ThermalTake Frio Extreme vs Noctua NH-D14

poruka: 20
|
čitano: 5.218
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Napokon je dostupna detaljna "head-to-head" usporedba na svima razumljivom jeziku!

Za sve koji žele znati više...

ThermalTake Frio Extreme vs Noctua NH-D14 @ PCAXE

{#}

http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
Moj PC  
5 0 hvala 7
15 godina

TT za par stupnjeva bolje hladi , al su mu ventovi bučni ! Bez obzira na to , osobno bih isao na  provjereni NH-D14 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
9 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Noctua, osim što radi vrhunske hladnjake ima i vrhunski costumer support što ne može svako postići. Imam Noctua hladnjak i opet bih ga izabrao.

Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
protjeran

Imam Noctuu i zadovoljan sam, no ovaj Frio je cudo.Toliko o brujanju djecice na forumu da je Noctua NH-D14 najbolji hladnjak.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.6.2012 14:48 (Vegeta).

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Da li se taj thermaltake moze kupiti u hrvatskoj?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: ThermalTake Frio Extreme vs Noctua NH-D14
Bruno Matejcic kaže...
Da li se taj thermaltake moze kupiti u hrvatskoj?

Izvoli !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Bas mislim uzet novi komp, i imam 700kn viska od laptopa kojeg sam prodao, ali preskupo dat toliko za taj hladnjak. Mislim uzet 3570k, radije bih dao 600kn vise za 3770k. Stvarno samo za ekstremne overclockere.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Frio Extreme nije prvi hladnjak koji bolje hladi od NH-D14 ali ni jedan hladnjak nije cjelovit kao NH-D14, tu nitko ne može zaokružit cjelinu već uvijek neke mane i kompromisi... Dvije, tri godine i konfiguracije kasnije taj bi vremešni hladnjak opet izabrao da kupujem novi jer mu se još uvijek divim kao i prvog dana, a value mu je strašan...

Support Oprić Informatike je nevjerojatan, predbilježba na prvu turu NH-D14 u HR eto džabe dostave na vrata, nakon xy vremena slučajno polomio peraju na 12ici i dobio drugi vent džabe u roku odmah, i to opet sa osobnom dostavom, trebao mi je mounting za soc 2011 i opet ga dobio džabe u roku odmah, naručio NT-H1 Noctua pastu, ops, evo dostave, ja dalje od Noctue više ne gledam 

clock2much
Moj PC  
7 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

"Frio Extreme se isporučuje u elegantnoj crnoj kutiji od tvrdog kartona, a sam proizvod je zaštićen sa laminiranim belim sunđerom."

Ovo ću čitati s užitkom :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po ovom pregledu NHD-14 je nesto bolji, te jos jeftiniji i tisi.

http://www.legitreviews.com/article/1926/1/

EDIT: Vegeta NHD-14 je uvjerljivo najbolji hladnjak na ovom svijetu. Nema do njega ni jednoga, ako ti pazis na svaki stupanj je li razlika u 2-3°C  kao da ce ti to nesto znaciti jel bolje hladi za 2 stupnja na max. okretajima kad ti probi usi ovamo,i ne samo to, a gledas li cijenu, buku, i ovo ostalo onda sta cu ti ja. I mislim da vecina tu na forumu se slaze sa mnom kad kazem da je garancija jedan od najvaznijih faktora pri kupovini bilo koje komponente (6 godina garancije na Noctuu). Skupi sve na gomilu i vidjet ces evo ovako ti to izgleda.

Noctua  NHD-14   ThermalTake Frio Ex.

+garancija       -garancija

-hlađenje        +hlađenje

+support         -support

+buka           -buka

...               ...

BF3 nick: herdjuro
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 21:38 (1337Raptor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
1337Raptor kaže...

Po ovom pregledu NHD-14 je nesto bolji, te jos jeftiniji i tisi.

http://www.legitreviews.com/article/1926/1/

EDIT: Vegeta NHD-14 je uvjerljivo najbolji hladnjak na ovom svijetu. Nema do njega ni jednoga, ako ti pazis na svaki stupanj je li razlika u 2-3°C  kao da ce ti to nesto znaciti jel bolje hladi za 2 stupnja na max. okretajima kad ti probi usi ovamo,i ne samo to, a gledas li cijenu, buku, i ovo ostalo onda sta cu ti ja. I mislim da vecina tu na forumu se slaze sa mnom kad kazem da je garancija jedan od najvaznijih faktora pri kupovini bilo koje komponente (6 godina garancije na Noctuu). Skupi sve na gomilu i vidjet ces evo ovako ti to izgleda.

Noctua  NHD-14   ThermalTake Frio Ex.

+garancija       -garancija

-hlađenje        +hlađenje

+support         -support

+buka           -buka

...               ...

NH D14 je najbolji cooler u nas, u svijetu ne.U nasoj smecastoj prodaji unutar granica RH nema coolera koji su bolji od Noctue osim njega i Thermaxa III koji je podjednak ili losiji sa visom razinom buke, malo se raspitaj prije nego napises ovakav post.BTW ovaj Frio je bolji cooler od NH-D14, pravi clocker gledaju temperature a ne tisinu a tu su oba testirana sa istim ventovima, onim od Fria i opet je Frio bolji.Dakle Frio + Noctua ventovi i imas WIN {#}

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 23:30 (Vegeta).
14 godina

Cele je to ljepo sročio. Ima tu i tamo poneki cooler ( al baš poneki a to nije tah hladnjak od kojeg mi se više riga što ga spominje Ante ) koji u nekim testovima hladi malo bolje od Noctue. Ali treba gledat širu sliku (a očito neki ne znaju što to znači ) i jasno je da je Noctua NH-D14 kralj zračnih hladnjaka.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Cele je to ljepo sročio. Ima tu i tamo poneki cooler ( al baš poneki a to nije tah hladnjak od kojeg mi se više riga što ga spominje Ante ) koji u nekim testovima hladi malo bolje od Noctue. Ali treba gledat širu sliku (a očito neki ne znaju što to znači ) i jasno je da je Noctua NH-D14 kralj zračnih hladnjaka.

Noctua je jedan od najboljih, kralj nije.U nas je kralj, jer smo shitty drzava pa nema prevelikoga izbora.Sto se tice Thermaxa III pitaj Celeta kakav je to hladnjak.{#}

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 23:47 (Vegeta).
14 godina
neaktivan

Povraca mi se vise od Thermaxa III, kao da ga svak ima u konfi..

--------------------------

1 0 hvala 0
14 godina
Vegeta kaže...
itomic009 kaže...

Noctua je jedan od najboljih, kralj nije.U nas je kralj, jer smo shitty drzava pa nema prevelikoga izbora.Sto se tice Thermaxa III pitaj Celeta kakav je to hladnjak.{#}

Koliko vidim po testovima, ne samo ovaj "domaći" nego i drugi neki. Nebih rekao da TT hladi išta bolje. Stavi iste ventove na oba coolera, pa ćeš vidjet kako stvari stoje. Sve u svemu, opet bih izabrao Noctu između ta dva bez trena zadrške.

13 godina
protjeran

Pa da si procita review vidio bi da su stavili kasnije ventove od TT-a na Noctuu i Frio je i dalje bio bolji.Ivane prvo procitaj pa onda komentiraj.

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina

Pročiota sam taj review, gdje to su testirali sa istim ventom ?? Testirano je na istoj brzini, ali vent nije isti. TT vent ima veći kapacitet, kaže autor članka da ima više lopatica {#}.

13 godina
neaktivan

Pre svega da pozdravim sve na BUG forumu, ovo mi je prvi post, a drugar mi rece da je i ovde otvorena diskusuja.

@itomic009

U bonus delu :)

http://www.pcaxe.com/hardver/hladjenja/thermaltake-frio-extreme/strana-14

Test ne bi bio kompletan da nije bilo toga. Telo TT Frio Extreme kulera je bolje par stepeni.

"Frio Extreme ima veću površinu za predaju toplote, ali isto tako ima i gušće postavljena rebra koja ipak nisu toliko duboka pa vazduh lakše prolazi kroz njih. Najverovatnije i naizmenično uvučeni aluminijumski listići igraju ulogu u boljem hlađenju."

U principu sve ima svoje. Noctua je dosta tisa, a opet sa druge strane kao sto svi znamo ima vrhunske performanse. TT Frio Extreme je bolji izbor za overklokere i soobe koja buka nije preterano bitna, pogotovo ako se odluce za visok klok svojih 1366, 2011 procesora, kao i Bulldozer-a. Sa druge strane i taj kuler na minimalnom broju obrtaja nije bucan.

Ako mene pitate ovo je pat pozicija da je kojim slucajem ovo šah. Samo treba dobro da razmislite šta vam je tačno bitnije kod kulera i izbor je lak :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
animaN nemoj da ti to bude i zadnji post :)

Pozovi slobodno i ostale PCAXE kolege da svrate malo do nas na Bug Online. Inace, testovi su vam fenomenalni, vidi se da je jako puno truda ulozeno u njih i ako se pojavi jos koja ekskluziva poput ovog testa, rado cu (ako smijem) otvoriti jos koju slicnu temu.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
13 godina
neaktivan
The Man kaže...
animaN nemoj da ti to bude i zadnji post :)

Pozovi slobodno i ostale PCAXE kolege da svrate malo do nas na Bug Online. Inace, testovi su vam fenomenalni, vidi se da je jako puno truda ulozeno u njih i ako se pojavi jos koja ekskluziva poput ovog testa, rado cu (ako smijem) otvoriti jos koju slicnu temu.

Valjda nece :) Hvala, trudimo se, tim koji je na okupu zaista voli svoj posao i dobro ga radi. Drago mi je da su to ljudi prepoznali {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice