Kupujem ovaj proc na ovu MBO... Kako ide sa OC? i Kakav je opcenito q8200
Pomoc!!
Pomoc!!
Pomoc!!
Uz dobro hlađenje moći ćeš klokati taj CPU međutim smatram da maksimalno nećeš moći klokati CPU-a jer će te ograničavati RAM.
Pomoc!!
Uz dobro hlađenje moći ćeš klokati taj CPU međutim smatram da maksimalno nećeš moći klokati CPU-a jer će te ograničavati RAM.
slazem se imam doticni proc posto ima nizak mnozitelj moras dizat fsb ako nemas dobar ram neces moci dobiti previse!
ram trenutno imam 3* ddr2-800Mhz...
Nadam se da proc moze bar do 3 Ghz, ali naravno uz dobar cooler...
sto kazete?
Ja sam ga imao na svojoj matičnoj, i uspio sam ga dić najviše do 2.71 na katani.
Al moja matična ima dosta zbagan čipset što se tiće klokanja tako da mislim da bi mogao i više.
a kakav je ovaj q8200 u poredjenju s e7500... molim vaše mišljenje!
gaming itd..
ja imam ovaj e7500 ali sam nasao savrsenu ponudu za q8200, kolega ga prodaje za skroz pogresnu cijenu :))
sad mislim da ga kupim jer quad je ipak quad, al nezz za gaming koji bi bio bolji?
To ti ovisi o igri, jel zna iskoristit četiri jezgre ili ne zna. Ali ako ga klokaš na 3 ghz bit će ti jednak i u igrama koje znaju iskoristit samo dualac
to je ok.. ali u posljednje vrije quad je optimalan. Sve igre koje izlaze u buduće mislim da više traže quadove! dualci postaju minimalci :)
samo me muči to što ovaj q8200 ima loša iskustva s OC!
prodaje ga isto za 450 kn... nezz sad bas kakav je nasuprot starom q6600 koji je isto odlican proc..
ali ako moze do 3 Ghz onda cu da mjenjam e7500 :) ipak je jeftin
Moj ide i preko 3 (mislim da sam ga digao na 3.15 za probu, držao sam ga na 3 dugo vremena), no već ga duže vrijeme držim na 2.8-2.9 i nisam imao potrebu za podizanjem takta.
Kod tebe je MBO bolji od mog Asus p5kpl/1600 + imas jaci takt RAM... Mislim da se kod mene nece moći tako OC-ati!
prodaje ga isto za 450 kn... nezz sad bas kakav je nasuprot starom q6600 koji je isto odlican proc..
ali ako moze do 3 Ghz onda cu da mjenjam e7500 :) ipak je jeftin
Moj Quad 6600 je G0 stepping i bolje se kloka makar je stariji i ima 8mb cache memorije za razliku od quad 8200 i ima veci mnozitelj i lakse ga je overclockirati. Probaj naci Quad 6600 sa G0 revizijom, ako ne uzimaj taj.
ipak cu malo pricekati. necu kupiti ovaj q8200 zbog nekih njegovih losih strana i prvenstveno OC-a. Cekam za neki q9xxx s vecom frekvencijom i boljim množiteljem!
Pozdrav, znam da je ovo stara tema ali da pitam, dakle Q8200 radi dobro na ASUS P5KPL-AM? Jer ja bi si ga uzeo a netko mi je napomenu da možda neće raditi na njoj iako je ima na support listi od matične... Pozz!