Vrijedil upgradeat proccesor

poruka: 8
|
čitano: 1.377
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Trenutno imam:

asus m5a78

gigabyte 4850 1 gb ddr5 OC~15%

Amd Atholon 7850 2,8 GHz , black edition // Pokusao OC preko amd overdriva max islo na 3.0 a razliku nisam ni primjetio.

Igram vecinom cod4 MP , cs go

Obje igre vrtim bez lagova ali u cod4 je pozeljno imat 250 lock FPSa ( sto i nije tesko jer trenutno imam oko 200tinjak,a isti fps imam na svakoj rezoluciji )

Da li mi se isplatni upgradat na amd phenom  920 ,945 , fx 4100 sa obzirom na moju  graficku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa razlika bi se trebala sigurno osjetit.

Savjet ako već ideš na Phenom 2 odi na 955 Black Edition on ti ima otkljućan množitelj i zbog toga se puno lakše može OC-at.

Al u ćem je poanta imat u COD4 250 FPS? Zar nije da ta fora radi u COD2?

Ako ti obje igre rade na 200 FPS-a i neigraš ništa drugo ja iskreno nebi ni mjenjo procesor.

0 1 hvala 0
14 godina
Re: Vrijedil upgradeat proccesor
955 više nemaš u trgovinama,onda idi na 965BE
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan

FPS je veoma bitan za cod2 , cod4 itd i  te igre igram skoro 5 godina, ali predjem singleplayer i u svim drugim igrama [ svi codovi , bf ,mafia , prototype, portal, GTA, bioshock itd ]

Moja matincna podrzava procesore  samo do 95 W, a 955b i 965 b  su 125 W , dok je 945  95 W

Inace sam iz bosne i malo je teze naci hardware ali krajem augusta kada budem iso na ljetovanje u Tursku provescu  u Zagrebu neko vrijeme cekajuci avion i tada bi imao priliku uzet headset i procesor ( ako ne nadjem u Bosni ) 

Full support lista proccesora:

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LM_LX/#CPUS

Planiram i uzimat usb 7.1 headset tako da i on uzima malo cpu powera.

Zanima me da li ce moja graficka biti ogroman bottleneck procesoru kao phenom II 945.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Na tu matičnu koja ima 3+1 faznu regulaciju ja bih uzeo Amd Athlon llx4 640

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=8931

Mozes li mi objasnit tu 3+1 faznu regulaciju i kako ona utjece na kompatibilnost procesora i maticne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

Mozes li mi objasnit tu 3+1 faznu regulaciju i kako ona utjece na kompatibilnost procesora i maticne.

Ne utječe nikako na kompatibilnost, procesor će ti normalno raditi ako je podržan.

Jedino što nećeš moći postići neki jači overclock, zato ti se možda ne isplati uzimati BE procesore koje nećeš moći u potpunosti iskoristiti s overclockerske strane.

13 godina
neaktivan

ne planiram overclockat , zato uzimam 945 vjerovatno 

Ali na najvaznije pitanje  mi niko nije odgovorio: 

"Zanima me da li ce moja graficka( gigabyte hd4850 1gb ) biti ogroman bottleneck procesoru kao phenom II 945."

13 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

ne planiram overclockat , zato uzimam 945 vjerovatno 

Ali na najvaznije pitanje  mi niko nije odgovorio: 

"Zanima me da li ce moja graficka( gigabyte hd4850 1gb ) biti ogroman bottleneck procesoru kao phenom II 945."

ne brini, tvoja Gigabyte-ova Radeon-ka HD4850 neće niti najmanje biti usko grlo (bottleneck) za AMD-ov Phenom II 945. Baš naprovit, Radeonke x8xx (4850, 4870, 4890, 6850, 6870... minimalno četvrta generacija grafičkog procesora ili novija) baš i zahtjevaju četverojezgreni (Quad Core) proc da ih potjera do jaja. radio osobno hrpu testova i benchmarkova sa svim ovim modelima koje sam nabrojao i nećeš ništa izgubiti, a kamoli da će ti grafička predstavljati usko grlo.

također bih ti naglasio da tvoja ploča podržava i Phenom II 960 i Phenom II 960T [http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78LM_LX/#CPUS], tako da bih ti savjetovao da razmisliš i o jednom od ta dva proca, kad već ulažeš u nešto poput Phenom-a II 945, onda bolje jedan od ovih dva 960, nisu puno skuplji a razlika je poprilična. Phenom II 960 radi na nešto većem radnom taktu od 945-ice tj. radi na 3.3 GHz (95W), dok Phenom II 960T radi na istom radnom taktu kao obje 945-ice (C2 i C3 revizije) odnosno na 3.0 GHz (95W), al je razlika ta što je Phenom II 960T Black Edition verzija procesora sa otključanim množiteljem i da se stvarno prebrutalno overclock-ati. sa odličnom matičnom, sa odličnim hlađenjem i sa puno, puno, puno overclock-erskog i geek-ovskog iskustva 960T se da zavrtiti čak i na 4.2 GHz!!!!

ako to sastaviš i ako ti se pruži prilika za novu grafičku, također bih ti preporučio MSi-evu Radeonku HD6850 Power Edition OC 'cyclone', sa CYCLONE-ovim coolerom (koji brutalno hladi karticu), te je grafička i tvornički overclock-ana, a da se i još manualno jebački clock-ati.
eto to bi bilo ukratko to 

JohnyJ
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 12:25 (JohnyJocker).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice