Dali ste vi u srednjoj školi učili ikoji programerski jezik (ne za web dizajn) i ako jeste u kojoj školi?
Gaudeamus, privatna (program opće gimnazije) u Osijeku, učili smo na pocetku malo pascala i nastavili sa C-om.
ja sam učio C++ i Qbasic
Škola? ako nije tajna
Ja sam učio Logo u osnovnoj školi.
Kroz osnovnu qBasic, 2. razz srednje C i sada u trećem C++... A privatno trenutno prolazim kroz python...
Kroz osnovnu qBasic, 2. razz srednje C i sada u trećem C++... A privatno trenutno prolazim kroz python...
Koja škola?... Ako nije tajna.
Koja škola?... Ako nije tajna.
Tehnička, smjer mehatronika...
Škola? ako nije tajna
tehnička škola sisak....tehničar za računalstvo
Srednja elektrotehnička škola Tuzla(tehničar računarstva)
U drugom razredu učimo C++, koji učim već 3 godine aktivno(pa mi na sreću ne predstavlja predmet problem, kao većini).
U osnovnoj školi smo učili qBasic.
Mi smo imali dosta programiranja, u početku c++, nakon toga c#
i radili smo mikrobasic za pic-ove
Tehnička škola Nikole Tesle Vukovar
Ets split
Pitam da vidim dal ću ja učit C++ u Elektrotehničkoj školi, smjer tehničar za strojeve s primjenjenim računalstva?
Elektrotehnicka sam skola.U drugom razredu cu ucit C a kroz osnovnu sam ucio Logo.
Učite li...
Treba i hrvatski naučit, ne samo programerski...
Mi učimo Pascal u srednjoj školi. Ostatak škole uči C++ ali naš profesor zna samo pascal. (znam, pomalo tužno)
U osnovnoj smo učili logo, ali to ne računam pošto smo samo prepisivali iz knjige kodove.
osnovna logo,srednja C++,faks C
dali ko zna dal se u elektro tehičkoj školi rijeka uči c++ ? il barem C
dali ko zna dal se u elektro tehičkoj školi rijeka uči c++ ? il barem C
U drugom se razredu uci C a u trecem C++
C++, C#
MIOC Split

Mioc split-c, c++, c#
Trebali smo učit...ali smo profesora koji nas je to htio učit imali samo jedno polugodište...onda mi je bilo drago što to nismo učili,sada mi je žao.
Ja nisam al vec dvije godine samostalno radim c++ / c# i uz to SQL i LINQ radi baza podataka, iskreno u srednjim školama se uce neke osnove i treba radit sam. Cak i za fakseve to vrijedi, mislim na FESB-u se pocinje sa osnovama osnova C-a , tek tamo na trecoj godini idu baze podataka itd... Sreca da imamo Dump :)
Cak i za fakseve to vrijedi, mislim na FESB-u se pocinje sa osnovama osnova C-a
Ehehej, pa to je ipak FESB, sa drugim i ne bi trebalo počimati, C je osnova, svega. Neš ti sad u C-u raditi windows aplikacije za rad sa bazama podataka, ali eto ipak je to fakultet ito ne bilo kakav (nekada i još bolji), jedan od rijetkih fakulteta koje cijenim na ovim prostorima. Jednostavno, C pa C++ i je najlogičnije za početak, a ne baze, jer neće svako raditi aplikacije sa bazama...
Ma boli te neka stvar, imaš DUMP, imaš knjige, Pluralsight, Google, forume... Ionako fakultet nije namjenjen da te uči .NET-u, to nije za fakultete. :D
C++, V. gimnazija Zagreb
Cak i za fakseve to vrijedi, mislim na FESB-u se pocinje sa osnovama osnova C-a
Ehehej, pa to je ipak FESB, sa drugim i ne bi trebalo počimati, C je osnova, svega. Neš ti sad u C-u raditi windows aplikacije za rad sa bazama podataka, ali eto ipak je to fakultet ito ne bilo kakav (nekada i još bolji), jedan od rijetkih fakulteta koje cijenim na ovim prostorima. Jednostavno, C pa C++ i je najlogičnije za početak, a ne baze, jer neće svako raditi aplikacije sa bazama...
Ma boli te neka stvar, imaš DUMP, imaš knjige, Pluralsight, Google, forume... Ionako fakultet nije namjenjen da te uči .NET-u, to nije za fakultete. :D
Krivo si me shvatio, C i C++ su idealni za početak, krenut s C#-om bi bilo problem ako se ne shvacaju koncepti nekih osnovnih stvari kao pointeri i rad s memorijom, tj ostale bi velike rupe, ono sto hocu kazat je da se na yebenom racunarstvu nebi trebalo kretat od osnova, tamo na stanfordu ako sam u pravu , prvo predavanje ti je varijable,petlje,grananje,funkcije,kolekcije... lagano ponavljanje, jer se podrazumjeva da se te stvari znaju, a ne da dođe tip koji je u zivotu napisa 2 linije koda. I naravno kad se zavrsi faks ko fesb a nije se radilo sa strane, zna se nedovoljno.
Fakultet bi trebao bit namjenjen da te uci .net-u ,al kao sto kazes, nije bitno, sjednes i radis sam...
Fakultet bi trebao bit namjenjen da te uci .net-u ,al kao sto kazes, nije bitno, sjednes i radis sam...
Ma nijedan te fakultet neće naučiti ni Javu ni .NET ni MS SQL ni MySQL, niti im je to cilj. To su tehnologije koje su danas tu, sutra ih nema... Sutra izleti onaj Ballmer, izdere se developers, developers, developers. .NET? What is a .NET? Listen this - habukuku (lupam). New platform, wonderful, great... :D
Dok je C tu od početka '70-ih i bit će još dosta. Kada znaš C/C++ (mislim na pravo poznavanje, kako to radi) imaš dobru osnovu za ostalo, danas .NET sutra nešto drugo. Znaš i sam kako se stvari u IT-u mjenjaju...
Iz toga razloga mislim da je najbolje da škole rade C i C++, kako škole tako i fakulteti, ko studentima smeta da uče programiranje kod kuće? Ja ga od osnovne učim samostalno, jer sam vidio da od školskog programiranja nema ništa, i evo me tu sam - .NET, a sutra... (habukuku - ponosan sam na svoju kreativnost)
A druga je stvar što profesori/nastavnici, obično nemaju pojma, pa se dodato otežava situacija u IT obrazovanju. (iznimka naš Tracer :) )
, tamo na stanfordu ako sam u pravu , prvo predavanje ti je varijable,petlje,grananje,funkcije,kolekcije... lagano ponavljanje, jer se podrazumjeva da se te stvari znaju, a ne da dođe tip koji je u zivotu napisa 2 linije koda.
E pa nisi u pravu. Stanford je, kao i mnoga druga poznata sveučilišta, na internet stavio snimke određenih svojih kolegija. Imaš kolegij koji se zove Programming methodology:
I taj kolegij je baš namijenjen onima koji nisu u životu ni linije koda napisali.
nisam siguran jel se radilo o stanfordu, cuo sam da se tako vani radi, mislim ok je ovo, radiš doma i postigneš nešto, ali ljudi ocekuju da ce nac dobar posal zato sta su zavrsili faks. Sure...