Nemam android uređaj

poruka: 8
|
čitano: 3.631
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ali ja nemam android uređaj

Radim isključivo na emulatoru, no na kraju bi ipak trebalo to testirati barem na jednom uređaju. Gledam u Vip-u što se nudi, 1500 kn za Tatoo se i ne čini tako loše ako je uopće moguće uzeti uređaj bez neke pretplate, no što ću s uređajem nakon natječaja?

Kako vi ostali (koji nemate uređaje) to rješavate? Ili sam jedini? :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ali ja nemam android uređaj :(

Sto s uredajem nakon natjecaja? Pa KORISTIT ces ga!Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 22:45 (Lion King).

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Ali ja nemam android uređaj :(

Ajmo razmišljati logično. Mogu dobiti nagradu ili ne. U prvom slučaju dobijem minimalno mobitel, dakle što će mi dva i zašto sam onda uopće početno potrošio lovu? Da ispitam aplikaciju s kojom sam i dobio drugi mobitel. To je problem tipa kokoš/jaje. U drugom slučaju, kako mobitel već sada imam, dva mi netrebaju. Dakle, idealno je posuditi od nekog mobitel ili kupiti pa nakon nekog vremena prodati za manje novce. Tu leži drugi problem. Ako kupim mobitel za full cijenu teško ću ga prodati i uz značajnije skidanje cijene jer ljudi obično uzimaju pretplatu pa onda mobitel dođe vrlo jeftino, dakle zašto bi ga od mene kupio. Mogu uzeti mobitel s pretplatom od Vip-a, samo onda ne znam što ću s tim na kraju jer, pojavljam, mobitel imam (nažalost ne Android).

Tako da, uz sav entuzijazam i pozitivnu energiju koju imam oko ovoga natječaja, zbilja, jer sam već proveo dosta noći kodirajući nešto za što smatram da je dobra ideja a vrlo je moguće da neću dobiti ikakvu nagradu, nekako mi se previše još čini i ulagati par tisuća kuna u uređaj. Ali eto, to sam samo ja :)

16 godina
neaktivan
RE: Ali ja nemam android uređaj :(
sp33d kaže...

Ajmo razmišljati logično. Mogu dobiti nagradu ili ne. U prvom slučaju dobijem minimalno mobitel, dakle što će mi dva i zašto sam onda uopće početno potrošio lovu? Da ispitam aplikaciju s kojom sam i dobio drugi mobitel. To je problem tipa kokoš/jaje. U drugom slučaju, kako mobitel već sada imam, dva mi netrebaju. Dakle, idealno je posuditi od nekog mobitel ili kupiti pa nakon nekog vremena prodati za manje novce. Tu leži drugi problem. Ako kupim mobitel za full cijenu teško ću ga prodati i uz značajnije skidanje cijene jer ljudi obično uzimaju pretplatu pa onda mobitel dođe vrlo jeftino, dakle zašto bi ga od mene kupio. Mogu uzeti mobitel s pretplatom od Vip-a, samo onda ne znam što ću s tim na kraju jer, pojavljam, mobitel imam (nažalost ne Android).

Tako da, uz sav entuzijazam i pozitivnu energiju koju imam oko ovoga natječaja, zbilja, jer sam već proveo dosta noći kodirajući nešto za što smatram da je dobra ideja a vrlo je moguće da neću dobiti ikakvu nagradu, nekako mi se previše još čini i ulagati par tisuća kuna u uređaj. Ali eto, to sam samo ja :)

Učio sam nedavno iz psihologije konflikte, pa postoji konflikt dvostrukog privlačenja i odbijanja.  ovo odličan primjer za njega Cool

k1.c0
16 godina
Nemam android uređaj

Kupi si HTC hero polovan.Jeftin je i meni je super.Kanim ga uskoro nabaviti.

OMG !? Na njuškalu to luđaci prodaju po 2k,a za tolko sam ga jučer vidio u konikomu.

Joj ne ja sam vidio touch.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2010 14:14 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nemam android uređaj

Emulator?

http://developer.android.com/guide/developing/tools/emulator.html

http://pradeepkumar.org/2010/03/installing-android-sdk-with-emulator-in-windows.html

EDIT: Možete zanemariti post. Jedino isplativo rješenje vidim u posudbi uređaja ak je potrebno isprobati na živo :).

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 12:49 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nemam android uređaj

TBH, nemojte se petljat s emulatorima. To je OK za prvo pokretanje, za iole ozbiljniji rad treba uredjaj. Da ne spominjem razlike od uredjaja do uredjaja, ldpi, mdpi, hdpi, bugove pojedinih modela... Osim, naravno, ako ziri nece pregledavati appove na uredjajima vec samo na emulatoru. U tom slucaju cijeli koncept izazova ima problem.

sk

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Nemam android uređaj

Da tu si u pravu. Iako nemam konkretno iskustva s Androidom tj. nisam imao do nedavno :), radio sam dosta s J2ME i znam kakva je situacija. Mislim da ću možda uspjeti na jednoj Xperia X10 istestirati stvar, ako dovršim do roka uopće. E sad, to će eventualno dobro raditi a tom mobitelu ...

U tom pogledu je natječaj možda malo prelabavo zadan. Android implementacije imaju sigurno bugove, valjda će ocjenjivačko povjerenstvo stvari odvrtiti na bar 2-3 mobitela .. u protivnom, vrlo je moguće da nekome trud od možda i dva mjeseca propadne radi neke gluposti. Ali dobro, to je život :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice