Eclipse

poruka: 17
|
čitano: 6.898
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Eclipse

Evo, dakle tu pišite svi vi koji nešto programirate u Eclipse-u (po mogućnosti 'java related', ali ne nužno) Namigiva

Ja već nekoliko godina koristim Eclipse kao razvojnu okolinu na poslu za raznorazne java skripte i aplikacijice, a s novim verzijama sam jako zadovoljan, pogotovo zato što je alat besplatan i ima solidnu podršku.

Sučelje je dosta konfigurabilno i vrlo 'user friendly'.

Podjelite svoja Eclipse iskustva...

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Eclipse

Upravo ga skidam.. nisam baš fan softvera izrađenog u Javi, ali Eclipse je prilično brz.

Prije sam ga koristio za (pokušaje :D) izrade j2me aplikacija.. a zato ga i sada skidam :D.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Eclipse
itf4n kaže...

Upravo ga skidam.. nisam baš fan softvera izrađenog u Javi, ali Eclipse je prilično brz.

Prije sam ga koristio za (pokušaje :D) izrade j2me aplikacija.. a zato ga i sada skidam :D.

Nova Mreža (srpanj-kolovoz 2008) ima Eclipse na DVD-u.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2008 21:32 (the_tux).
17 godina
neaktivan
Eclipse

evo ja isto koristim eclipse, al tek učim, niš konkretno nisam još napravio, trenutno čačkam sa SWTomOsmijeh

jel ima eclipse neki plug-in za GUI izradu(znate ono...kliknem button i bacim ga di oću, a da ne trebam pisat koordinate)? prije sam koristio oracle jdeveloper koji je to imao al vidim da eclipse to nema.

a ovo na mreža dvdu - tu ima različitih eclipseova, eclipse classic 3.4, eclipse IDE for Java EE developers, eclipse IDE for java developers ...šta je tu razlika? tnx

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2008 22:41 (Merlo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Eclipse

ja mislim da ti se plugin zove Visual Editor, tj VE for eclipse ili slicno.... stvarno sam zaboravio jer je vec dugo geany moj miljenik :)
A ovo ostalo ti je jasno, Eclipse for java je za java programere, a ovaj drugi je za druge programere....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ima add-on za programiranje u pythonu ali ne koristim ga... ne koristim niti Eclipse...
Notepad++ je moj editor za python...
17 godina

Pozdrav,

Pa dobar je za skoro sve programske jezike. Ima dosta dobar intelli, kontrola i automatsko formatiranje koda je po mojoj skromnoj procjeni jedno od najboljih i najbolje konfigurabilnih. Koristim ga specifično za j2me razvoj, jer mislim da u tome je definitivno najbolji. Brži je dosta od Netbeansa (isto tako jednog od najpopularnijih java razvojnih sučelja).

Najviše mu mogu zamijeriti spellcheck (samo te živcira i tu opciju što prije isključiti) i naravno debug. Nema mogućnost automatskog filtriranja paketa koji ne želiš debugirati i tako dugo dok se to ručno ne postavi dosta živcira. Sve ostalo je super i preporučam ga toplo svima

Pozdrav Svi smo mi ovce
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Nema mogućnost automatskog filtriranja paketa koji ne želiš debugirati

Mislim kako su to najavili za iduću verziju Eclipse-a, bilo je o tome govora na nekom od njihovih foruma prije par tjedana..  ne znam više točan link Neodlučan

Sve u svemu, Eclipse postaje svakom novom verzijom sve potpuniji i zreliji alat za profesionalnu upotrebui za 'po doma'.

BTW, jel netko razvijao nešto ozbiljnije već u Ganymede-u?  Nisam ga stigao još u potpunosti isprobati..

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Eclipse

Stigao nam Galileo u međuvremenu..

Kakvi su dojmovi?

Osobno, Eclipse i dalje ostaje moj prvi izbor za manje java aplikacije, no zadnjih dana tražim podršku za SQLJ..   Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Kakvi su dojmovi?

Osobno, Eclipse i dalje ostaje moj prvi izbor za manje java aplikacije, no zadnjih dana tražim podršku za SQLJ..   Neodlučan

Ma koji Eclipse. Uzmi IntelliJ Idea (danas se zovu Jetbrains), to je alat koji svaki iole ozbiljan covjek koristi za Javu. Nije besplatan, ali ako imas opensource projekt, daju opensource licence. Vjeruj mi na rijec, nema bolje. Jednom kad se naviknes na Ideu, ne samo da vise neces htjet drugi IDE, neces htjet drugi jezik jer ga Idea ne podrzava ;-)

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
17 godina
Eclipse

s obzirom da sam radio 4-5 godina u visual studiu i zadnjih godina dana radim intenzivno u xcode-u, moram reći da je eclipse(ganymede i gallileo sam koristio) definitivno najsporije razvojno okruženje koje sam koristio, ima dosta problema sa refrešanjem nekih stvari, sućelje je stvarno gadno, formatiranje teksta je OK kao i svugdje, intellisense je dosta spor(treba malo prićekati da se pojavi lista). Po meni najveća prednost eclipse je iznimno dobar CVS...

Naravno to su samo kozmetićke stvari, sve radi OK i to je najvažnije, jako olakšava rad naspram pisanja u npr notepadu, definitino najbolje razvojno okruženje za javu. I samo da napomenem da ovo gore sve vrijedi za leopard, na windowsima neznam kako radi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Kakvi su dojmovi?

Ma koji Eclipse. Uzmi IntelliJ Idea (danas se zovu Jetbrains), to je alat koji svaki iole ozbiljan covjek koristi za Javu. Nije besplatan, ali ako imas opensource projekt, daju opensource licence. Vjeruj mi na rijec, nema bolje. Jednom kad se naviknes na Ideu, ne samo da vise neces htjet drugi IDE, neces htjet drugi jezik jer ga Idea ne podrzava ;-)

Friends do not lend friends use vi... *khm* ... Idea.

Ugl, Eclipse je ok samo je spor. To je jedini i iskljucivi razlog zasto ga se trudim sto manje koristiti. Sto se tice GUI-a, ima definitivno najsredjeniji koji sam vidio. Nije pretrpan kao VS.

Sa štovanjem, brahle!
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ma koji Eclipse. Uzmi IntelliJ Idea (danas se zovu Jetbrains)

Hvala na prjedlogu, danas ću ga isprobati. Jel podržava SQLJ možda?

P.S. ja s Eclipse-om na WinXP-u i Visti Ultimate 64 nikakvih problema nisam imao što se brzine tiče..

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Deus ex machina kaže...

Ma koji Eclipse. Uzmi IntelliJ Idea (danas se zovu Jetbrains)

Hvala na prjedlogu, danas ću ga isprobati. Jel podržava SQLJ možda?

P.S. ja s Eclipse-om na WinXP-u i Visti Ultimate 64 nikakvih problema nisam imao što se brzine tiče..

Idea ima framework koji ti omogucava da obican string u kodu prepozna kao specijalni jezik - primjerice, kad pises regex string, dobijes odmah regex syntax coloring i error checking usred Java codea, i to vrijedi za SQL. Siguran sam da postoji podrska i za SQLJ, ako ne out of the box, onda definitivno kroz neciji plugin.

Probaj, dajem ruku u vatru da se neces razocarati!

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
15 godina
neaktivan
Eclipse

Evo i ja sam počeo u eclipsu raditi. pratim neke tutorijale na yt,i imam problem,tj. pitanje i problem,pa me zanimalo možda ovdje netko može pomoći. 

Zanima me je li ima gdje stranica u kojoj pišu sve naredbe i za što služe za eclipse?

I zanima me. Ako imam istu verziju,kao lik kojeg pratim na yt,i kod njega drugačije piše,recimo,kod njega piše Linear layout,a kod mene piše relative layout. A u istom stupcu je otvoreno,plus kod njega je res - menu - main.xlm. A kod mene je rex - menu - activity starting point. 

Je li to isto? Tek sam početnik,i tražio sam na netu,no nema nigdje određeno. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Eclipse
itf4n kaže...

Update na sebe: daleko najbolji Java IDE kojeg sam probao (prvenstveno brzinom; spor je ali u usporedbi s ostalima...)

turbojc kaže...

Evo i ja sam počeo u eclipsu raditi. pratim neke tutorijale na yt,i imam problem,tj. pitanje i problem,pa me zanimalo možda ovdje netko može pomoći. 

Zanima me je li ima gdje stranica u kojoj pišu sve naredbe i za što služe za eclipse?

I zanima me. Ako imam istu verziju,kao lik kojeg pratim na yt,i kod njega drugačije piše,recimo,kod njega piše Linear layout,a kod mene piše relative layout. A u istom stupcu je otvoreno,plus kod njega je res - menu - main.xlm. A kod mene je rex - menu - activity starting point. 

Je li to isto? Tek sam početnik,i tražio sam na netu,no nema nigdje određeno. 

Eclipse je samo program u kojem pišeš/dizajniraš program, nema izravne veze sa samim jezikom u kojem pišeš unutar Eclipsea; koliko sam shvatio, tebe zanimaju detalji Jave, ne Eclipsea.

Iz keyworda u tvojim rečenicama pretpostavljam da radiš Android Java aplikacije. Dobar uvod u Android API-e možeš naći na http://developer.android.com/sdk/index.html 

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
15 godina
neaktivan
Eclipse

Ma nee,mene samo zanima dođe li mi na isto moje naredbe koje ću ja prepisati sa tutorijala koji gledam,a snimljen je prošle godine,ili su promijenili naredbe,ono,kak da kažem,zanima me je li ima veze što liku na tutorijalima piše drugačije nego što sada meni piše,al sam shvatio.

Btw,skinuo sam SDK,i da,pratim tog lika za Android app proizvodnju. XD 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice