Temperatura matične

poruka: 7
|
čitano: 2.628
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Temperatura matične

Pozdrav, evo tražio sam dali već postoji ali nisam našao.

Znači možete vidjeti na slici da je jedna od temperatura matične 127 C i tako uvijek stoji, to je neka greška ili?

Usput, imao sam nekakav problem, ponekad bi mi zapelo kad bi učitavalo Win 8, ili bi se zamrzao(ponekad miš ne bi radio) i nešto sl. pa sam čitao i vidio da može biti do biosa jer piše da su svi procesori podržani tek od F8 biosa, a dobio sam F4, pa za sad nema problema no i prije je bila ta temperatura 127.

mbo mbo
Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Temperatura matične
Pa updejtaj si bios ak hoces! A za tu temp se ne brini samo ti krivo ocitava,provjeri si temp u biosu ili probaj jos neki drugi monitoring program...lp
||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina
Temperatura matične

E osim te temperature što prikazuje sam primjetio još problema, sa novim biosom.

Kad sam testiravao grafičku sa FurMarkom, tipkovnica se kao zamrzla (PS/2 utor), i jedini način da proradi je bio da restartiram komp.
Kada duže radi ponkead se čuje nekakvo čudno zujanje, gledao sam u čemu je to, pa sam isključio speaker iz matične (onaj za beep) i od tada se ne čuje možda je on se čuo. Znači samo zuji, komp je radio normalno, imam i snimku zvuka.

Sad ne znam šta je to, taj prvi problem vjerojatno zbog biosa, drugi ne znam, trenutno testiravam stress test procesora (iako imam neki slabi cooler).  Matična je stara svega tjedan dana pa je možda i mogu vratiti iako i druge imaju svakakvih problema.

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Temperatura matične

Testirao stress test (na većem opterećenju), temperature procesora su išle prilično visoke(ali je slabiji cooler), no ne znam trebam li se brinuti zbog tog što je jedna od temperatura na matičnoj išla do 91.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Temperatura matične

Probaj s ovim programom mjeriti temperature.

http://www.hwinfo.com/download.php

Možda ovaj tvoj krivo čita senzore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Temperatura matične

Jesam testirao sam sa tim i sa još par njih, OK je u ostalima, samo stvar što npr u tom programu su samo 2 temperature vezane za matičnu, a nema tih dodatnih koji su u HwMonitoru od kojih je jedna 127, no vjerojatno je sve u redu.

Što se tiče temperatura, jedino mi je visoka temperatura procesora(100) u full loadu i na matičnoj neka (91), no nisam još nabavio nikakav cooler pa je možda normalno.
Nego vidio sam da ovaj chipset Z87 općenito ima problema sa svačim, pa često dođe novi bios koji rješava probleme, nego čisto gledam hoće li me zezati jer bi je zamjenio.

Temperura 91 je maksimalna zabilježena pri full loadu (stress test), to je ok? i jednom samo tipkovnica kao nije reagirala, to je možda samo tada, bar se nadam.

14 godina
Temperatura matične

Taj HWmonitor je jako čudan, prije kad sam imao P II 965 očitavao mi je neki AUXTIN isto tako 128°, mislim vjerojatno bi nešto pregorilo ili bi se pc zgasio s tako visokom temperaturom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice