Pitanje: je li problem ako cooler dira zvučnu izolaciju na stranici kućišta? Utječe li to negativno na hlađenje?
U kućište Cooler Master Silencio 550 ide cooler do 154 mm. Zvučna izolacija s lijeve strane je valovita, ne ravna (bolja apsorpcija buke). Izolacija na strani koja ide iza backplatea je rana kako ne bi smetala cable managementu.
Mugen 3 rev B je 158 mm.
Neki kažu kako nema problema što vrh ulazi koji milimetar u tu izolaciju.
Drugi kažu kako je bolje da ne dira.
Ako zanemarimo ludi prijedlog kako bi se moglo izrezati izolaciju na tom mjestu, moguće je zamijeniti stranice kućišta. U principu tada ostaje malo mjesta, ali izolacija je lošija i ima problema sa zatvaranjem (mora se pritiskati kako bi se kabeli utisnuli u deblju izolaciju).
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Nema slike iz jednog razloga: provjeravam prije kupnje i naišao sam na ovaj problem :)
Izolacija je od spužve ili sličnog mekanog materijala. S obzirom na težinu coolera te naprezanje i proca i poloče kad je zašarafljen, ta sila od guranja je apsolutno zanemarivna.
Hoće li biti posljedica poput lošijge hlađenja radi tog kontakta? Da jetoliko dobro, mislim si, onda bi i na druga kućišta stavili komad takvog materijala kako bi povezali cooler sa stranicom...
Nije problem izrezati, dorezati ili zamijeniti stranice. Naveo sam to baš zato u prvom postup kako bismo eliminirali kao prijedlog.
Rezanjem izloacije gubi se garancija. Kućište od skoro 800 kn mi nije sitnica. Bitna mi je tišina za profi primjenu i kućni studio (ne trebam zasebnu grafulju, HD4000 mi je dovoljna).
I procesorska snaga koje nikad previše (lagani OC ako treba), zato toliko velik aftermarket cooler.
Pitanje i dalje ostaje - sigurna i pouzdana potvrda kako dodir ne utječe..
Nema slike iz jednog razloga: provjeravam prije kupnje i naišao sam na ovaj problem :)
Izolacija je od spužve ili sličnog mekanog materijala. S obzirom na težinu coolera te naprezanje i proca i poloče kad je zašarafljen, ta sila od guranja je apsolutno zanemarivna.
Hoće li biti posljedica poput lošijge hlađenja radi tog kontakta? Da jetoliko dobro, mislim si, onda bi i na druga kućišta stavili komad takvog materijala kako bi povezali cooler sa stranicom...
Nije problem izrezati, dorezati ili zamijeniti stranice. Naveo sam to baš zato u prvom postup kako bismo eliminirali kao prijedlog.
Rezanjem izloacije gubi se garancija. Kućište od skoro 800 kn mi nije sitnica. Bitna mi je tišina za profi primjenu i kućni studio (ne trebam zasebnu grafulju, HD4000 mi je dovoljna).
I procesorska snaga koje nikad previše (lagani OC ako treba), zato toliko velik aftermarket cooler.
Pitanje i dalje ostaje - sigurna i pouzdana potvrda kako dodir ne utječe..
ako kazez da je sila guranja zanemariva onda ok, druga stvar kaj se tice losijeg hladenja, to kaj ti spuzvica prekrije heat pipove za 5min nemre nista utjecati jer je hladnjak na gornjem dijelu mrtav hladan( barem je tako kod mene s hyperom 412 slim)ak ti je hladnjak na vrhovima vrel onda ti hladenje(cooler) definitivno nevalja(slabo hladi)...LP kaj se tice druge strane tamo definitivno nebi trebala biti izolacija jer se s time samo jos vise zadrzava toplina(slika dolje)LP osim ak nisam nes krivo skuzio:-)
Kaj se tice Silencia 550 , mislim da nebi trebalo biti nikakvih problema ako ce hladnjak dirat izolaciju , ipak je to " spuzva " !
Eventualno ako se mozes protegnut do Silencia 650 !
Podrzava hladnjake do 162mm !
ako kazez da je sila guranja zanemariva onda ok, druga stvar kaj se tice losijeg hladenja, to kaj ti spuzvica prekrije heat pipove za 5min nemre nista utjecati jer je hladnjak na gornjem dijelu mrtav hladan( barem je tako kod mene s hyperom 412 slim)ak ti je hladnjak na vrhovima vrel onda ti hladenje(cooler) definitivno nevalja(slabo hladi)...LP kaj se tice druge strane tamo definitivno nebi trebala biti izolacija jer se s time samo jos vise zadrzava toplina(slika dolje)LP osim ak nisam nes krivo skuzio:-)
S obzirom koliko ploču i proc muči cooler-mrcina od nešto manje od kile, plus sitne vibraacije od venta koje se prenose, "pritisak" jest zanemariv.
Taj izolacijski materijal je valovit, koliko vidim. Dakle, 4 mm nedostaje ako vrh toplovodne cijevi nacilja na vrh "brijega".
E, ako nacilja, pa se utisne i dodirne, zanimalo me hladi li lošije...
S druge strane je tanja zvučna izolacija od istog materijala.
Na ranijim revizijama je bio isti valoviti uzorak, ali se škvadra bunila jer je bilo teško zatvoriti kad bi sproveli kabele.
Kaj se tice Silencia 550 , mislim da nebi trebalo biti nikakvih problema ako ce hladnjak dirat izolaciju , ipak je to " spuzva " !
Eventualno ako se mozes protegnut do Silencia 650 !
Podrzava hladnjake do 162mm !
Par milimetara šire i 200-300 kuna skuplje :(