[Prodaja] Komplet komponenti zaključana tema

poruka: 17
|
čitano: 3.079
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
[Prodaja] Komplet komponenti

i5 8600K

Asrock Z370 Extreme 4

2 X 8GB  DDR4 HyperX Predator 3000MHz

Vodeno Corsair H80i

Samo u kompletu. U upotrebi. Može se testirati i preuzeti u Kutini ili slanje nakon uplate. Nitko ne odgovara na procjene u temi tamo, pa se nemojte žaliti što nema cijene.  Ponude na PP.

Ako šaljem, dostava + 10€

Prosječno glup i umjereno lud
9 godina

Dobio procjenu na drugom forumu 200-250€.

Prodajem za 200€

9 godina

Odustajem od prodaje jer sam kloknuo proc na lijepih 5GHz i dosta mi je za moju RTX 4070 sad.

15 godina
neaktivan
Re: [Prodaja] Komplet komponenti
I dalje vjerujem da bi se preporodio sa nekim procesorom sa više jezgri, 6c/6t je limitiran jako na novijim igrama
17 godina

i3 12100f je brži podosta i iskoristio bi puno bolje tu karticu nego ovaj na 5ghz 

7 godina
DISPLAY kaže...
I dalje vjerujem da bi se preporodio sa nekim procesorom sa više jezgri, 6c/6t je limitiran jako na novijim igrama

nije problem u broju jezgri, procesor je star i spor

kao sto kolega gore kaze i3 je 4 core, pa pojede i taj i ostale 6 - 8 jezgrene starijih generacija i od intela i od amd-a

https://nestali.gov.hr/ 2800+ osoba se vodi kao nestali
9 godina

Ovisi od igre do igre, kao i uvijek. Istestirao sam nekoliko igara. Primjerice u RE4 remakeu nije bottleneck. U Assassins Creed originsu je. No ta igra ako se ne varam ima ono smeće od Denuva koje dodatno optereti proc. Tu igru sam najviše i koristio ovih dana da testiram stabilnost procesora na 5GHz. Zakuca procesor na 100%, grafa je na nekih 60-70% i 110-120fps na max postavkama u 1080P. Čisti CPU bottleneck. Ali u konstantnih 60fps vrti sve što sam probao. PA čak i Legend of Zelda TOTK u Yuzu emulatoru koju sam morao igrati u 30 fps jer je jako CPU zahtjevna sada može na 60fps bez problema.  A izgleda da sam imao sreće sa silikonskom lutrijom. Jer kada sam uokolo čitao o overcloku tog proca, Techpowerup ekipa nije mogla iznad 4.8GHz. Gamers Nexus je mogao 5GHz sa 1.4V, A ja sa 1.36V.  Imao sam ga dugo na 4.7GHz sa dosta nižom voltažom od defaultne u BIOS-u.

Ova matična može koristiti procesore do i9 9900K. Razmišljao sam da to kupim, ali kada i ima taj proc u prodaji, ljudi nisu normalni koliko traže.

NA screenshotu je nadogradnja koju sam planirao.

Malo me financijski otrijeznio Doc i njegov članak.  Pa ću usporiti sa potrošnjom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.12.2023 10:29 (DuxCro).
15 godina
DuxCro kaže...

Ovisi od igre do igre, kao i uvijek. Istestirao sam nekoliko igara. Primjerice u RE4 remakeu nije bottleneck. U Assassins Creed originsu je. No ta igra ako se ne varam ima ono smeće od Denuva koje dodatno optereti proc. Tu igru sam najviše i koristio ovih dana da testiram stabilnost procesora na 5GHz. Zakuca procesor na 100%, grafa je na nekih 60-70% i 110-120fps na max postavkama u 1080P. Čisti CPU bottleneck. Ali u konstantnih 60fps vrti sve što sam probao. PA čak i Legend of Zelda TOTK u Yuzu emulatoru koju sam morao igrati u 30 fps jer je jako CPU zahtjevna sada može na 60fps bez problema.  A izgleda da sam imao sreće sa silikonskom lutrijom. Jer kada sam uokolo čitao o overcloku tog proca, Techpowerup ekipa nije mogla iznad 4.8GHz. Gamers Nexus je mogao 5GHz sa 1.4V, A ja sa 1.36V.  Imao sam ga dugo na 4.7GHz sa dosta nižom voltažom od defaultne u BIOS-u.

Ova matična može koristiti procesore do i9 9900K. Razmišljao sam da to kupim, ali kada i ima taj proc u prodaji, ljudi nisu normalni koliko traže.

NA screenshotu je nadogradnja koju sam planirao.

Malo me financijski otrijeznio Doc i njegov članak.  Pa ću usporiti sa potrošnjom.

DuxCro 

Ma Doc je u pravu članak je dobar, ali čovjek treba zdrobiti lovu za dobar komp jer te to čini sretnim, a sreća je najbitnija.

Lovu u čarapi ti miš može pojesti.

14 godina
DuxCro kaže...

Ovisi od igre do igre, kao i uvijek. 

Ma naravno da to što taj CPU ne može u potpunosti iskoristiti potencijale te grafe ne znači da se ne možeš fino igrati i da to varira od igre do igre. To je klasika. S druge strane, onda si mogao potrošiti puno manje novca i kupiti recimo RX 7700 XT i imati manje više isto "iskustvo" igranja, ili recimo gora opcija RTX 4060 Ti. Tako da, u tome grmu ti leži zec . Ako ti je dosta 60 fps, onda ti ne treba RTX 4070, osim ako si na 4K. Tu se igraš s postavkama da imaš 60fps. Uglavnom, ti si na mrtvoj platformi i ne bacaj novac na stari i9 9900K kad se smisliš na upgrade nego na nove i aktualne platforme.

9 godina
itomic009 kaže...
DuxCro kaže...

Ovisi od igre do igre, kao i uvijek. 

Ma naravno da to što taj CPU ne može u potpunosti iskoristiti potencijale te grafe ne znači da se ne možeš fino igrati i da to varira od igre do igre. To je klasika. S druge strane, onda si mogao potrošiti puno manje novca i kupiti recimo RX 7700 XT i imati manje više isto "iskustvo" igranja, ili recimo gora opcija RTX 4060 Ti. Tako da, u tome grmu ti leži zec . Ako ti je dosta 60 fps, onda ti ne treba RTX 4070, osim ako si na 4K. Tu se igraš s postavkama da imaš 60fps. Uglavnom, ti si na mrtvoj platformi i ne bacaj novac na stari i9 9900K kad se smisliš na upgrade nego na nove i aktualne platforme.

PA nije ni taj CPU bottleneck kad se sjetiš da sada grafe mogu generirati dodatne frameove u nekim igrama. U CP 2077 i Avataru primjerice uključiš frame generation i eto ti dodatni framerate.

11 godina
protjeran

Ima opciju nadogradnje na i7 9700k  koji će bez problema odraditi posao.

Bero
17 godina

Ma ja se nebi sa time zajebavao, prodat to i uzet i3 12100f sa h610 ili 710 ako je izišla, nisam posebno pratio i amen....ostaviš ostalo....mbo i cpu za mbo icpu i samo gas....možda izgubiš par desetaka eura i to je sve, a dobio si novo i garanciju...doc bereški bude ponosan na tebe

9 godina
Wiz3m4n kaže...

Ma ja se nebi sa time zajebavao, prodat to i uzet i3 12100f sa h610 ili 710 ako je izišla, nisam posebno pratio i amen....ostaviš ostalo....mbo i cpu za mbo icpu i samo gas....možda izgubiš par desetaka eura i to je sve, a dobio si novo i garanciju...doc bereški bude ponosan na tebe

To bih stvarno teža budala trebao biti da idem mijenjati kompletnu platformu zbog "nadogradnje" na proc sa 4 fizičke jezgre i 8 threadova. U biti intel me ne zanima. Em su zaglavili godinama na prastarom 10nm procesu, em im novi procesori gutaju struje ko neka grafička srednje klase, em vole sockete mijenjati puno češče od AMD-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.12.2023 21:51 (DuxCro).
17 godina

Nebi to nazvao budalom već pametnim ulaganjem jer bi dobio puno brži proc od sadašnjeg sa mogučnoišću da ubaciš kakav i5 13400f u budućnosti kada i ako ti zatreba, svojedobno sam zamjenio i7 8700K sa sličnom pričom....b660 i i3 12100f i performanse su drastično bile bolje, kada sam promjenio monitor i stavio oled cx 4k taj i3 12100f mi je opet bio odličan, kasnije ga zamjenio sa Ryzenom 7600X i za ono što ja ga koristim opet ne vidio neko poboljšanje u smjeru Ryzena....dok sam sa 8700K na 12100f i te kako vidio....na b660 se lako nakalemi i 13900 bez Tlimita, barem na moju verziju mbo/b660 Pro A ako se ne varam, tako da taj mali i3 je puno bolja investicija kolega nego što ti to misliš.....brze jezgre na malom monstrumu rade čuda....naravno b660 ili u tvom slučaju H610 neće ograničiti i5ce a da ne pričamo o vrijednosti i kvaliteti jednog i5 13400f.....za 20 do 30e razlike što bi nadometnuo ako se to zove ludost onda me zovi ludim no ja sam probao i imalo mi smisla...a ti sad budi pametan 

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.12.2023 10:18 (Wiz3m4n).
14 godina

Ima smisla "upgrejdat" sa 8600K na noviji cpu tipa r5 5600 ili i5 13400f.8600k je digao sada za 300mhz to je neki skok ali u rijetko kojem slucaju ista znacajno.

Najbolji upgrade za "raju" koja ne zeli dati boga isusa za PC je r5 5600 i b550 ploca taj kombo se kupi za 200-tinjak eura.

17 godina

200e bi dobio i od neke budale na njuškalu za svoju starudiju 

Dobro, možda sam pretjerao....180e  kroz 3tjedna

9 godina
MGloc kaže...

Ima smisla "upgrejdat" sa 8600K na noviji cpu tipa r5 5600 ili i5 13400f.8600k je digao sada za 300mhz to je neki skok ali u rijetko kojem slucaju ista znacajno.

Najbolji upgrade za "raju" koja ne zeli dati boga isusa za PC je r5 5600 i b550 ploca taj kombo se kupi za 200-tinjak eura.

To je vrlo loš savjet s obzirom da taj socket nema mogučnost nadogradnje na procesore novije generacije. Tj dead end socket je. No dobro ajd. Zaključavam temu. Jednog dana će na prodaju. Mislim da je 200€ koje sam originalno stavio za komplet super cijena.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice