Programiranje: i5 vs i7

poruka: 3
|
čitano: 2.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pretpostavljam da znam odgovor, ali svejedno ću pitati.

Zanima me da li je isplativo uzeti i7 procesor naspram i5 za .net, php programiranje te SQL Server i MYSQL bazu podataka.
Konfa će među ostalim služiti za pogledati koji film, prosurfati webom, te zaigrati pokoju igricu, ali rijetko, svejedno ću kupiti GTX 670, novca imam, ali ga ne želim bacati bezveze na jači procesor koji mi ne treba.

Znam da u igrama i nema neke razlike, za web i filmove definitivno nema, obrada videa me ne zanima, također me ne zanima oće li mi se zip file raspakirat u 100 ili 80 sekundi.

Dakle 90% korištenja će bit rad na računalu, a to je razvoj, visual studio, netbeans uz gore navedene tehnologije. Pretpostavljam da razlike u brzini korištenja sustava neće biti između ta dva procesora.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Programiranje: i5 vs i7

Gledao sam mnogo reviewova Intelovih i5 procesora u zadnjih par dana i prema zahtjevima koje si naveo bih ti preporučio Intel i5 Ivy Bridge 3570K.
Nadam se da ti odgovara cijena u ADM-u:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_371&products_id=11435  

14 godina
neaktivan
i5 uzmi. Neces vidjet nikakvo poboljsanje sa i7 u programiranju. Tu razliku u parama potrosi na veci SSD i vise RAMa, od toga ce ti bi razlika u radu.

3 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice