Zujanje hladnjaka na procesoru

poruka: 10
|
čitano: 3.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Posjedujem procesor Intel Core 2 Duo E7500(2.93Ghz) i u normalnom radu hladnjak je dosta bucan,kad pokrenem neku igricu ta buka je jos jaca,moram napomenit da u radu procesora nema nikakve greske niti radi ikakve probleme.Instalirao sam programcic kojim mogu regulirat brzinu i kada smanjim naravno tisi je al se onda povecava temperatura.Zanima me dali itko ima slicnih problema ili pak to tako treba radit...(U kucistu nema nikakvih drugih hladnjaka osim procesorovog tako da nema sumnjem da nije on)

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Zujanje hladnjaka na procesoru

ako hladnjak buci onda ili izbjegavati okretaje na kojima buci ili investirati u novi hladnjak... pri tome naravno provjeriti da ne buci zbog razloga tipa puno spletene prasine...

Treba li operirati i vaše računalo?
17 godina
neaktivan

prašina ili progledaj brzinu okretaja ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kompjuter je sastavljen ima 3 dana tako da nije do prasine,a sto se tice okretaja oni su na oko 2500,kada smanjim na 800-1000 u biosu,tisi je dosta,valjda mu je to dovoljno za hladenje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Day Walker kaže...

kompjuter je sastavljen ima 3 dana tako da nije do prasine,a sto se tice okretaja oni su na oko 2500,kada smanjim na 800-1000 u biosu,tisi je dosta,valjda mu je to dovoljno za hladenje...

je li hladnjak dobro ucvrscen?.... nemoj da budu previsoke temperature

Treba li operirati i vaše računalo?
17 godina
neaktivan

Slično mi se dogodilo to...ali eto rješenje je .pošto je serviser brzo sklapo..da skoro sve vijke nije dobro prišarafio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Day Walker kaže...

Posjedujem procesor Intel Core 2 Duo E7500(2.93Ghz) i u normalnom radu hladnjak je dosta bucan,kad pokrenem neku igricu ta buka je jos jaca,moram napomenit da u radu procesora nema nikakve greske niti radi ikakve probleme.Instalirao sam programcic kojim mogu regulirat brzinu i kada smanjim naravno tisi je al se onda povecava temperatura.Zanima me dali itko ima slicnih problema ili pak to tako treba radit...(U kucistu nema nikakvih drugih hladnjaka osim procesorovog tako da nema sumnjem da nije on)

Hvala

Tu  i je problem, nema cirkulacije zraka pa se komponenete brzu zagriju!

Ubaci iza jedan 120mm hladnjak i to bi onda trebalo spustit temp(a time i buku)

addicted to HD :)
16 godina
neaktivan

Razmisljao sam o ubacivanju jednog hladnjaka 120mm,mislis da bi mi se buka smanjila i komponente manje grijeal??.Kad mi je procesor full opterecen temperatura mu je najvise sto sam vidio 56 stupnjeva mislim da je to ok...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Day Walker kaže...

Razmisljao sam o ubacivanju jednog hladnjaka 120mm,mislis da bi mi se buka smanjila i komponente manje grijeal??.Kad mi je procesor full opterecen temperatura mu je najvise sto sam vidio 56 stupnjeva mislim da je to ok...

Pa to je ok temp, samo sto je hladnjak onda bucan da postigne te temp, ubaci tu 120-ku i uzivaj u tisini :)

addicted to HD :)
16 godina
neaktivan

Ta temperatura(najvisa 56) mi je kad smanjim broj okretaja na oko 900...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice