Vodič kroz matične ploče za početnike izdvojena tema

poruka: 2.060
|
čitano: 844.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič kroz matične ploče za početnike

Može prijedlog matične ploče za i5 4670 non-k, bitna mi je samo stabilnost, i da joj bez problema radi hdmi izlaz s integriranom grafom od proca (koristila bi se isključivo grafa s proca, bez diskretne).. i da se ne kolje s gskill ramovima, ripjaws 2x4g 1333 GBRL.

može nova ,može rabljena, cijena po mogučnosti ispod 600kn.. hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 15:07 (Schweini7).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič kroz matične ploče za početnike
13 godina
neaktivan

Nema u protisu više problema ako reklamiraš? (čisto da mi je duša mirna)

Nema ni jedan jedini rewiev za tu ploču..

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 16:07 (Schweini7).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Schweini7 kaže...

naravno kad su tek izasle, izbjegavati u svakom slucaju kupovinu dok se ne dobije malo "feedbacka od usera"lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina

Ja sam reklamirao mobitel u Protisu i sve je bilo ok. Ma šta će ti i recenzije kad su to iste ploče maltene kao H87. Znači te ploče su sve već tu godinu dana.

13 godina
neaktivan

Ma već ako bi uzimal, radije uzmem u linksu za 40kn više M verziju, trebalo bi dojti na isto, i ako bi kaj zajebavala mogu u roku 8 dana zamjeniti osobno.. ne moram se s poštom zezati..

Gledal sam Gigabyte b85-d3h, čini m ise ok za to kaj meni treba.. ili je možda bolje uzeti h97?

i oš nekaj me zanima, npr da uzmem ausovu b85-g, koja ima samo 3 audio izlaza, kaj onda na nju nebrem 5.1 zvučnike spojiti? ( a piše u fičrsima da podržava soround zvuk)

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 16:32 (Schweini7).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Schweini7 kaže...

naravno kad su tek izasle, izbjegavati u svakom slucaju kupovinu dok se ne dobije malo "feedbacka od usera"lp

Toga me i strah najviše, na newegg-u je čovjek napisao da nije mogao stavit r9 270 na tu h97 pro4 ploču, jel to moguće ? o.O
Razmišljao sam čak da potegnem možda na asrock h97 performance ili od asusa h97 plus ...

14 godina

Pa ne znam kako nije mogao ?? Ili je slot PCI-E neispravan ili je grafa neispravna ali to još nikad nisam čuo u karijeri. Tko zna što je on radio. Pa imaš ti i skupljih ali ako si rekao da tražiš ploču za plug and play onda nema smisla trošiti novce na skupe ploče od 1000 kn ili više jer ti kad sastavoš komp i samo ga normalno koristiš ne možeš primjetiti u praksi za te stvari što radi 90% korisnika jel u kućištu ploča od 1500 kn ili od 500 kn. Tipa ako igraš igre, surfaš i tako to.

14 godina
Schweini7 kaže...

Ma već ako bi uzimal, radije uzmem u linksu za 40kn više M verziju, trebalo bi dojti na isto, i ako bi kaj zajebavala mogu u roku 8 dana zamjeniti osobno.. ne moram se s poštom zezati..

Gledal sam Gigabyte b85-d3h, čini m ise ok za to kaj meni treba.. ili je možda bolje uzeti h97?

i oš nekaj me zanima, npr da uzmem ausovu b85-g, koja ima samo 3 audio izlaza, kaj onda na nju nebrem 5.1 zvučnike spojiti? ( a piše u fičrsima da podržava soround zvuk)

Uzmi onda u Linksu. Ta M verzija je kraća i ima manje PCI-E slotova ali to ti nijhe manjak ako ih ionako nikad ne bi niti popunio. Uzmi H97 chipset ako ideš na Haswell refresh. Nema smisla da uzmimaš stariji chipset. Mogu se spojiti kao što i piše.

13 godina
neaktivan

Budem probal onda prc spustiti još za 100kn i piknem tu asrockicu..

pci-e ne mislim u skorije vrijeme uopće koristiti, samo integruša preko hdmi..

ako poc nebu išao dolje za 100kn, onda za 400 uzmem asus b85m-g pa ko šljivi zvučnike..

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2014 16:58 (Schweini7).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa ne znam kako nije mogao ?? Ili je slot PCI-E neispravan ili je grafa neispravna ali to još nikad nisam čuo u karijeri. Tko zna što je on radio. Pa imaš ti i skupljih ali ako si rekao da tražiš ploču za plug and play onda nema smisla trošiti novce na skupe ploče od 1000 kn ili više jer ti kad sastavoš komp i samo ga normalno koristiš ne možeš primjetiti u praksi za te stvari što radi 90% korisnika jel u kućištu ploča od 1500 kn ili od 500 kn. Tipa ako igraš igre, surfaš i tako to.

Dobro koliko vidim H97 Performance je skuplja nekih 130 kn od Pro4, pa sam mislio ako je kvalitetnija nebi mi bio problem nadodati tu svotu...

13 godina
neaktivan

Mislim da s ovom Gigicom neću pogriješiti za i5 4670 non-k.

0 0 hvala 0
11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

neisplativo je uzimati "extream" plocu za haswella zbog katastrofalnih oc mogucnosti istog! dakle jeftinija "hero" ili cak neka "pro" izvedba od asusa ce ti biti i vise nego dovoljna da izvuces maximalno iz nekog "K" procesora na zraku! sve ostalo spada u extremne vode kao i potreba za extream izvedbom!lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 0:45 (Stjepanj).
11 godina

A reci mi onda razliku ove dvije? Il je ovaj asus bacanje 550kn u vjetar naspram z97 killera?
On si intela zapečatio i čekat će ovaj i5 otvoreni mislim da je 4760k ili nešto tako. Zaprdio i gotovo. A slaže crno crveno pa je upila...

asus
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-1150/0201726/

killer
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-1150/asr-z97-killer/

Možeš mi pojasniti što ova gore ima a donja nema i slične gluposti? Hvala ti!

steam: bevis6
13 godina
protjeran
Bevis kaže...

A reci mi onda razliku ove dvije? Il je ovaj asus bacanje 550kn u vjetar naspram z97 killera?
On si intela zapečatio i čekat će ovaj i5 otvoreni mislim da je 4760k ili nešto tako. Zaprdio i gotovo. A slaže crno crveno pa je upila...

asus

killer
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-1150/asr-z97-killer/

imas sve u specifikacijama ako te zanimaju razlike, vise toga nudi Rog ploca naravno( no sve osnovno sto treba imaju i jedna i druga), killer serija od asrocka je pun pogodak za prosijecne gamere, no kao sto sam ti rekao u normalnom overkloku nebus nista dalje stigao s skupljom plocom! rade uzmi jeftiniju asrock i ubodi i7 haswella ako ga bas pare zuljaju da ih potrosi{#} , frend ti je miran sljedecih 5 godina s ovim setupom(ak je u pitanji i7)!lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 1:20 (Stjepanj).
11 godina
Stjepanj kaže...
Bevis kaže...

asus

killer

imas sve u specifikacijama ako te zanimaju razlike, vise toga nudi Rog ploca naravno( no sve osnovno sto treba imaju i jedna i druga), killer serija od asrocka je pun pogodak za prosijecne gamere, no kao sto sam ti rekao u normalnom overkloku nebus nista dalje stigao s skupljom plocom! rade uzmi jeftiniju asrock i ubodi i7 haswella ako ga bas pare zuljaju da ih potrosi{#} , frend ti je miran sljedecih 5 godina s ovim setupom!lp

Hvala ti :)

steam: bevis6
12 godina
neaktivan

Ima li ko iskustva sa Msi matičnim pličama konkretno socket 1150?

Dali su u rangu sa ASUS-om odnosno Gigabytom?

Čuo sam da Msi nudi 3 god garu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Imam ja.

Da,meni su osobno još bolje,ali ima iznimaka.

Tocno je.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
12 godina

Koja bi bila najjeftinija matična za intel g3258 za overclokanje do nekih 3.8-4.0 GHZ

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina

Neka poštena z97 ili z87 ploca(sa najnovijim biosom i jos mora podrzavat Haswell-R seriju)

Nije losa,4 faze,za laksi oc

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-1150/0201727/

6 fazi od Asrocka.

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/maticne-ploce/socket-1150/asr-z87-pro4/

Nize od tog ne bih isao.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
15 godina
neaktivan

Molio bih preporuku za matičnu u rangu do 400 kn, mATX, H81, socket 1150... Samo da nije ASRock H81M-HDS jer upravo zbog nje moram mijenjati (dvije su crkle), ali po specifikacijama i cijeni da je tu negdje. Bitna mi je stabilnost, kvaliteta izrade, blabla... Ukratko, da odbija crknuti. :-) 

Unutra ide i5-4460, R9 280, XFX napajanje...

Prilično mi je hitno pa ne stignem prelistavati puno ranijih preporuka,

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 11:48 (UsratFriendlyWC).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
UsratFriendlyWC kaže...

Molio bih preporuku za matičnu u rangu do 400 kn, mATX, H81, socket 1150... Samo da nije ASRock H81M-HDS jer upravo zbog nje moram mijenjati (dvije su crkle), ali po specifikacijama i cijeni da je tu negdje. Bitna mi je stabilnost, kvaliteta izrade, blabla... Ukratko, da odbija crknuti. :-) 

Unutra ide i5-4460, R9 280, XFX napajanje...

Prilično mi je hitno pa ne stignem prelistavati puno ranijih preporuka,

Hvala!

pa evo ja bi uzeo jednu od ove dvije

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128667

ili ovu razlike su male u layout-u i kojem portu vise

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128687

no uzmi rade hd2 nema nikakvih updejtova( najvjerojatnije radi sve super)

nekaj sam pomjesao ove hd2 nema kod nas za kupiti! mozes pitati u trgovini koja verzija dolazi na ds2 ploci(pise na naljepnici s boka kutije)

lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 12:16 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru!

Kad kažeš "verzija", misliš na ovo "rev.", tj. revision 1.0 ili 2.0?

Od Gigabytea u dućanu za oko 400 kn imaju ove dvije:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4668#sp

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5014#sp

(ova S2PV je za cca. 2x1 cm veća)

Od jeftinijih (oko 330 kn) imaju:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5039#ov

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4713#ov

Je l' ima neke bitne razlike između D2V i DS2V?

13 godina
protjeran

ds2v je nesto bogatija opcijam sto bios sto ulazima i izlazima! uzmi ds2v i amen{#}!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

ds2v je nesto bogatija opcijam sto bios sto ulazima i izlazima! uzmi ds2v i amen{#}!lp

A ova D2V je solidnih 50 kn skuplja... Svašta.

Hvala! :-) 

11 godina
neaktivan

Trebao bih vaše mišljenje oko izbora matične. Krećem sa sastavljanjem kompa i prva prepreka mi je matična, nisu baš moje područje.
Na ploči bi bio 4670K, overclock planiram ali ništa spektakularno, do nekakvih 4.0-4.2GHZ, PC bi služio isključivo za igre.
Cijene matičnih su dosta slične, razlika između najskuplje i najjeftinije je stotinjak kuna, tim sam ih redom i napisao, od skuplje prema jeftinijoj.
Mene najviše privlači G1.Sniper, čisto zbog toga što bih uzimao Gigabyte R9 290 grafičku, pa bi bili isti brand, ali želim čuti što vi mislite. Na koju da se odlučim?

0 Asus Z87-A
4 Gigabyte Z87 G1.Sniper
0 MSI Z87-G43
0 Asrock Z87 Killer
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 18:24 (jerdna_gejmer).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
jerdna_gejmer kaže...

Trebao bih vaše mišljenje oko izbora matične. Krećem sa sastavljanjem kompa i prva prepreka mi je matična, nisu baš moje područje.
Na ploči bi bio 4670K, overclock planiram ali ništa spektakularno, do nekakvih 4.0-4.2GHZ, PC bi služio isključivo za igre.
Cijene matičnih su dosta slične, razlika između najskuplje i najjeftinije je stotinjak kuna, tim sam ih redom i napisao, od skuplje prema jeftinijoj.
Mene najviše privlači G1.Sniper, čisto zbog toga što bih uzimao Gigabyte R9 290 grafičku, pa bi bili isti brand, ali želim čuti što vi mislite. Na koju da se odlučim?

asusova ploca se pokazala dosta problematicna (googlaj da ne nabrajam:) izbjegni svakako sve probleme u startu!

gigabajtova sniper(htio sam je sebi osobno uzeti) i msi-jeva z87 su vec provjereno dobre s odlicnim oc potencijalom i super stabilnoscu, takoder i lakocom overklokanja na te dvije ploce, potrebno je samo promjeniti mnozitelj i ako je neka veca frekvencija podici napon za sve ostalo ce se pobrinuti ploca sama samcata i to ce napraviti jako dobro!

Asrockova ploca ima problema s overklokanjem tj potrebne su jos neke postavke da se ustabili overklok, pa ako ne zelis zahebanciju izbjegni je!( iako zgleda fenomenalno s ovim zlatnim kapacitorima:)

tako da su ti ostale giga i msi kao najbolji izbor! tvoje je da biras barem po izgledu koji ti vise pase!

lp{#} sretno overklokanje!

11 godina
neaktivan
Hvala na respondu.
Overclock me toliko i ne interesira koliko stabilnost i po mogućnosti što niže temperature, znači ne bih ganjao 5GHZ ili nešto slično (bez uvrede ako to netko radi), zanima me samo gaming. I ako ni po čemu drugome izabrao bih G1.Sniper čisto zbog izgleda jer mi se stvarno sviđa ploča.

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
jerdna_gejmer kaže...
Hvala na respondu.
Overclock me toliko i ne interesira koliko stabilnost i po mogućnosti što niže temperature, znači ne bih ganjao 5GHZ ili nešto slično (bez uvrede ako to netko radi), zanima me samo gaming. I ako ni po čemu drugome izabrao bih G1.Sniper čisto zbog izgleda jer mi se stvarno sviđa ploča.

uzmi onda tu sniper, ploca ubija bez obzira overkloko ti ili ne!{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice