Velik temperature na q9400?

poruka: 11
|
čitano: 2.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Imam masivne temperature na q9400 na default taktu.

Dakle u OCCT mi nakon 1 minute izbaci error kao da mi je core 2 prešao temperatutu od 87 C!!

Normalne temperature u Idle-u su mi 50-52 C.

Nije mi jasno kako je ovo moguće.? Imam hyper tx3 evo cooler koji sam dobro postavio i u njemu nije problem.

Isključio sam speed fan i sada mi cooler radi na max. Isto tako stavio sam termalnu pastu novu i pc mi je otvoren što omogućuje protok zraka.

U sobi zna biti dosta hladno 16-18 stupnjeva. Što je problem ljudi pomoć!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliki ti je napon na procesoru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Velik temperature na q9400?
Mile 74 kaže...

Koliki ti je napon na procesoru?

15 godina

Evo kompletan hwmonitor, ove temp na procu sada su mi u mrtvom idleu, što je ogromno za razliku od prijašnjih 37 C na dualcu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vim kaže...

Nije mi jasno kako je ovo moguće.? Imam hyper tx3 evo cooler koji sam dobro postavio i u njemu nije problem.

Siguran si da nije problem u hladnjaku? Ovo se desilo tokom vremena ili nakon montiranja hladnjaka

Ne kazem da ne znas namjestiti hladnjak vec da je sam hladnjak neispravan. Na pr. mozda ima fabricku manu (cijev bez tecnosti i sl.)

Pokusaj sa stock hladnjakom

13 godina
neaktivan

Za idile je to prevelika temperatura. 

Vjerojatno ti hladnjak nije dobro sjeo na proceor, te bi bilo dobro da ga ponovo staviš i ne pretjeruj sa termalnom pastom i ne zateži ga previše.

Ako sam te dobro shvatio u OCCT stres testu ti je temperatura 87 stupnjeva? Zanima me koliki ti je napon pod stres testom i dali si u BIOS-u mjenjao neke postavke?

Ako jesi, onda odi u BIOS i vrati ga na tvorničke vrijednosti ili jednostavno samo izvadi bateriju sa matične ploče na 1 min. i vrati ju nazad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nisam nikada mijenjao ništa u BIOSU. Nažalost i dalje nemam riješenje, pokušati ću da maknem cooler pa da ga spojim ponovo možda ne leži dobro na procu, ali nekada prije proc na ovom hladnjaku kada je prvi put postavljen je bio jako hladan. Nije mi jasno što bi sada moglo biti. Jedino riješenje koje nazirem je oko hladnjaka a i termalna je no name.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vim kaže...

Nisam nikada mijenjao ništa u BIOSU. Nažalost i dalje nemam riješenje, pokušati ću da maknem cooler pa da ga spojim ponovo možda ne leži dobro na procu, ali nekada prije proc na ovom hladnjaku kada je prvi put postavljen je bio jako hladan. Nije mi jasno što bi sada moglo biti. Jedino riješenje koje nazirem je oko hladnjaka a i termalna je no name.

Stavi termalnu od poznatog proizvodaca a prije toga ocisti procesor i hladnjak od stare termalne. Hladnjak sa alkoholom (ostavi da se osusi) i ne obaziri se sto ispusta crnu boju -to je normalno zabakar.

Pazi na push-pinove zato sto se ponekad desi da izgledaju da su zaglavljeni a nisu.

Ako nakon ovoga opet imas vsoke temperature onda hladnjak definitivno nije u redu.

15 godina
Lazarus Long kaže...
Vim kaže...

Stavi termalnu od poznatog proizvodaca a prije toga ocisti procesor i hladnjak od stare termalne. Hladnjak sa alkoholom (ostavi da se osusi) i ne obaziri se sto ispusta crnu boju -to je normalno zabakar.

Pazi na push-pinove zato sto se ponekad desi da izgledaju da su zaglavljeni a nisu.

Ako nakon ovoga opet imas vsoke temperature onda hladnjak definitivno nije u redu.

Sve sam uradio, i pronašao problem... Otišao je jedan pin na mom hladnjaku i hladnjak nikada nije nalijegao perfektno na proc.

A ništa, kupim novi hladnjak i bože moj. Ugl. hvala svima na pomoći {#}

17 godina
neaktivan
Vim kaže...

Sve sam uradio, i pronašao problem... Otišao je jedan pin na mom hladnjaku i hladnjak nikada nije nalijegao perfektno na proc.

A bas i ne moras kupovati novi hladnjak no..kako zelis.

To je vrlo dobar hladnjak. Zasto ne pokusas da uguras pin sa nekog drugog?

15 godina
Lazarus Long kaže...
Vim kaže...

A bas i ne moras kupovati novi hladnjak no..kako zelis.

To je vrlo dobar hladnjak. Zasto ne pokusas da uguras pin sa nekog drugog?

Pokusati cu se snaci nekako ako ne bude drugog izlaza uzmem isti hladnjak. Do sada sam bio zadovoljan s navedenim.

Za moj proc i ne treba jači.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice