.C pretvorba u .Hex

poruka: 9
|
čitano: 3.665
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
.C pretvorba u .Hex

Pozdrav svima

Radim jedan projekt koj koristi mikrokontroler AT89c51. Radi se o digitalnom satu prikazan na LCD-u 16x2. Dakle imam source kod u .C-u i to trebam prevesti u . hex koj upisujem u mikrokontroler. Upis vršim s univerzalnim programatorom i nije problem upisati već je problem dobit .hex datoteku. Probao sam s programom KEIL ali ne funkcionira.

Zna li netko kako se sigurno može dobiti ova hex datoteka .

Hvala,

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 19:22 (computer boy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: .C pretvorba u .Hex
computer boy kaže...

Pozdrav svima

Radim jedan projekt koj koristi mikrokontroler AT89c51. Radi se o digitalnom satu prikazan na LCD-u 16x2. Dakle imam source kod u .C-u i to trebam prevesti u . hex koj upisujem u mikrokontroler. Upis vršim s univerzalnim programatorom i nije problem upisati već je problem dobit .hex datoteku. Probao sam s programom KEIL ali ne funkcionira.

Zna li netko kako se sigurno može dobiti ova hex datoteka .

Hvala,

Govorimo li o ovom hex-u? Taj hex prvo treba pretvoriti u bin ako se ne varam (ja sam za to koristio hex2bin kojeg mi je faks dao). Sam hex file dobijes s Keilom (uVision). Napises kod kojeg onda moras ukljuciti u grupu Source Group 1: Project/Targets, Groups, Files... (za uVision 2), Project/Manage/Components, Environment, Books... (za uVision 3). Zatim selektiras Target 1 (ili kako ti se vec zove) pa ides na Project/Options for Target 'Target 1', podesis sve sto treba (Device, Target, bla bla), zatim odaberes Output i ukljucis opciju za kreiranje hex filea. Project/Build target i kad se buildanje zavrsi u direktoriju projekta ces imati .hex datoteku.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
12 godina
neaktivan
.C pretvorba u .Hex

pozdrav,

Da radi se o tom .hex-u i probao sam već s tim programom..Ali ne funkcionira..Mogu vam uplodati .c tj source datotedu pa probajte vi pretvoriti.

Frekvencija oscilatora je 11.0592 Mhz. Mikrokontrojel je AT89c51.

https://www.dropbox.com/s/0k3okjt6f38q2dt/.C%2089c51.c

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 11:12 (computer boy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
.C pretvorba u .Hex

Nazalost, ja sam na Linuxu, pa trenutno nemam instaliran Keil uVision (davno sam radio s tim - ovo je onoliko koliko se sjecam). Probaj malo izgooglati po netu, mozda naides na neko rjesenje.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Probao sam sve ali ne ide. Baš treba imati iskustva s tim, a ja to radim prvi put tako da ne znam kako je ispravno...probao sam po youtube-u i svakako i svaki put dobijem . hex datoteku različitog sadržaja..

Molim pomoć

13 godina
neaktivan

Ovo je jedna od grešaka koju naprave svi početnici na uVisionu.

Idući put pročitaj uputstvo, pa nećeš morati na nekakvom forumu čekati 5 dana na odgovor.

http://www.keil.com/support/docs/251.htm

12 godina
neaktivan

Da, znam to i to sve podesim...dakle očitam .c source kod u projektim idem u opcije i tamo ina za staviti kvačicu za intel hex. SVe to ja napravim i dobijem . hex i upišem u čip  i to ne radi, za dva dana idem opet napraviti hex s istim kodom i dobijem različit hex fajl...uspoređeno s hex editorom...

Postoji li neki trik tu ili što sad treba napraviti...može li mi netko izgenerirati hex ili postoji neki drugi program za to koj je provjered bio bi mu jako zahvala.

hvala na pomoći

13 godina
neaktivan
.C pretvorba u .Hex

A jesu li ti markirani check-boxovi za "Debug information" i "Browse information"?

Zbog toga ti mogu hex-ovi različito izgledati nakon par dana, jer tu idu i informacije koje nisu potrebne za rad, nego za debagiranje.

SDCC može poslužiti za te 8051 mikrokontrolere, no nisam radio s njim i ne mogu ti dati uputstva kako i što.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
.C pretvorba u .Hex

Forum ne dopušta upload, daj link na koji ti mogu prebaciti rezultat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.2.2013 13:04 (Djuro von Prekoplotovich).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice