Iphone development

poruka: 9
|
čitano: 2.775
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Iphone development

Zanima me kako početi za developmentom za iphone i ipad.

Gledao sam malo po appleovim stranicama i vidim da imaju te programe za developere, ali se osnovni plaća nekih 100 dolara godišnje...

postoje li neke druge opcije i ima li neko iskustva s tim... što se dobije za tih 100 dolara... nisu neki novci i spreman sam platiti ako dobijem dobru podršku, upute i ostalo jer sam totalni početnik u tome

www.ionel-group.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iphone development

moras platiti taj program i onda imas pristup SDK-u (koji je besplatan, ali se placa ta "clanarina").

osim toga moras raditi na apple racunalu koristeci objective c programski jezik.

nakon odradene aplikacije saljes je appleu na testiranje i ako je sve OK onda ide u apple store.

i nitko ne garantira da ce je oni pustiti jer su jako jako rigorozni.

drugi nacin je "simulacija" na nacin da koristis tzv. hibridne aplikacije (HTML 5 + neki framework koji "simulira" osjecaj korisnika d aradi sa pravom objective c aplikacijom).

ali dobri framework opet nije besplatan....

sretno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Iphone development

A znaš li slučajno da li je moguće raditi aplikacije samo za privatnu uporabu - interno u firmi npr?

www.ionel-group.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iphone development

da, ali mislim da je tada pretplata puno veća, mislim 1000$

Volim jabuke :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Iphone development
sasa kaže...

drugi nacin je "simulacija" na nacin da koristis tzv. hibridne aplikacije (HTML 5 + neki framework koji "simulira" osjecaj korisnika d aradi sa pravom objective c aplikacijom).

ali dobri framework opet nije besplatan....

sretno!

Ovo gore mi nije jasno.

17 godina
Iphone development

mozes ti sebi raditi aplikacije i za privatnu upotrebu, ali je pitanje kako?!

1. platiti apple tu "licencu" za koristenje SDK-a i imati apple racunalo

ili

2. hibridna aplikacija

ovo pod 2. je jeftinije, ali nije bas jednostavno... mislim da ti je dobar framework cca 1000$ po programeru. moram provjeriti pa ti jos javim sutra.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iphone development

Bok ekipa

Ima kakva fora da mi početni ekran bude zakrenut za 90°. On se jedini ne okreće u horizontalu..

Nema bombe do napalm bombe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Iphone development

Razvojno okruzenje(Xcode) i sdk se moze preuzeti besplatno sa appleovih stranica samo se moras registrirat kao iphone developer. Tako je barem bilo prije dvije godine kada sam ja svoj account napravio. Za stavljanje appova na appstore ili testiranje na uređaju moras platit 100$, do tada mozes testirati na simulatoru. Naravno za ovo je potreban mac os(snow leopard), bilo na originalnom mac racunalu ili na hackintoshu. Radim kao iphone developer vec dvije godine i jedino sto ti mogu preporucit je - radi android ili jos bolje windows phone 7...

17 godina
neaktivan
Iphone development

Nemoj ljude deinformirat. Trebaš imati bilo koji macintosh koji ima intel čip. Odnosno vrti leopard (1.5.X)

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice