Vodič kroz matične ploče za početnike izdvojena tema

poruka: 2.060
|
čitano: 936.328
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič kroz matične ploče za početnike

Da ti iskreno velim, i ovih 1100 mi je već protezanje.. mogao bi si jednostavno uzeti fx 8320 i GG..

Al pošto bum imal vjerojatno neke novce oču se osigurati opet na par godina..  vjerujem da je HERO odlična, al mi su 2 PCIex slota od ove viška, dosta mi 1..tak da sam tražil neku s čim manje, a da ostalo nudi..kao npr ovu bolju zvučnu..

Oduvijek koristim Giga ploče i nikad nikakvih problema s njima..tak da sam gledal neku Gigu ok cijene, a svi pišu da ovi Snajperica nudi i previše za te novce.. jedino me malo brinu problemi s "gubljenjem" zvučne na Win 8/8.1..

To bi se kroz mjesec i pol kadm islim kupovai trebalo riješiti.. iskreno se nadam..

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 14:48 (Schweini7).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Vodič kroz matične ploče za početnike
Schweini7 kaže...

Da ti iskreno velim, i ovih 1100 mi je već protezanje.. mogao bi si jednostavno uzeti fx 8320 i GG..

Al pošto bum imal vjerojatno neke novce oču se osigurati opet na par godina..  vjerujem da je HERO odlična, al mi su 2 PCIex slota od ove viška, dosta mi 1..tak da sam tražil neku s čim manje, a da ostalo nudi..kao npr ovu bolju zvučnu..

Oduvijek koristim Giga ploče i nikad nikakvih problema s njima..tak da sam gledal neku Gigu ok cijene, a svi pišu da ovi Snajperica nudi i previše za te novce.. jedino me malo brinu problemi s "gubljenjem" zvučne na Win 8/8.1..

To bi se kroz mjesec i pol kadm islim kupovai trebalo riješiti.. iskreno se nadam..

Ta Giga je trenutno Best Buy.

Na Sniperu nema gubljenja zvučne.

btw: to sam prije imao i osobno ja.. stavio zadnje drivere i update windowsa i sve je šljakalo jer se ugl. klali HDMI od grafe i zvučna ali to je microsofta negdje greška .

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 22:17 (Bulldozer).
14 godina
neaktivan

Znači disejbla se zvučna od grafe i sve bi trebalo ok biti?

To sam i ja našao po stranin forumima, većinom ljudimak ojima je zezalo je bila matična pokvarena, svima se rješilo reklamacijom matične, tj. kad su dobili novu im je bilo sve kako treba.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

U većini slučaja tako se riješi disable gpu audio

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

Koja od ove dvije maticne? Procesor bi bio FX 8320
Gigabyte 970A-DS3P http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_355&products_id=13493

MSI 970A-G43 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13699

ili nešto trece?

EDIT: možda cak Asrock AM3+ 980DE3/U3S3 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_355&products_id=13565

imao bi više para za RAMe :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 21:28 (Vegas).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ako nije problem, zašto baš ona? jer svaka lipa mi je bitna....

ova isto nije dovoljno dobra? :D

MSI 970A-G46 http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_355&products_id=10723

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Upravo i pokušavam izbjeći još jedan ASUS... imam preloša iskustva sa njim i da nije tog šugavog imena uopce nebi uzimao to sve sada... :)

Al dobro. Još jedno pitanje: Može li Fortron PNF 400w držati Gigabyte MA790FXT-UD5P i AMD 955? (Fortron ima 4pinski jack za napajanje procesora, a maticna 8pinski)

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Vegas kaže...

Upravo i pokušavam izbjeći još jedan ASUS... imam preloša iskustva sa njim i da nije tog šugavog imena uopce nebi uzimao to sve sada... :)

Al dobro. Još jedno pitanje: Može li Fortron PNF 400w držati Gigabyte MA790FXT-UD5P i AMD 955? (Fortron ima 4pinski jack za napajanje procesora, a maticna 8pinski)

Može, Gigabyte rules

16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

pa Killer! nemas tu sta birati u zlatu su i jedna i druga (zlatni kapacitori)!{#} LP

Intel® Core™ i7-4770S inside
13 godina
neaktivan

Riknula mi stara matična {#} Asus Z87-DELUXE a nisam bas pri parama pa razmišljam da uzmem ovu sta kažete :) : MSI Z87-G43 GAMING - Link

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
maximan kaže...

Riknula mi stara matična {#} Asus Z87-DELUXE a nisam bas pri parama pa razmišljam da uzmem ovu sta kažete :) : MSI Z87-G43 GAMING - Link

fenomenalna ploca od msi-a, jako blizu mpower-u i asuso-voj maximus 6 hero, ploca bez ikakvih mušica! svakako preporuka na njoj kao od sale svaki haswell ide do 4.9ghz...LP

13 godina
neaktivan

Idem je onda odmah naručiti. Hvala  

17 godina
neaktivan

Tražim 1155 matičnu ploču, kvalitetnu, do 1000kn. 

Ne treba mi 2x PCIe x16 što većina nudi za tu cijenu, pa može i jeftnije. 

Uglavnom za gameing, imam gtx570 i i5 2500, 1333 memoriju ništa overclock.

Tražim kvalitetu.

Razmišlajao samo o  ovoj gigabyteovoj, ali mislim možda je i overkill za moje potrebe.

Mišljenja?

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Xanzzu kaže...

Tražim kvalitetu.

Razmišlajao samo o  ovoj gigabyteovoj, ali mislim možda je i overkill za moje potrebe.

Mišljenja?

nazalost ploce s samo 1x pciex16 su rijetke ili pak nisu dobavljive, osim na low end plocama od cca 300kn, no evo ti jedna krasna i kvalitetna ploca koja je dobila odlicne ocijene, i dolazi s 3god garancijom i odlicnom cijenom!

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-msi-b75ag43-gaming-s1155-d3-s3-u3/70721

a ako cec overklokati razmisli o ovoj "vrlo ozbiljnoj" asrock ploci;

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-z77-performance--intel-z77-atx-dual-channel-4xddr3--2800/56523

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 21:34 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Xanzzu kaže...

Tražim kvalitetu.

Mišljenja?

nazalost ploce s samo 1x pciex16 su rijetke ili pak nisu dobavljive, osim na low end plocama od cca 300kn, no evo ti jedna krasna i kvalitetna ploca koja je dobila odlicne ocijene, i dolazi s 3god garancijom i odlicnom cijenom!

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-msi-b75ag43-gaming-s1155-d3-s3-u3/70721

a ako cec overklokati razmisli o ovoj "vrlo ozbiljnoj" asrock ploci;

http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-z77-performance--intel-z77-atx-dual-channel-4xddr3--2800/56523

lp

Bolji izbor je Gigabyte Z77-D3H

Osobno ju imam i mogu reć da je ploča brutala, i7 2600k 4.8ghz ko od šale, a koliko toga ima za štelati je boli glava.

13 godina
neaktivan

Kakva je maticna ploca s q35 cipom.rijec je o kopmu intel 2 duo e7200.Kvari li se

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Maheri, može preporuka za 1150 matičnu sa integriranom grafikom između 400 i 500 kn i što bi Ameri rekli most bang for the buck?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
aax kaže...

Maheri, može preporuka za 1150 matičnu sa integriranom grafikom između 400 i 500 kn i što bi Ameri rekli most bang for the buck?

Gdje kupuješ ? Koji grad, shop ?

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
12 godina
neaktivan

Zagreb i potpuno mi je svejedno.

13 godina
neaktivan

pozdrav,jel se moze na msi b75 g43 plocu spojiti neki stari hdd(pise ATA na njemu,a znam da su svi ovi noviji SATA),planiram spojit ovaj stari dok ne kupim novi pa me zanima dal bi to sljakalo :)

0 0 hvala 0
13 godina
aax kaže...

Asrock B85M Pro4 ili Gigabyte GA-B85M-D3H
burek3 kaže...

pozdrav,jel se moze na msi b75 g43 plocu spojiti neki stari hdd(pise ATA na njemu,a znam da su svi ovi noviji SATA),planiram spojit ovaj stari dok ne kupim novi pa me zanima dal bi to sljakalo :)

Pata hdd NE.

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...
burek3 kaže...

Pata hdd NE.

Mislim da je jedini način SATA to IDE adapter(konvertor), mada to nije moglo da radi na mojoj ploči(piše da podesim to i to u BIOS-u, ja podesim i opet isto piše), pa sam na kraju kupio externi USB adapter za IDE i SATA diskove

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
15 godina
protjeran
roby27 kaže...
aax kaže...

Asrock B85M Pro4 ili Gigabyte GA-B85M-D3H
burek3 kaže...

Pata hdd NE.

Gigica

12 godina
neaktivan

Puno hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da neotvaram novu temu pitat ću ovdje. Planiram kupit ovu matičnu ploču i na nju planiram stavit Nvidiu 8600GT ali na listi podržanih grafičkih kartica nje nema.

Ova matična

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
macgyver 53 kaže...

Da neotvaram novu temu pitat ću ovdje. Planiram kupit ovu matičnu ploču i na nju planiram stavit Nvidiu 8600GT ali na listi podržanih grafičkih kartica nje nema.

Ova matična

radit ce bez problema stavi je samo u prvi slot (pcie x16) , to se odnosi na AGP izvedbe odnosno na kartice koje podrzavaju neku vrstu agp-a kroz pci slot (zanemari:)! LP

Intel Core™ i7-4770S inside
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

da li mi možete preporučiti neku matičnu do nekih 500 kn, s time da podržava 775 LGA socket jer imam Pentium(R) Dual-Core  CPU  E5800  @ 3.20GHz i da ima barem 2 SATA 6Gb/s porta.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
macgyver 53 kaže...

Ova matična

Mani se tih informacija,slobodno 8600GT može staviti na tu ploču pošto dotična posjeduje PCI E slot.

14 godina
protjeran
someone_2 kaže...

Pozdrav,

da li mi možete preporučiti neku matičnu do nekih 500 kn, s time da podržava 775 LGA socket jer imam Pentium(R) Dual-Core  CPU  E5800  @ 3.20GHz i da ima barem 2 SATA 6Gb/s porta.

Hvala!

socket 775 ne podrzava sata 3/6gbs koliko ja znam pa prema tome odgovor je negativan{#}! sto znaci da si s tim soketom "osuden" na sata 2!lp

Intel Core™ i7-4770S inside
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice