Slomljen pin socket 1155

poruka: 7
|
čitano: 5.333
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Slomljen pin na ploci socket 1155

kupljena nova asus p8z77i deluxe ploca i i5 procesor. poslje ugradnje komponenti pri pokusaju paljenja sve ok ali nema slike na monitoru. poslje vise pokusaja, mjenjanja rama i ostaloga zakljucio sam da je najvjerovatnije ploca neispravna.

odem u servis i tamo ustanovi pred mojim ocima serviser da je jedan pin na socketu iskrivljen, kad je bolje pogledao ustanovio je da je ipak polomljen.

e sad ono najvaznije, nije mi jasno kako je do toga doslo. promjenio sam dosta procesora i nikad nista nije bilo. procesor sam pazljivo spustio na socket i onda ga pritisnuo sa mehanizmom na ploci.

najgore to to u servisu vide kao mehanicki kvar a ja sam siguran da nikako nisam mogao da ga napravim.

prije ugradnje nisam provjeravao socket jer je ploca nova pa nisam razmisljao da bi do ovoga moglo doci. jeli moguce da je pin bio iskrivljen ili slabiji iz tvornice

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Slomljen pin socket 1155

Apsolutno moguče, ne postoji kontrola kvalitete zalemljenih djelova svakog prizvoda nigdje u svijetu nego se nasumice ili recimo svaki 500-stoti kontrolira pa ako nevalja onda u rikverc pa traži do onog koji je zadnji dobar.

Uzmi mene na primjer, jučer nisam ni pogledao što su mi strojevi na poslu radili, išlo se je na sreču i jako mekan materijal a fuš je bio jako dobar €. štoviše neodoljiv.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slomljen pin socket 1155

Pogledaj pinout od socketa pa vidi koja je uloga tog pina. Iako, vjerojatno je neka bitnija i nema svoje dvojnike pa ti neradi komp.  Sad nekog konkretnog savjeta nema, osim da promjeniš ploču. No uvijek možeš probat nadomjestit pin s nečim, iako je to jako teško u LGA socketu. Isto tako, frendu je pukao pin, i nije komp radio, pa je nakon sljedećeg preslagivanja procesora sve ok bilo, i već normalno radi godinu dana. Samo više neskida procesor nit skida hladnjak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Slomljen pin socket 1155
spojka kaže...

Apsolutno moguče, ne postoji kontrola kvalitete zalemljenih djelova svakog prizvoda nigdje u svijetu nego se nasumice ili recimo svaki 500-stoti kontrolira pa ako nevalja onda u rikverc pa traži do onog koji je zadnji dobar.

Uzmi mene na primjer, jučer nisam ni pogledao što su mi strojevi na poslu radili, išlo se je na sreču i jako mekan materijal a fuš je bio jako dobar €. štoviše neodoljiv.

Grammar Nazi here! Nemoj se truditi sa Č i Ć. 

Sry na off topic!

12 godina
neaktivan

ma tako ti je kad kupis tipkovnicu bez nasih znakova, iduci put cu gledati na to. ali to mi je sad najmanja briga.

vazno je da se razumijemo

12 godina
neaktivan

da imam 150 eura za novu plocu mozda bi i razmisljao.

problem je sto sam plocu nabavio iz druge ruke jer u bosni je malo teze doci do nekih egzoticnijih stvari za racunar, pa sam sad preko tog dobavljaca poslao na servis. a iz servisa su mu odgovorili da asus ne uvazava mehanicki kvar......

i da oni nemogu nista uciniti u vezi toga. kao, pokusat ce da nadomjeste izgubljeni pin... i sad cekam odgovor

12 godina
neaktivan
Slomljen pin socket 1155

evo stigla ploca sa servisa. kao nesto su sredili. sad nemam vremena da sklapam komp. ali ako me oci ne varaju samo me levate. jer vidim da onaj pin i dalje nedostaje a samo su iskrivili par iglica oko njega.

znaci da sam ga pop..io i moracu kupiti novu plocu.

uglavnom javim kako je proslo kad sve spojim

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 6:17 (dovla_77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice