Tihi cooler za AMD Phenom II X4 955 Black Edition

poruka: 74
|
čitano: 11.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Tihi cooler za AMD Phenom II X4 955 Black Edit
Bulldozer kaže...

Ako oćeš jeftin cooler koji je tih i drži bez beda do 3.8Ghz i malo više onda je ovo pravi izbor

To nije u stanju pristojno ohladit 125W-nog Phenoma na 3.8GHz.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina
Bulldozer kaže...

Za toga Phenoma ...

Pa kolega, s dužnim štovanjem. Ova izjava sa hlađenjem Phenoma na 3.8ghz s tim malim coolerom, malog toplinskog kapaciteta ti je kategorije Antine izjave da je Spire ( koji god hoćete {#}) bolji cooler od Noctue !! Pa to je za dualce i i3 bez clockanja taman. Za sve sa X4 i jače je to "piši katastrofa" !!!

14 godina
odjavljen

Taj hladnjak je dovoljan za smanjiti buku i dobiti koji stupanj manje temperature naspram stock hladnjaka. Za ekstremno overclockanje mu dođe isto kao na stocku, osim tiše.

''A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer'' - Bruce Lee

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ja sam ga imao na X4 B35 na 3.6Ghz i nikad više od 53c nebi išlo

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hm, neznam. Ja ga imam sad u drugom kompu na e5300 OC @ 3.45Ghz sa 1.26V  ( a stock je 1.23V ) i muku muči sa temperaturama dok je vent na max 1800 okr. Tih jeste, međutim ja neznam kako gi on hladio Phenoma X4 kad se muči sa E5300 koji je duplo slabiji od Phenoma X4 !!  Pa nije bezveze 85 kn !!!

16 godina
neaktivan
strbi kaže...

ja cu sada kupiti amd phenom x4 965 BE, jel mi za njega treba neki cooler, nemislim OC? kako se inace krecu temperature?

Treba ti cooler i to obavezno. Stock cooleri na BE AMDovcima su katastrofa. Ogromne brzine vrtnje i nevjerojatna buka, to treba pisati u nazivu procesora - da je aftermarket cooler must. Vjeruj mi da nećeš izdržati, prvi ulazak u neku zahtijevniju igru i izludit ćeš, tako sam i ja na 955BE. Katana 3 za 170ak kn i miran si.

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
14 godina
neaktivan
TIR669 kaže...
strbi kaže...

ja cu sada kupiti amd phenom x4 965 BE, jel mi za njega treba neki cooler, nemislim OC? kako se inace krecu temperature?

Treba ti cooler i to obavezno. Stock cooleri na BE AMDovcima su katastrofa. Ogromne brzine vrtnje i nevjerojatna buka, to treba pisati u nazivu procesora - da je aftermarket cooler must. Vjeruj mi da nećeš izdržati, prvi ulazak u neku zahtijevniju igru i izludit ćeš, tako sam i ja na 955BE. Katana 3 za 170ak kn i miran si.

i kako to onda ugraditi, samo na procesor, pa onaj njihov cooler iskljuciti?

Sve me zene oko kuce jure kaze majka to je zbog frizure
16 godina
neaktivan
strbi kaže...
TIR669 kaže...
strbi kaže...

i kako to onda ugraditi, samo na procesor, pa onaj njihov cooler iskljuciti?

Imaš upute, bez brige.

Skineš postojeći cooler (4 vide), skineš pastu sa proca i staviš novu dobivenu sa Katanom i potom staviš Katanu, zavidaš i gotovo. 20 minuta posla u vrh glave. Slobodno pogledaj na YT, mora biti ugradnja Katane 3 među tutorijalima.

14 godina
neaktivan

ok..prvo cu onda sada kupiti komp sa tim procom, pa cu vidjeti jeli zbilja toliko bučan :) jel mi to preporucas samo zbog buke ili i zbog temeprature,što se jako grije?buka mi mislim nece smetati jer da cujete komp od mene i buraza kojeg imamo skupa ovo bi vam bilo 0 bodova, ovaj nas komp je koda da avion sljece, al zato sam na laptopu :) onda kada nema staraca brzo ugradim novi cooler kada kupim i to je to, ako bude trebalo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
strbi kaže...

ok..prvo cu onda sada kupiti komp sa tim procom, pa cu vidjeti jeli zbilja toliko bučan :) jel mi to preporucas samo zbog buke ili i zbog temeprature,što se jako grije?buka mi mislim nece smetati jer da cujete komp od mene i buraza kojeg imamo skupa ovo bi vam bilo 0 bodova, ovaj nas komp je koda da avion sljece, al zato sam na laptopu :) onda kada nema staraca brzo ugradim novi cooler kada kupim i to je to, ako bude trebalo :)

Iskreno, ne znam kako hladi jer sam ga imao jedan dan, a drugi sam već ugrađivao Katanu. Prvi dan pokrenuo Crysis 2 i izludio.

14 godina
neaktivan
TIR669 kaže...
strbi kaže...

Iskreno, ne znam kako hladi jer sam ga imao jedan dan, a drugi sam već ugrađivao Katanu. Prvi dan pokrenuo Crysis 2 i izludio.

tek sam sada vidio, ovo racunalo koje cu kupiti ima ovaj hladnjak za CPU, ja mislim da je dobar i da netreba novi :)

15 godina

Taj Hyper 212 Plus je odlican hladnjak i netreba ti drugi !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TIR669 kaže...
strbi kaže...

ok..prvo cu onda sada kupiti komp sa tim procom, pa cu vidjeti jeli zbilja toliko bučan :) jel mi to preporucas samo zbog buke ili i zbog temeprature,novi cooler kada kupim i to je to, ako bude trebalo :)

Ne hladi nikako. Ja sam ga imao do nedavno na 960t-katastrofa, ide preko 65 stupnjeva u bf3 i na testovima  bez problema, a o buci da i ne prićam.

Po zimi je malo bolje.

14 godina

Odlučio sam se za katana 3. Koja je razlika u ovih 15 kn ? http://www.adm.hr/advanced_search_result.php?keywords=katana&x=0&y=0

http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/malistallone/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ovaj za 185kn ti dolazi sa Intel i AMD adapterima ( znaci obadvoje ) , dok ovaj za 170kn dolaze ili sa Intel ili sa AMD adapterima !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Misliš na kombinacije socketa ? Ja imam AM3.

15 godina

Da , a pošto imas AM3 onda uzmi OVU Katanu koja je za AMD platformu , a mozes uzet i onu za 185kn koja je za obadvije platforme AMD i Intel !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 7:26 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Nadam se stane u moje kućište i da ću moći zatvorit starnicu kućišta nakon postavljanja.

Dimenzije katane http://www.scythe-usa.com/product/cpu/041/scktn3000_detail.html

Dimenzije mojeg kućišta http://www.gigabyte.la/products/product-page.aspx?pid=3552&dl=1#sp

S tim da sam gledao na youtube da katana stoji u koso dok se postavi.

15 godina

Stat ce bez problema jer je Katana visoka samo 143mm , a kuciste je siroko 185m !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Zadnje pitanje: dal dobijem uz katanu termalnu pastu ?

15 godina

Da , dobijes pastu s Katanom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Jedno pitanje da ne otvaram novu temu...

Stiže mi za desetak dana 965BE a trenutno imam AC Freezer 13 cooler, pa me zanima jel dovoljan da hladi, nece biti nekog clokanja pretjeranog...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
14 godina

Na istom procu imam Ninju 3, Proc je na 3,8 temp do 55. Ninja ti dolazi sa jednim 120 + potenciometar i termalnom od Scythea koja nije losa.

Mozes kupiti posebno drzace za jos jedan vent (sto sam ja napravio), maknuo stock i stavio dva Gentle typhoona. Ne cuju se.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

0 0 hvala 0
15 godina
malina22 kaže...

Jedno pitanje da ne otvaram novu temu...

Stiže mi za desetak dana 965BE a trenutno imam AC Freezer 13 cooler, pa me zanima jel dovoljan da hladi, nece biti nekog clokanja pretjeranog...

Bit ce dovoljan za hlađenje ako nece bit nekog pretjeranog OC-a !

Music As A Weapon !!
14 godina

Evo jučer je stigla katana 3. Ugradio sam ju. Al sam imao problema kod skidanja starog coolera. Cooler je teško išao van. Tako da dok sam zvadio cooler, procesor je ostao zaljepljen za njega. Jedva sam ga odvojio držao se ko kamen. Probao sa prstima, sa fenom da omekša pasta, nije išlo. Al je išlo sa šarafcigerom dom sam dignuo jednu stranu odma je odpao sa coolera. vratio ga u socket lijepo. Sa alkoholom obrisao staru pastu i prošao sa suhom vatom još. Stavio novu pastu i sa prstom razvukao po cjelom procesoru. Montirao hladnjak. Stegnuo kopćice, prikopčao nejgov kabel natrag i sad sve 5 sa ugradnjom. Al mi nije jasno zašto cooler vrti u idle 40 stupnjeva, a dok igram se popne do 90 stupnjeva. Zašto ? Nije clockan procesor i u fan speedu radi na 100 % vrtnje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 11:40 (Peykovac).
15 godina

S kojim programom si to mjerio ? Izmjeri s jos nekim  da vidis jel isto !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Peykovac kaže...

Evo jučer je stigla katana 3. Ugradio sam ju. Al sam imao problema kod skidanja starog coolera. Cooler je teško išao van. Tako da dok sam zvadio cooler, procesor je ostao zaljepljen za njega. Jedva sam ga odvojio držao se ko kamen. Probao sa prstima, sa fenom da omekša pasta, nije išlo. Al je išlo sa šarafcigerom dom sam dignuo jednu stranu odma je odpao sa coolera. vratio ga u socket lijepo. Sa alkoholom obrisao staru pastu i prošao sa suhom vatom još. Stavio novu pastu i sa prstom razvukao po cjelom procesoru. Montirao hladnjak. Stegnuo kopćice, prikopčao nejgov kabel natrag i sad sve 5 sa ugradnjom. Al mi nije jasno zašto cooler vrti u idle 40 stupnjeva, a dok igram se popne do 90 stupnjeva. Zašto ? Nije clockan procesor i u fan speedu radi na 100 % vrtnje.

Pomaže ti ako upališ računalo prije da se pasta malo ugrije. Ako pasta baš jako drži, prvo probaj zarotirati hladnjak malo u stranu pa onda skinuti. Savjet za ubuduće. {#}

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
14 godina

Kad sam izašao iz igre nako 10 min igranja otišao sam na fan speed. I Tamo je pisalo 90 stupnjeva. Da i nisam napomenuo da nisam cooler od prve smjestio kak se spada i dok sam vadio natrag van cooler sad mi se svaki put vadi i procesor bez obzira što je ručica kraj socketa zategnuta. Al mislim da su iglice dobro legle u rupice jer inaće nebi ni radio komp. I da. katana puše prema/iznad radne memorije, nije okrenuta prema zadnjoj strani kučišta. A na stranici od kučišta imam dva dijela sa rupicama za zrak i znači ne puše prema njima tj. katana puše prema zatvorenim dijeovima kučišta. Neznam dal to ima veze.

13 godina

Jel imaš na zadnoj strani kućišta nekakav ventilator koji vuče zrak van? Ako da moguće da odvlači zrak od ventilatora na Katani pa zato lošije hladi...

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice