Problemi s m/b Gigabyte GA965P-DS3

poruka: 19
|
čitano: 2.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
MBO totalno po*izdila

Evo ovako moja mbo što dalje to gore se ponaša,znači ovako.

Imam Gigabyte GA965P-DS3 rev.3.3 stara 2-3-4g

I prvo me je počela zahebavat u BFBC2 usred online igranja zabloka sve,i nisam uspio rješiti problem.

Drugo bios nisam mogao staviti niti stariji niti noviji(imam F13),ajd i to isto nisam uspio rješiti.

I danas mi usb jednostavno svi stali,ništa mi nije reagiralo,restartam PC i javlja se zvuk kao da je neka od tipaka stisnuta a nije nijedna,ištekao miš i tipkovnicu i isti zvuk bio,i uštekam u druge usb-ove(sprjeda) i sve radi normalno,naredio bios jer sam izvadio bateriju,i vratio sada otraga i sve radi,sada me zanima što mi je najbolje učiniti da ona proradi kako treba?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: MBO totalno po*izdila

Testiraj Linux-om. Uzmi recimo Mint live CD distribuciju i ako USB i ostalo radi normalno ne gine ti reinstall windowsa.

14 godina
phoenix2003 kaže...

Testiraj Linux-om. Uzmi recimo Mint live CD distribuciju i ako USB i ostalo radi normalno ne gine ti reinstall windowsa.

Ma sada usb-ovi rade kako treba,meni je največi problem sad što nemogu flashat bios niti igrati bfbc2 mp a da mi nakon pola sata-sat nezablokira sve.

15 godina
neaktivan

Izvadi bateriju i clr cmos.

14 godina
phoenix2003 kaže...

Izvadi bateriju i clr cmos.

Sve isprobao,imam clr cmos dugme na caseu,igrao se s baterijom 0 bodova,sve komponente na drugu mbo zveknem i moje napajanje cpu oc na onoliko koliko radi kod mene sve identično bude samo druga mbo i sve radi.

15 godina
neaktivan
MBO totalno po*izdila

Hey! Jesi li ti onaj što te zeza svaka matična ploča?!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MBO totalno po*izdila

Pa daj testiraj je Linux-om. Ako Linux radi napravi reinstall windows i to je to. Stavi neki pouzdan AV.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kruskar kaže...
phoenix2003 kaže...

Ma sada usb-ovi rade kako treba,meni je največi problem sad što nemogu flashat bios niti igrati bfbc2 mp a da mi nakon pola sata-sat nezablokira sve.

Ne vjerujem da će ti promjena biosa pomoći! Jer ako je matična u banani, nema tu spasa ! Prvo pogledaj jel možda problem u grafičkim driverima, ram-u, hard disk, temperature proca/gpu-a ili je virus? Tek nakon toga pokušaj sa promjenom biosa, iako sumnjam da će ti to pomoći!

Doli doturi, doli medičina! Doli ignjoranstvo, živila filozofija!!
14 godina
phoenix2003 kaže...

Hey! Jesi li ti onaj što te zeza svaka matična ploča?!

Da {#},nikako nemogu ustanoviti problem zašto me zahebava na bfbc2,tj. manje više svaka fps igra mi se tak ponaša ako igram multiplayer,pokrenem wow igram ga 120h u komadu ako treba i sve će raditi,opalim OCCT bez greške 8 sati odvrti.jedino da mi nije problem u internetu,imam max adsl 4mbps flat 2 max tv-a i dobijam 2mbps max van brzine.

16 godina
neaktivan
Evo ti link pa prouci malo i bit ce ti jasnije u cemu je problem...
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Southbridge_(computing)
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
13 godina
protjeran
kruskar kaže...

I prvo me je počela zahebavat u BFBC2 usred online igranja zabloka sve,i nisam uspio rješiti problem.

Drugo bios nisam mogao staviti niti stariji niti noviji(imam F13),ajd i to isto nisam uspio rješiti.

I danas mi usb jednostavno svi stali,ništa mi nije reagiralo,restartam PC i javlja se zvuk kao da je neka od tipaka stisnuta a nije nijedna,ištekao miš i tipkovnicu i isti zvuk bio,i uštekam u druge usb-ove(sprjeda) i sve radi normalno,naredio bios jer sam izvadio bateriju,i vratio sada otraga i sve radi,sada me zanima što mi je najbolje učiniti da ona proradi kako treba?

Kruškar Mato?xD

Brte kako znaš da je do matične,i začuje li se biiiip (beep)?

14 godina
Ghettoblaster :) kaže...
kruskar kaže...

Kruškar Mato?xD

Brte kako znaš da je do matične,i začuje li se biiiip (beep)?

Znam da je do nje jer kad sve komponente na mbo od frenda prebacim i u biosu naredim kako je kod mene bude sve uredu.

16 godina
neaktivan
Ala pa jesam ti jucer linkao u cemu je problem. Pregrijava ti se southbridge (ICH) i kada se to desi onda ti otkazu USB portovi, a posto je i BIOS povezan s njim imas problema SA SVIM i sve ti pocne bit nestabilno ili ne radi uopce. Stavi neki vent da ga hladi i to bi trebalo pomoci, a ako ne znas gdje se on tocno nalazi skini si s neta manual od ploce i tamo ti ima skica rasporeda komponenata na ploci. Uglavnom je na njemu pasivni hladnjak u 99% slucajeva.
http://www.ivonazivkovic.net/marihuana.htm
14 godina
Imas u linksu posten pasivni cooler za southbridge
robimarko@gmail.com
14 godina
MBO totalno po*izdila

Na njemu je pasivac,ja sam stavio prije par mj. vent od 25mm koji hladi i mbo mi je 37C max.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pa i meni je motherboard 39-40C kada je Southbridge 50 a Northbridge 65C.

GIGABYTE ploce neke nemaju ocitavanje NB I SB samo Motherboard.

CORSAIR/www.corsair.com/ EVGA/http://www.evga.com/
14 godina
MBO totalno po*izdila

Ja malo brkam to dvoje,evo slika mbo s neta i tu označeno je meni vent.

edit

Proguglao sam malo i na drugi hladnjačić moram staviti vent tamo je southbridge.

edit2

Nemogu vent gore staviti,smeta acceleru na grafi,što da učinim?

edit3

Jedva ubacio vent,i sada sam malo zaigrao bfbc2 za sad radi kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.5.2012 19:49 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ima još 1 problem,želim dići windows na jedan disk od 250gb i kada hoću bootat meni nema dvd-rw,a u postu i biosu ima,naredio sve u biosu kako treba i opet 0 bodova,išao sam s quick boot(F12) i stisnem na CD-Rom i opet 0 bodova,zanima me što da učinim? I 99.99% ću moći flashati bios sada mi je očitao stick.

edit

Bios sam uspio flashat na F14 i sve 5 samo nikako nemogu rješiti sada problem s tim DVD-RWom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.5.2012 19:35 (kruskar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Rješio dvd-rw sve radi,ali opet mi se zabloka u bfbc2 kad igram,igra mi je na 2048x1536 sve na high,primjetio sam po potenciometru da kada upalim bfbc2 ili zahtjevniju igru da mi obrtaji od cpu coolera padnu za 200-400 isto tako i na svim ostalim ventovima,sad mi se čini da me napajanje hebe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice