Da li da uzmem AMD FX-4170 ili AMD FX-6100 ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
FX 6100.
moraš i mbo mijenjat,six core normalno
ma zanemarite "Moj PC" uzeću cjelu novu konfu sa am3+ mbo... nego zanimao me cpu, čudno mi što je quad core skuplji od six core al prepostavljam zbog radnog takta
Ako je novi pc, onda defitnivno ici na Intela, neki 2500K/3570K.
Zašto? AMD je više nego adekvatan, i ktome jeftiniji...
Moj savjet ti je pricekati novi piledriver..Trebao bi uskoro izaci pa da vidimo kakko ce bit neki govore 15-30% bolje performanse..Ja cekam njega jer cu ga vjerojatno uzet(sada imam athlon 4400+)
Piledriver nećeš moć kupit prije 10. mjeseca, a 6 jezgreni će koštati najmanje oko 1400 kn. Ali kome se nežuri, neka sačeka.
znaci oko 2000kn za 8350?
zašto ne i fenom 1090T,bolji od toga fx
zašto ne i fenom 1090T,bolji od toga fx
Nesto je bolji od FX6100 a nesto slabiji od FX8120.U svakom slucaju bi mu preporucio da se protegne na FX8120, cijena mu je vise nego ok s obzirom na ono sto nudi na 4GHZ.
Zašto? AMD je više nego adekvatan, i ktome jeftiniji...
Ako ce za igre, Intel je bolji.
Jedino ako je AMD bas jeftiniji.
Jedino ako je AMD bas jeftiniji.
Intel je nesto bolji u CPU sensitive igrama, vecina je jos uvijek GPU bound pa nije potreban jak procesor(2C/4T barem ili 4C/4T), bolje je uloziti u jaci GPU.Tu bi bilo koji FX odradio vraski dobar posao, odlicni su clockeri a cjenovno su pristupacniji nego SB/IB, SB-u je nenormalno skocila cijena i skuplji je podosta od FX-a.
Toliko bolji da opravdava toliko veću cijenu?
Kao da će igrati faking Arma2 pa mu treba mrcina...
Toliko bolji da opravdava toliko veću cijenu?
Kao da će igrati faking Arma2 pa mu treba mrcina...
Da je ARMA programirana da koristi sve jezgre i threadove FX8120, tada 2500K nebi bio u prednosti, podjednaki su u takvim aplikacijima ili je FX cak brzi.U tome i jest problem, SB je odlican clocker i ima efikasniju jezgru te sam kao procesor ima 4 fizicke i 4 logicke jezgre a igre koriste do 4 jezgre, dok to FX nedostatak efikasnosti nadoknadi sa vise modula i jezgri, ali ih igre ne koriste sve trenutno.
Da je ARMA programirana da koristi sve jezgre i threadove
http://www.bistudio.com/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=91&itemid=1
ali ih igre ne koriste sve trenutno.
To je lakše reći nego učiniti. Postoje neka ograničenja do kojih možeš natezati paralelizam i dobivati značajna ubrzanja...
http://www.bistudio.com/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=91&itemid=1
To je lakše reći nego učiniti. Postoje neka ograničenja do kojih možeš natezati paralelizam i dobivati značajna ubrzanja...
Jasno mi je koliko je tesko optimizirati igre za tolike jezgre.Inace Arma na papiru moze koristiti do 32 jezgre ali to tako nije u praksi, bas mi je to Ranko rekao.Dobitak nakon koristenja vise od 4 jezgre je jako malen, zato Intel tu ima prednost sa svojih samo 4 jezgre, koje su efikasne kao Bulldozerovih 8.
Opet me uvlačiš u rasprave koje me ne zanimaju. Preporučio sam AMD i naveo svoje razloge za to. Što Arma radi a što ne radi me ne zanima...