Naši znakovi za input?

poruka: 8
|
čitano: 5.129
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Naši znakovi za input?

Postoji li HR jezik za Android tj. da se mogu utipkavati/upisivati naši znakovi tj. šđžćč? Ili se moram ograničiti na CZS?

.com

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Naši znakovi za input?

Imam HTC Hero koji nije "brendiran", i u postavkama (Settings->Locale&Text->Select Locale) sam postavio English(Czech Republic). Tada mogu unositi čćšđž...

17 godina
neaktivan

što preporučate za aplikaciju/e za Android? da se u svemu (ne samo menu nego i input text i sl.) stavlja ŠĐŽĆČ ili ne? koliko sam skužio od Androida 2.1 se može dulje držati na tipku C pa se dobije č i ć, ali što sa starijim verzijama? što je spretnije? maknuti kvačice?

.com
15 godina
neaktivan

To radi na svim verzijama Androida od 1.5 nadalje.

Koliko znam, Android je općenito UTF-8 te bi korištenje naših znakova trebalo biti prilično sigurno i bezbolno. Osobno ih koristim bez problema u imeniku i u bilješkama, drugdje nemam potrebe.

Uz napomenu da korištenje UTF-8/UNICODE znakova u SMS-ovima naravno smanjuje kapacitet poruke napola (max. 80 umjesto 160 znakova po poruci).

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.5.2010 0:12 (pero lozac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1.5? Jer ja sam testirao na emulatoru/ima i tek od 2.1 počinje "hvatati" naše znakove..prije je samo neko c sa zarezom ispod (kako god se to slovo zvalo).

.com
17 godina
neaktivan
pero lozac kaže...

To radi na svim verzijama Androida od 1.5 nadalje.

može li mi netko ovo potvrditi? znači sugerirate korištenje naših znakova (za upisivanje i sl.)?

.com
17 godina
neaktivan

Imaš i za skinuti HR tastaturu za android.

• Instaliraš (QR code ti je attachiran)
  • Omogućiš HR Keyboard pod Settings->Language & keyboard
  • Dugi pritisak na bilo koji tekst input, npr. tekst SMS poruke, odabereš "Input method" i odabereš HR keyboard

QR code HR keyboard QR code HR keyboard
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.5.2010 13:38 (Dr.Evil).
17 godina
neaktivan

nije problem za mene,već za obične korisnike.

.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice