C# dinamički resources pictures

poruka: 3
|
čitano: 810
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav, imam jedno pitanje, zanima me kako se moze napravit dinamicko citanje iz foldera resources, htio sam ovaj tip koda

slika1.Image = Image.FromFile(@"C:\Users\xxx\Desktop\xxx\kockica" + kocka1 + ".png"); 

zamjenit sa kodom koji nema putanju tog tipa, znaci da je na svim racunalima jednako. To sam mislio postic sa nacinom da citam iz resources foldera i to sam napravio ali staticki, znaci ovog tipa 

slika1.Image = Properties.Resources.kockica1;

ali bi ja htio napravit da mi to bude dinamicki, znaci kada se mijenja varijabla kocka1 tako da se mijenja i slika, jer su slike nazvane sa kockica<1-6> i varijabla se generira sa brojevima od 1-6.

Zanima me kako se to moze napravit?, ja sam napravio sa petljama 

if (kocka1 == 1)

{

slika1.Image = Properties.Resources.kockica1;

}

else if (kocka1 == 2)

{

slika1.Image = Properties.Resources.kockica2;

}

<...>

ali ima dosta koda posto se radi o 5 pictureboxa i 6 vrijednosti broja...pa bi htio sa manje koda dinamicko napravljeno.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: C# dinamički resources pictures

Pa to su osnove. Treba ti foreach petlja.

Dal imaš neku listu tih slika? Ako nemaš, napravi ili listu ili array (bolje listu stringova). Kad imaš listu, samo ju provuci kroz petlju. Nešto kao:

foreach (ime in slike)

{

slika1.Image = ime

}

Ako sam te dobro skužio što želiš...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
neaktivan

pictureboxevi mi se zovu slika1, slika2, slika3...slike koje se trebaju ucitavat su kockica1, kockica2, kockica3...a one se trebaju ucitavat na nacin koji se broj izvuce, od 1-6, meni treba dio koda sa kojim mogu napravit da mi bude tipa  slika1.Image = Properties.Resources.kockica +broj1;, znaci nesto toga tipa, kao sta sam napravio sa image.fromfile....

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice