Dakle imam problem jucer sam cistio cpu cooler i nakon sta sam ga ocistio nisam nanio novu termalnu pastu stara je ostala i odjednom mi je u idlu 60 stupnjeva neznam jel je to zbog stare termalne paste ili zbog cega.
Prije je bilo 43 u idle
Hvala!
Dakle imam problem jucer sam cistio cpu cooler i nakon sta sam ga ocistio nisam nanio novu termalnu pastu stara je ostala i odjednom mi je u idlu 60 stupnjeva neznam jel je to zbog stare termalne paste ili zbog cega.
Prije je bilo 43 u idle
Hvala!
Očisti staru pastu i stavi novu čovječe. Cooler se ne skida ako nemaš paste.
Znaci zbog paste je? ok ma nisam ni palio komp vidio sam temp u biosu da su se naglo digle i necu ga ni palit dok ne nanesme pastu. btw koja je najbolja pasta?
jednom kad se skine cooler mora se nanjet nova pasta, podrazumijeva se čišćenje same paste, i nakon toga stavljanje nove (nemoj grebat i prisilno skidat) bilo koja pasta od 15 kuna može pomoć. ja sam stavljao na laptop procesor Spire 0.3g, platio 10 kuna
Ok hvala!
Mozes uzet Arctic Cooling MX-4 , odlicna pasta !
Ok tu sam i mislio kupit sli kak nanest pastu da samo kapnem u velicinizrna rize i stavim cooler ili da razmazem po cpu pastu?
kapni pa razmaži ali normalno samo na tu izbočinu crnu, nemoj da ti paste bude i okolo na procesoru, još će i cooler si namjestit pastu kad ga staviš na proc.
evo kupio spire silver jer nije bilo druge u trgovini ali kupit cu arctic cooling mx-4 pa me zanima jel ce bit razlike u temperaturi? sad je cpu idle 31 a jezgre 40-42
Neke pretjerane razlike u temp. nece biti , eventualno par stupnjeva !