- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Si probal clear CMOS ?
da, ali nema pomoći... recimo kada dođe slika nakon par minuta ventilatori na grafičkoj polude i nestane slika
Si kaj prckal po kompu ili je samo od sebe pocelo?
koliko ja znam nisam ništa prčkao, to mi se počelo događati od kada sam stavio ovu novu grafičku unutra
koliko ja znam nisam ništa prčkao, to mi se počelo događati od kada sam stavio ovu novu grafičku unutra
Da probas vratit staru grafu unutra ! Mozda je ova nova problem !
Možeš li kako testirati napone koje daje napajanje, mislim možeš li posuditi tester pa vidi imaš li sve napone sa napajanja.
Imao sam
na matičnoj GA-EX58-UD4P. Nemogu reći da znam rješenje (došla je nekako sebi),ali čini se da im se rado izblesiraju cmossovi. Možeš probati povaditi sve periferije,
svi USB i priključci prema front panelu, zvučna ako imaš diskretnu, i odspojiti hardove, ostaviti samo jednu memoriju,
po mogućnosti staviti neku staru grafičku koja netreba napajanje, izvaditi bateriju preko noći... - meni i nije nešto pomoglo.
Pogledaj da li u biosu imas isključen USB leagacy mode. Nekima mora biti isključen.
Dalje postoji prisilni način,
Mozes flashati i backup bios:
"You can use BIOS build-in Q-Flash utility, or Window based @BIOS utility
to update BIOS. After Main BIOS update successfully, system will reboot and
during POST, please press Alt + F12 key to update Backup BIOS"
Pokušaj i da izvadiš sve DDR i ponovo ih pažljivo ubaci u DIMM-ove. C1 error znači problem sa DDR-om.
Da probas vratit staru grafu unutra ! Mozda je ova nova problem !
stara grafa (GTX 250) mi se razbila nakon dva mjeseca.... sve neke čudne boje su mi dolazile dok mi se dizao windows, pa sam kupio novu 6950 i odmah nakon što sam instalirao nove widnowse zagasio mi se ekran i ventilatori počeli vrtjeti na 100% i naravno komp zablokirao...
Možeš li kako testirati napone koje daje napajanje, mislim možeš li posuditi tester pa vidi imaš li sve napone sa napajanja.
da i ja sam mislio da je možda napajanje krivo.... taj tester ne mogu posuditi od nikoga... koliko to košta ?
Imao sam
na matičnoj GA-EX58-UD4P. Nemogu reći da znam rješenje (došla je nekako sebi),ali čini se da im se rado izblesiraju cmossovi. Možeš probati povaditi sve periferije,
svi USB i priključci prema front panelu, zvučna ako imaš diskretnu, i odspojiti hardove, ostaviti samo jednu memoriju,
po mogućnosti staviti neku staru grafičku koja netreba napajanje, izvaditi bateriju preko noći... - meni i nije nešto pomoglo.
Pogledaj da li u biosu imas isključen USB leagacy mode. Nekima mora biti isključen.
Dalje postoji prisilni način,
Mozes flashati i backup bios:
"You can use BIOS build-in Q-Flash utility, or Window based @BIOS utility
to update BIOS. After Main BIOS update successfully, system will reboot and
during POST, please press Alt + F12 key to update Backup BIOS"
pokušao sam staviti neku staru grafu kojoj ne treba napajanje, a ona mi je radila nekih 2 mjeseca, pa sam kupio tu novu 6950
da i ja sam mislio da je možda napajanje krivo.... taj tester ne mogu posuditi od nikoga... koliko to košta ?
Links 101 kn
Izvadi pa ponovo uključi DDR-ove. Pokušaj da slučajno ne može boot Linux-a? Tester je bagatela koliko mi je poznato.
pokušao sam staviti neku staru grafu kojoj ne treba napajanje, a ona mi je radila nekih 2 mjeseca, pa sam kupio tu novu 6950
Ček, pokušao si ju vratiti i sad kada je došlo do kvara? Nisam shvatio.
Za novu grafičku, pokušaj vidjeti da ju spojiš sa drugim priključcima iz napajanja,
corsair modular ima malo nespretne one uske priključkeneznam jel ima i koji 8 polni priključak?
Pazi da su baš kablovi na kojima piše PCiE.
Links 101 kn
http://www.ebay.com/itm/HOT-Digital-LCD-Computer-20-24-Pin-PSU-ATX-SATA-HD-HDD-CDROM-Power-Supply-Tester-/170821039987?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c5ba3773
SRAMOTA Links!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ček, pokušao si ju vratiti i sad kada je došlo do kvara? Nisam shvatio.
Za novu grafičku, pokušaj vidjeti da ju spojiš sa drugim priključcima iz napajanja,
corsair modular ima malo nespretne one uske priključkeneznam jel ima i koji 8 polni priključak?
Pazi da su baš kablovi na kojima piše PCiE.
ne kada mi se gtx 250 pokvarila koristio sam neku staru od amd kojoj ne treba napajanje i ona mi je odlično radila dva mjeseca, pa sam odlučio bolju i uzeo sam 6950....
Da probao sam mjenjati one kablove koji idu iz napajanja, ali uvjek isti problem mi se desi.... Ponekad zna raditi komp 2 dana normalno, pa mi se desi da odijednom dok surfam internetom nestane slika, komp zablokira i ventilatori od grafičke polude...
Probaj sad ipak vratiti na staru karticu pa par dana vidjeti hoće li blokirati.
Inače, nebih se pouzdao u (jeftine) testere; meni je došao kolega i ustanovio
da mi ni jedno od 6 napajanja u strojevima - nevalja :)
Beep code kaže "Monitor or display card error"
Šta to znači da mi je i ova grafička otišla u k....
Inače naručio sam onaj tester pa ću vidjeti dali mi nije možda napajanje krivo...
Šta to znači da mi je i ova grafička otišla u k....
Inače naručio sam onaj tester pa ću vidjeti dali mi nije možda napajanje krivo...
Pa jesi li, ponavljam, probao raditi dan dva sa privremenom karticom???
Ako je neispravna, pa pretpostavljam da je nova, dakle na reklamaciju i ok.
Prvo nađi nekog kolegu naravno da se isproba kod njega.
Prilikom stavljanja nove grafičke nisi ju dobro smjestio u utor.
Prilikom stavljanja nove grafičke nisi ju dobro smjestio u utor.
miljon puta sam je izvadio i stavljao unura u utor jer sam mislio da je to krivo, ali očito nije...
i više puta mi dođe post error code na matičnoj "7F"