Vase misljenje amd phenom II 960t

poruka: 4
|
čitano: 1.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Vase misljenje amd phenom II 960t x4

pozdrav!

nedavno mi je uletio za neku stvarno siću ovaj procesor gore naveden, pa bas i nemam iskustva snjime navodno kazu da se moze u x6 otkljucati???

radi odlicno al nije mi jasno na koliko on u biti radi 3ghz ili 3,4ghz turbo core?

eto svaki savjet komentar bi dobro dosao posto nemam iskustva s ovim procesorom.

hvala!

ps: bit ce tati dobar za surfanje po netu i belot :))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Dobar je to proc. Meni je full stabilan na 3.8 ghz, 1.375v, jedino je problem šta su zaključane jezgre defektne i nikak ih nisam mogao otključati bez obzira na frekve i napon. Još jedan problem što mi na stocku znači 3.0 ghz komp neće bootat ponekad i to me strašno živcira, ali naravno da nemam na stocku nego na 3.6 ili trenutno već mjesec dana na 3.8 ghz i full stabilan je i nikakvi problemi nikad. To ti je kocka oće li se otključat il ne, ja nemam te sreće i neću se više tako kockat, isto ko sa ph II x2 550 kojem sam samo treću jezgru uspio otključat, a četvrtu ne jer je defektna. No nebitno to...
Dakle imaš 960T koji je na 3.0 (thuban=hexa-core) i 3.4 (zosma=quad-core) ghz i taj na 3.4 se neda otključat. Ovo tu za turbo to nije bitno ako turbo sa 3.0 diže na 3.4 ghz, nego govorim o dvje različite revizije tj (code)core name kako piše na wikipediji ili u cpu-z programu. Ja imam 3.0 ghz thuban verziju koja bi se trebala otključat no nažalost neće, a 3.4 ghz zosma verzija je X4 procesor.

Evo ti te dvije verzije procesora: 1. i 2. Čuo sam kako su ljudi sa kodnim imenom proca HD96ZTWFGRBOX sa naglaskom na ZTWF u imenu uspjeli otključat proc, a drugi ne, al opet ovisi na kakav proc naletiš jer moj ima točno to ime da se proc može unlockat, ali kažem, nisam te sreće.

EDIT: HD96ZTWFK4DGR / HD96ZTWFGRBOX ...E sad i ja više nisam siguran 100% jel se mogo otključat ZTWF FK ili GR (mislim da to nema veze jer jedan dolazi boxed verzija, a drugi OEM/tray), ali HD960TFBK4DGR se nije mogo. A taj broj piše na samoj kutiji od procesora ispod bar koda.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.10.2013 2:34 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Vase misljenje amd phenom II 960t

eto vidi

14 godina

Da, sad nez na kojoj ploči probavaš na ovoj iz moj komp il di? Ak je acc (advanced clock calibration) onda je starija ploča moguće da je ta kaj imaš, inače novije su ucc (unlock cpu core). To stavi na enable pa vidi oće li otključat i bootat u winse, nebi trebalo bit problema...Meni bios vidi X6 proc, al neće bootat u winse i niš od tog. Jedino probat na drugoj ploči, al otom potom.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice