Evo da se javimo nakon prošlo tjednog godišnjeg odmora i našeg debakla na Vip Android Izazov natječaju.
Čestitke pobjednicima. Ma koliko se netko ljutio po forumima, blogosferi i sl. 'Žabolomac' i 'Slušaj Radio' su stvarno lijepe i dorađene aplikacije. Treću nagradu bi trebalo gledati više kao nekakvu utješnu nagradu za trud, nego kao neki pokazatelj njihove superiornosti u odnosu na druge slične ili nenagrađene aplikacije. Istina je da tu ima nekih neupotrebljivih ili ograničeno upotrebljivih aplikacija, no možda one su očigledno ostavile bolji dojam žiriju nego neke druge.
Mi zapravo nismo npr. uspjeli uopće pokrenuti HotFuzz aplikaciju, jer na se rušila na Desire-u na samoj registraciji, a recimo Transmeet.TV je nevjerojatno ograničeno upotrebljiva. Nakon pokretanja aplikacije u dnevnom boravku, beskonačno je tražila određivanje lokacije. Otišao sam na terasu da ju utvrdi, kada sam se vratio nazad prirodno sam spustio ruku, što je trigeriralo okretanje ekrana i započelo ponovo beskonačno utvrđivanje lokacije. Pa sam morao opet nazad na terasu da utvrdi lokaciju i polako paziti da ne okrenem slučajno mobitel dok se vraćam u klimatizirani prostor (ipak je tu vani 30+ stupnjeva) i onda sam dobio desetak događaja za par dana bez ikakvih drugih filtriranja i repozicioniranja.
Najgore od svega je možda što se od 10 ukupno nagrađenih aplikacija samo 4 izvršavaju na android 1.6 baziranom mobitelu, istom onom koji npr. krasi listu pobjednika (http://www.vipnet.hr/android), odnosno 2/5 mobitela iz vip-ove ponude (http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-telefoni/promotivna-ponuda). To je na neki način šteta, ne radi samog natječaja, koliko zbog činjenice da netko možda nabavi takav mobitel kao rezultat popularizacije android platforme od strane VIP-a, odluči instalirati nagrađene aplikacije i u spoznaji da ih ne može pokrenuti (zapravo niti pronaći na marketu) osjaća se prevareno.
Mimo svega toga pozivamo Vas da isprobate Meet Friends aplikaciju. Imate opis na: http://android.noveideje.com , a na android marketu ju možete ovako pronaći: market://search?q=pname:com.noveideje.sastanak.android
Primjetili smo da ju korisnici koriste pretežito za pregledavanje javnih događaja, iako je to njena sekundardna uloga, bez obzira koliko atraktivno izvedena. Pozivamo Vas da probate dogovoriti neki sastanaka sa više vaših prijatelja. Pošaljite im lokaciju zanimljivog mjesta, sliku ili neku zvučnu motivaciju. Osnovna uloga Meet Friends aplikacije je da Vam olakša dogovaranje i organizaciju druženja sa Vašim prijateljima. Naravno ona može poslužiti za dogovaranje odlaska na kavu, ali jednako tako jednostavno i organizirati okupljanje za odlazak na koncert, neko piće prije koncerta i after party nakon, a da se cijelo društvo ne mora stalno zivkati i koordinirati. Osobito ako se nalazite na novim mjestima.
U sljedećih par dana budemo dovršili neke planirane promjene u aplikaciji, pa Vas pozivamo da date neke prijedloge. Bilo upozorenje na neku nelogičnost ili nepraktičnost, odnosno neki feature koji bi voljeli imati.
Hvala na Vašem vremenu.