C# i baze podataka

poruka: 3
|
čitano: 1.387
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
C# i baze podataka

ovako radim(skoro zavrsio) aplikaciju za magistarski rad pisana u c# koristio xna, winforme, linq za rad sa bazom(ovo je zakon kad se sjetim oni datasetova i adaptera naježim se),

u SQL server menagment studiu napravio sam bazu i spojio se na nju LINQ to SQL class i sve mi radi kako spada samo zanima me kako napraviti kada napravim Build projekta da mi instalacija generira praznu bazu pri svakoj instalaciji tog programa tako da svaki korisnik programa pri instalaciji dobije svoju bazu(treba mi da prof. posaljem da pregleda da radi a tako bi mi najlakse bilo samo problem mi je baza jer i kad pokrecem na svom racunalo izbaci mi unhandled exception ako nisam connectovan u SQL server menagment studiu  )

vlastoručni potpis

0 0 hvala 0
13 godina
Re: C# i baze podataka

Koristi Entity Framework Code First, dakle napišeš klase sa atributima koji će predstavljati članove tabela, a klase tabele.
Napišeš konteksnu klasu, koja nasljeđuje DbContext klasu, i ima DbSet<> atribute koji su tabele u stvari. Pri pokretanju će se kreirati baza podataka na postojećem SQL Serveru.

L2SQL Classes zaboravi, pređi na EF.

17 godina
neaktivan
Re: C# i baze podataka

Ako me pamet u ovom trenutku dobro služi u LINQ2SQL postoji datacontext1.CreateDatabase()

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice