Meet Friends@VIP

poruka: 13
|
čitano: 5.571
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Meet Friends

Evo da se javimo nakon prošlo tjednog godišnjeg odmora i našeg debakla na Vip Android Izazov natječaju.

Čestitke pobjednicima. Ma koliko se netko ljutio po forumima, blogosferi i sl. 'Žabolomac' i 'Slušaj Radio' su stvarno lijepe i dorađene aplikacije. Treću nagradu bi trebalo gledati više kao nekakvu utješnu nagradu za trud, nego kao neki pokazatelj njihove superiornosti u odnosu na druge slične ili nenagrađene aplikacije. Istina je da tu ima nekih neupotrebljivih ili ograničeno upotrebljivih aplikacija, no možda one su očigledno ostavile bolji dojam žiriju nego neke druge.

Mi zapravo nismo npr. uspjeli uopće pokrenuti HotFuzz aplikaciju, jer na se rušila na Desire-u na samoj registraciji, a recimo Transmeet.TV je nevjerojatno ograničeno upotrebljiva. Nakon pokretanja aplikacije u dnevnom boravku, beskonačno je tražila određivanje lokacije. Otišao sam na terasu da ju utvrdi, kada sam se vratio nazad prirodno sam spustio ruku, što je trigeriralo okretanje ekrana i započelo ponovo beskonačno utvrđivanje lokacije. Pa sam morao opet nazad na terasu da utvrdi lokaciju i polako paziti da ne okrenem slučajno mobitel dok se vraćam u klimatizirani prostor (ipak je tu vani 30+ stupnjeva) i onda sam dobio desetak događaja za par dana bez ikakvih drugih filtriranja i repozicioniranja.

Najgore od svega je možda što se od 10 ukupno nagrađenih aplikacija samo 4 izvršavaju na android 1.6 baziranom mobitelu, istom onom koji npr. krasi listu pobjednika (http://www.vipnet.hr/android), odnosno 2/5 mobitela iz vip-ove ponude (http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-telefoni/promotivna-ponuda). To je na neki način šteta, ne radi samog natječaja, koliko zbog činjenice da netko možda nabavi takav mobitel kao rezultat popularizacije android platforme od strane VIP-a, odluči instalirati nagrađene aplikacije i u spoznaji da ih ne može pokrenuti (zapravo niti pronaći na marketu) osjaća se prevareno.

Mimo svega toga pozivamo Vas da isprobate Meet Friends aplikaciju. Imate opis na: http://android.noveideje.com , a na android marketu ju možete ovako pronaći: market://search?q=pname:com.noveideje.sastanak.android

Primjetili smo da ju korisnici koriste pretežito za pregledavanje javnih događaja, iako je to njena sekundardna uloga, bez obzira koliko atraktivno izvedena. Pozivamo Vas da probate dogovoriti neki sastanaka sa više vaših prijatelja. Pošaljite im lokaciju zanimljivog mjesta, sliku ili neku zvučnu motivaciju. Osnovna uloga Meet Friends aplikacije je da Vam olakša dogovaranje i organizaciju druženja sa Vašim prijateljima. Naravno ona može poslužiti za dogovaranje odlaska na kavu, ali jednako tako jednostavno i organizirati okupljanje za odlazak na koncert, neko piće prije koncerta i after party nakon, a da se cijelo društvo ne mora stalno zivkati i koordinirati. Osobito ako se nalazite na novim mjestima.

U sljedećih par dana budemo dovršili neke planirane promjene u aplikaciji, pa Vas pozivamo da date neke prijedloge. Bilo upozorenje na neku nelogičnost ili nepraktičnost, odnosno neki feature koji bi voljeli imati.

Hvala na Vašem vremenu.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Meet Friends@VIP

Sve pohvale na korištenju GAE!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Meet Friends@VIP

Hvala. Doista GAE je bio odlična odluka. Naročito sa ekonomske strane. 

Nego da li ste isprobali Meet Friends aplikaciju? Ako ste sudjelovali na natječaju pretpostavljam da imate i neki android mobitel ?! Iako naravno nije nužno bilo, pošto je emulator prilično dobra zamjena. 

16 godina
neaktivan

Trebao bi ovaj tjedan dobiti Desire, pa ću obavezno probati Osmijeh

17 godina
neaktivan
RE: Meet Friends
Meet Friends At VIP kaže...
Ma koliko se netko ljutio po forumima, blogosferi i sl. 'Žabolomac' i 'Slušaj Radio' su stvarno lijepe i dorađene aplikacije.

offtopic: ako se ovo na bilo koji način odnosi na mene, ja sam rekao što točno u natječaju nije bilo u redu. dapače, slušaj radio je zaista izvrsno napravljen :)

ontopic: malo sada isprobavam i eto da javim neke poteškoće. kada idem na npr. "Javni" - stalno ispočetka skida (?) podatke, mislim da bi bilo dobro ugraditi neki privremeni cache tako da ako npr. u roku 10min. se opet pristupi da je vec u cacheu pa samo povuče, da ne skida stalno nanovo. ili to ništa ne skida već mu treba toliko za prikaz?

dodao sam novi sastank bez ikakvih dodatnih upisa, samo dodaj sastanak - u redu. i kada idem onda u taj sastank i kliknem na onu ikonicu ljudi dobijem ForceClose na HTC Desire 2.1.

ne razumijem ovo baš sa prijateljima, koji su to točno prijatelji? gdje ih ubacujem? ili..? malo sam zbunjen =/

ako idem na Novi sastank i kliknem na Sudionici - ForceClose.

.com
15 godina
neaktivan
RE: Meet Friends

Puno hvala na komentaru. Dodao sam task za cache-iranje javnih događaja. Ako uđe u ovu prvu reviziju, zašto ne. Razlog zašto nismo na njega gledali, kao bitni dio je što aplikacija nije napravljena primarno kao mjesto za pregled javnih događaja, osobito ne kao mjesto gdje bi ih mi upisivali, već kao aplikacija za organiziranje sastanaka. A ti javni događaji mogu biti interesantno mjesto za zanimaciju sa društvom. Osobito nam nije plan da ih mi punimo, već svatko može zamijetiti neki događaj, slikati npr. plakat, nešto dopisati, ako želi popularizirati neki.

Glede prijatelja. Ideja je sljedeća. Tvoji prijatelji su svi sa kojima si dogovarao sastanke u prošlosti. Sada kada organiziraš neki sastank u kojima se oni ne nalaze, i staviš da ih vide tvoji prijatelji, oni u svojoj aplikaciji u dijelu 'Prijatelji' vide taj sastank.  Ti njima nisi jednako tako automatski njihov prijatelj, već tek kada oni iniciraju neki sastanak sa tobom kao sudionikom postaješ njihov prijatelj.

Ako želiš to isprobati i vidjeti kako izgleda potrebna su ti dva tvoja e-maila, odnosno dva acounta u aplikaciji Meet Friends. Jedan očigledno već imaš. Napraviš sastanak i kao sudionika staviš tvoj drugi e-mail (da bi ti on postao prijatelj). Potom napraviš jedan sastanak doslovno prazni, no bitno je da je vidljivost 'moji prijatelji'. Potom odeš u postavke, odjaviš se, napraviš novi account sa tim drugim e-mailom i kada se ulogiraš u dijelu 'Prijatelj' trebao bi vidjeti taj prazni sastanak, naravno ako se filteri poklapaju, bitno može biti vrijeme. Naravno sve to kada bi ti aplikacija radila kako treba.

Ovaj bug me zapravo prilično zbunjuje. Očigledno negdje ne hvatamo exception, jer sumnjam da se dešava nekakvi out of memory, koji ionako ne možemo spasiti (osim ispraviti). Nešto mi govori da je problem u dijelu vezan sa kontaktima, jer ikona ljudi čita kontakte da prikaže imena sudionika sastanka (pa premda to bio i ti sam, no zbog cachr-iranja), a na novi sastanak i klik na sudionici se otvara lista svih tvoji kontakata gdje ih možeš odabrati kao sudionike. Samo naravno postavlja se pitanje zašto se nama to ne dešava, jer bez toga apsolutno aplikacija nema smisla, a naravno da smo takvih primjera napravili jako puno.

Uglavnom, jako mi je drago da smo dobili ovaku informaciju. Mi smo nakon tvog komentara isprobali razne varijacije i na mobitelima i emulatorima i nama se bug ne dešava, no sada nam je pala na pamet ideja da zapravo možda ti nemaš gmail account na mobitelu, već neki drugi google account, bilo google apps, ili doslovno neki treći registriran kao google account, jer ti takav neki treba za uopće pristupiti marketu. Budemo se pozabavili ovim neočekivanim problemom.

Onako tebi za utjehu, očekivao sam da će tvoja aplikacija dobiti barem mobitel!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 9:03 (Meet Friends At VIP).
15 godina
neaktivan
Meet Friends

Da li je netko drugi imao isti problem sa sudionicima sastanka na HTC Desire 2.1 kao i svebee u našoj aplikaciji ? Probali smo razne varijante, nekoliko factory resetiranja mobitela sa drugim accountima i nismo uspjeli producirati grešku. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 13:11 (Meet Friends At VIP).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Meet Friends

Evo, da se zahvalim svebee-u na ogromnoj i nesebičnoj pomoći prilikom detekcije greške.

Naravno ostaje poziv ostalim korisnicima da predlože neke inovacije u programu, jer kada se završi ova prva revizija, dugo vremena će se ispravljati samo bugovi (ako se pojave i korisnici ukažu na njih).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Meet Friends@VIP

@Meet Friends - isprobat cemo sada kada upogonimo Desire pa ti javimo sve sto mozemo

Da se osvrnemo na Transmeet.Tv MusicMap koji smo mi razvijali...ideja je da aplikacija na temelju korisnikove lokacije dobije evente koji se u tom trenutku dogadjaju u njegovoj blizoj okolini te da na samim eventima moze pogledati video od izvodjaca, kupiti mp3ce, kupiti kartu.

Uglavnom funkcionalnost je preslikana sa online/desktop aplikacije http://www.musicmap.eu. Zezao nas je GPS u biti  i zato toliko ucitava. U slijedecoj verziji cemo to poboljsati + filtere + ...

Neuralab.Net

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Meet Friends vs Transmeet.Tv MusicMap

Samo naprijed. Odmah da upozorim nemojte se koncentrirati na naše javne događaje, koji bi se mogli uspoređivati sa vašim eventima. Koncentirajte se na ograniziranje sastanaka. Vi pružate informaciju gdje se određeni event odvija, na stvarno atraktivni i bogat način (mislim na online aplikaciju). Naši javni događaji su iako u suštini isti podaci, oni zapravo nisu namjenjeni da bi ljudi pretraživali zanimljive događaje, već pomoćno sredstvo kod dogovanja sastanka.

Naime često netko vidi neki zanimljivi događaj (ne mora biti isključivo muzički), poželi otići na njega i poziva svoje prijatelje da mu se pridruže. Prva stvar koji će prijatelji pitati su detalji tog događaja. Tu je osnovna namjena naših javnih događaja, jer on postaje izvor informcija za organizaciju sastanka. Mi ne sumnjamo da je rijetka situacija, da će netko ići na neke stranice (ili npr. android aplikaciju!) i donijeti odluku da posjeti nešto. No kada netko otkrije iz silnih izvora informacija (radio, novine, plakati, fejs, web, pa i android aplikacija) da se nešto dešava onda mu oni mogu pomoći u uvjetno rečeno 'nagovaranju' drugih.

Glede vaše android aplikacije, ne treba pretjerivati sa filterima, iako ih se često 'očekuju' tamo. Po meni je dovoljno da ne limitirate evente na sadašnjih cca deset, već nekako omogućite da korisnik može učitati ostale (sljedeće, pa sljedeće). Pretpostavljam da su sada sortirani (u listi) po vremenu pa udaljenosti, pa već imate parametre za nastavak. Slažem se da je ideja događaja u blizini prilično važna, no ne treba ograničiti korisnika. Na kraju krajeva ljudi putuju i dosta daleko da dođu na neki zanimljivi event. Ali naravno treba omogućiti kontrolu korisniku aplikacije da odluči. Možda da pogledate koncept 'područja dohvata javnih dogđaja' u Meet Friends aplikaciji,  pa će te razumijeti ideju.

Problem sa gps-om će te već rješiti, iako bi trebao netko dobiti po prstima XD što to nije odmah uočio. Sada ograničava vrlo zanimljiv projekt. 

BTW, šteta što vaš izvrstan online projekt niste radili u html/javascript, jer defakto tada bi odmah radilo na svim browser 'capable' uređajima, bez potrebe za programiranjem specifičnih verzija. E i po meni vam apsolutno nedostaje filter za evente neovisno o vremenu (odnosno mjesecu odvijanja). Ovako se mora proučavati svaki mjesec po mjesec, što se moglo izbjegnuti. Naravno ne kažem da treba izbaciti i mogućnost filtriranja po mjesecu. Mislim da bi time vaš online projekt bio baš lijepo zaokruženi portal za muzičke evente.

P.S. Zaboravio sam napomenuti, ne vidim razloga zašto ste ograničili vašu aplikaciju na android os >= 2.1 Ne vidim neki razlog da ne bi se to moglo izvršavati i na android os 1.6 !?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 20:22 (Meet Friends At VIP).
15 godina
neaktivan
Meet Friends@VIP

Bit će to sve što kažeš :-) samo treba vremena ($) za razvoj, a i radimo ostale projekte pa to sve zajedno uklopiti nije bas zahvalna zadaća...

Što se tiće same Android aplikacije pa radi na 1.6 verziji...isprobali smo to

Neuralab.Net

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mislim da bi trebali malo čvoknuti tog vašeg programera, ako radi na 1.6 verziji, jer ja sa tattoo-om ne mogu na marketu naći vašu aplikaciju. Probao sam čak i preko package name linka sa neke stranice, no nije išlo.

Onda je za pretpostaviti da je programer napravio grešku u manifestu, što se da jednostavno ispraviti.

15 godina
neaktivan
Meet Friends v1.1

Pozdrav svima,

evo mi smo završili verziju 1.1 Meet Friends aplikacije market://search?q=pname:com.noveideje.sastanak.android

Najveća novost (Vama vjerojatno nezanimljiva) je podrška za engleski jezik.

Od ostalih novina:

- sada se možete ulogirati sa svojim Google Account-om sa mobitela (samo za os >= 2.0), pa ne morate raditi Meet Friends account (naravno ostala je i ta mogućnost)

- svaka postojeća ili nova vrsta sastanaka i događaja može imati neku Vašu sliku (umjesto ponuđenih)

- prema zahtjevu korisnika dodali smo 10 minutno cache-iranje javnih događaja

- razne nijanse u sučelju i ispravci bug-ova

BTW.... za one koji imaju staru verziju, upgrade je obavezan (jer Vam postojeća verzija neće raditi). Nažalost nismo nešto podesili u prošloj verziji, pa nema druge. Za ubuduće to neće biti potrebno.

Probajte, Hvala.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice