e fala za "zbroj" i mislio sam da ide tako

15 godina
neaktivan
emileter kaže...

a mislio sam u mainu napraviti neki vektor koji bi imao svoje elemente na kojeg bi pozvao funkciju tako da ne bi unosio sa tipkovnice. jel onda ova funkcija ne valja za to ili?

Onda je ok, samo ukloni unos sa tipkovnice u toj funkciji.

12 godina
neaktivan

hmmm...kao sto rekoh..pocetnik :P koji je to dio funkcije?

15 godina
neaktivan
emileter kaže...

hmmm...kao sto rekoh..pocetnik :P koji je to dio funkcije?

{
    int zbroj;
    {
       if (x[i]>y)
         cin>>x[i];
    zbroj+=x[i];
    }
    return zbroj;
}
Ovaj označeni.

Dakle popuniš taj vektor podatcima izvan ove funkcije (npr u mainu), te samo proslijediš funkciji popunjeni vektor. Btw sad sam skužio i da ti ovo zbroj+=x[i] nije unutar if naredbe, trenutno ti samo ova označena linija spada unutar if naredbe. Želiš zbrajati samo one koji su veći od y, a ne sve.

12 godina
neaktivan

Aha ok fala vam puno :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice