Pozdrav svima,
Prodajem RAM Trident Z DDR4-3600MHz CL17-19-19-39 1.35V
32GB (2x16GB) star 5 mj. Racun i garancija iz Future IT. Ispravan, kao nov.
Prodajem iz razloga jer kupujem 128 GB pa mi je ovo viska.
1200 kn - PRODANO
Potpuno novi nekorišteni AMD Wraith Prism RGB LED hladnjak.
Prodajem ga jer vec imam Noctua Hladnjak.
200 kn
Ne zanimaju me nikakve zamjene.
Hvala
[Prodaja] RAM G.sklill 32G i orginal hladnjak za R
- poruka: 14
- |
- čitano: 2.264
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
RAM OK, ali bplji arctic cooler freezer 34 se može za 170 kn nabavit, nisam siguran zakaj bi netko za stock cooler dao 200 kn naspram novog aftermarket.
Ovaj njegov ima rgb
Ne vidim problem onda da netko nabavi taj aftermarket cooler. Ako se ne proda ostat ce kao backup. Ne mislim ga poklanjat zato jer Vama nije cijena po volji.
Pa ne moraš ga poklonit, dapače, prodaj. Ima sigurno ljudi koji su kupili 3600 ili slabiji proci dobili wraith stealth ili spire, njima je ovo sigurno bolje rješenje, a ima i ledice. Pitanje je samo, ako znaš da je bolji Artic freazer 34 esports 170 kuna, zašto za ovo tražiti 200? Ponudi ga za 125-150, prodat će se brže, i sigurno biti interesantniji.
Samo savjet, radi što hoćeš, ne bi bio prvi put da sam u krivu i da prodaš sutra.
Memorija mi zvuči zanimljivo ali nemam pojma da li može na ryzen 2700x.
Nisam neki ekspert za clocking pa me zanima plug & play rješenje bez zezancije oko podešavanja.
Ploča je aorus b450 elite.
Memorija mi zvuči zanimljivo ali nemam pojma da li može na ryzen 2700x.
Nisam neki ekspert za clocking pa me zanima plug & play rješenje bez zezancije oko podešavanja.
Ploča je aorus b450 elite.
Prebrza je za 2700x, možda bi radila na xmp, a možda biš morao smanjiti frekvenciju na 3400 ili tu negdje.
Hehe prvi put čujem da memorija može biti prebrza :P
Mislim da sam čitao da ryzen ima problema s očitavanje tih xmp profila i onda odvali default od 2133 ili koliko već ako ne uspije.
Ako se ne varam da su u ovoj memi hynix čipovi, e sad kako se oni ponašaju s ryzom, nemam pojma.
Na gskill-ovoj stanici ne piše uopće da je kompatibilna s mojom pločom, ali ostaje pitanje koliko je njima za vjerovat.
Cesto se zna dogodit da na QVL listi nema RAMa koji ustvari radi na toj ploci. Jako je tesko testirat sve moguce RAMe na svijetu, ali mozes gledati malo po serijskim brojevima ili slicnim RAMima. G.Skill su obicno pouzdani i trebali bi radit, a sad hoce li na 3200 ili 3466 ili 3600Mhz, ziv bio pa vidio. Hynix zavisi koji die, a to ne pise u specs. Navodno najbolji od Hynixa je CJR aka C die u rangu ili mrvu ispod Micron E die, sve skupa ispod Samsung B die. Bilo bi fora da prodavac tocno kaze koji je die unutra, ako mu se da provjerim s Taiphoon burnerom ili drugim programom. Ne kuzim ni ja bas ovo da je prebrza za 2700X, nego eventualno prebrza za B450 plocu. Svejedno, dam se kladit da bi ti radila na 3466Mhz :P
Hehe prvi put čujem da memorija može biti prebrza :P
Mislim da sam čitao da ryzen ima problema s očitavanje tih xmp profila i onda odvali default od 2133 ili koliko već ako ne uspije.
Ako se ne varam da su u ovoj memi hynix čipovi, e sad kako se oni ponašaju s ryzom, nemam pojma.
Na gskill-ovoj stanici ne piše uopće da je kompatibilna s mojom pločom, ali ostaje pitanje koliko je njima za vjerovat.
Pa probaj staviti ram od npr 4400 mhz na bilo kog ryzena i uključiti xpm, pa reci kako je prošlo lol. Naravno da može biti prebrzo.
Ryzeni 1xxx i 2xxx idu sigurno između 3200 i 3466, a preko toga je lutrija, neki mogu i 3733 npr. A 3xxx podnose i puno više (neki čak i do 5000 bez exoc), ali realno do 3800 se isplati ići, preko toga baš i ne.
Tako da nije problem staviti bilo koju memoriju i sam namjestiti brzinu i timinge, ali ako si rekao da ne želiš prčkati onda se rađe ograniči na 3200 ili eventualno 3400. Iako stvarno nije nikakav problem sam to namjestiti tako da nemaš se čega bojati.
Ja sam isao sam namjestatati 2x8 Crucial Ballistix sport lt sa default xmp profila (3200 16-18-18-36) na sto je bolje moguce sa ryzen 5 1600 AF (sto zapravo cpu 2xxx ryzena) koji bi trebao imati nesto bolji kontroler od prve serije ryzena i zapeo na overclocku od 3400 Mt/s, sve iznad toga je unosilo nestabilnost na testovima koliko god olabavio timingse. Ali ajde barem sam zategnuo timingse na 14-18-14-30 pa ajmo rec da se isplatilo.
RAM PRODAN!
Nema tu pravila, svaka memorija, tj. svaki die neke vrste memorije voli ili ne voli odredjene postavke u BIOSu, bilo to manji/veci odredjeni tajminzi ili veca/niza frekvencija. Ja vrtim 3466Mhz na 1600 i X370, a vrti mi i 3533, no s previse napona u odnosu na 3466. Tajminzi nisu najbolji, 16-19-20-34, no isceprko sam sve moguce opcije pa su rezultati bolji od recimo 3000 15-16-16-35. Memorija je dam se kladit malo losija od ove koju prodaje kolega, ako je i njegova Hynix. Micron E die memorija (Crucial Ballistix Sport) je bolja za tajminge, a losija za vecu frekvenciju na starijim Ryzenima, ako se ne varam dok daje vrhunske rezultate na Ryzenu 3000 koji ima bolji IMC da, ali ne znaci da su prve dve generacije sranje za overclock memorije.