Preporuka za procesor na MBO Asrock 890 gx extreme

poruka: 26
|
čitano: 3.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Preporuka za procesor na MBO Asrock 890 gx extrem3

Kupio sam tu ploču i memoriju kingston xyperx 1600 a imam stariji procesor phenom II 550 be koji je na ovoj ploči otključan u x4 b50, ali mi se čini da je u svemu tome on usko grlo, pa me zanima koji procesor bi bio najbolji za tu ploču i ostatak konfiguracije pod moj pc.

Kendo
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 13:52 (Kendo).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Re: Preporuka za procesor na MBO Asrock 890 gx ext
Sve ovisi s koliko para raspolažeš ;)
Once, I was atheist, but then I realised that I'm god.
15 godina

Nisu u pitanju pare nego najisplativiji procesor, naprimjer ta ploča otklučava x4 u x6 procesore pa me zanima i to dali ima razlike u originalu x6 i otključanom x6 procesoru.

Kendo
Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina

Ne znam jel uopće kod nas ima tih x4 što su dobijeni zaključavanjem x6.

Otključani u x6 ako je stabilan istovjetan je  onom đto je x6 tvornički.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kendo kaže...

Kupio sam tu ploču i memoriju kingston xyperx 1600 a imam stariji procesor phenom II 550 be koji je na ovoj ploči otključan u x4 b50, ali mi se čini da je u svemu tome on usko grlo, pa me zanima koji procesor bi bio najbolji za tu ploču i ostatak konfiguracije pod moj pc.

O čem pričaš ti? Kako može otključani proc u X4 biti usko grlo za 6850? -_-' Kad se otključa trebao bi biti nešto slabiji od X4 955, tako da netrebaš ulagat u novi procesor. Kad si već otključo i to ti nije dosta, prijeđi na X6 procesor i bok, nemaš šta razmišljat, samo možeš bezveze potrošit pare...

★★★★★
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

X4 procesori se ne mogu otključat u x6. Za sad ti je procesor dovoljan ovaj što imaš.

Ispričavam se nisam znao.

Kruger
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 14:43 (nick54312).
16 godina
protjeran

SORY ali lud si cekaj jos mjesec i pol - 2 i kupi bager ( buldozder )

zvoneXP
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
nick54312 kaže...
191x7 kaže...

X4 procesori se ne mogu otključat u x6. Za sad ti je procesor dovoljan ovaj što imaš.

Nije istina. Imaš Phenom II 940T i 960T koji su četverojezgreni nastali zaključavanjem šesterojezgrenih.

Zosma se da otključati u Thubana.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
neaktivan

S čim vi čovjeka umarate ffs. Sve ti je dobro, usko grlo s mainstram karticama ne postoji. Upali komp i igraj se, ne umaraj se s glupostima. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Kendo kaže...

Nisu u pitanju pare nego najisplativiji procesor, naprimjer ta ploča otklučava x4 u x6 procesore pa me zanima i to dali ima razlike u originalu x6 i otključanom x6 procesoru.

Otkljucava ako ima sto otkljucati, a kod nas u prodaji jos uvijek nema x4 procesora baziranih na Thuban jezgri tako da ces tesko otkljucati neki x4 u x6{#}

191x7 kaže...

Nije istina. Imaš Phenom II 940T i 960T koji su četverojezgreni nastali zaključavanjem šesterojezgrenih. Zosma se da otključati u Thubana.

Da rekli su kako bi se x6 jezgra s dvije ostecene jezgre trebala zvati jos prije izdavanja x6 procesora. Samo nije bas tocno kako ih ima za kupiti u ducanu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 1:06 (gljinoliga).
15 godina
koko kaže...

SORY ali lud si cekaj jos mjesec i pol - 2 i kupi bager ( buldozder )

Da samo je pitanje da li će taj procesor ići na današnje ploče ili će imati neki drugi socket.

Kendo
17 godina
DiRT kaže...

O čem pričaš ti? Kako može otključani proc u X4 biti usko grlo za 6850? -_-' Kad se otključa trebao bi biti nešto slabiji od X4 955, tako da netrebaš ulagat u novi procesor. Kad si već otključo i to ti nije dosta, prijeđi na X6 procesor i bok, nemaš  šta razmišljat, samo možeš bezveze potrošit pare...

Apsolutno se slažem!

Ako već misli ulagati toliko novca, možda bi isplativija kupnja bio neki SSD nego bilo kakav CPU!?

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
15 godina

Kupio sam phenom II x6 1090t, ali je sistem proradio kako treba tek sa novim napajanjem xfx 650w jer ove nove ploče ako imaju loše napajanje spuštaju clock na onoliko koliko napajanje daje struje.

Nije mi se isplatilo čekati buldožer jer najvjerojatnije neće pasati u am3 socket, a sve komponente su nove pa mi se ne isplati sad prodavati i ploču radi procesora. Za godinu dana ko zna što će biti, pa se onda bude mijenjalo u nešto novo.

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kendo kaže...

Kupio sam phenom II x6 1090t, ali je sistem proradio kako treba tek sa novim napajanjem xfx 650w jer ove nove ploče ako imaju loše napajanje spuštaju clock na onoliko koliko napajanje daje struje.

Nije mi se isplatilo čekati buldožer jer najvjerojatnije neće pasati u am3 socket, a sve komponente su nove pa mi se ne isplati sad prodavati i ploču radi procesora. Za godinu dana ko zna što će biti, pa se onda bude mijenjalo u nešto novo.

pojasni ovo podebljano

svakako si mogao pričekati jer će možda biti podrška, ako ne bar bi jeftinije platio

15 godina

Loša napajanja pod tim mislim nobrand napajanja ili preslabo napajanje za konfiguraciju se grije i počinje gubiti snagu tj osciliraju u naponu, ploča to registrira i downclocka komponente, grafičku i procesor. Naprimjer kod mene se događalo da se grafička nije dala clockati sa starim napajanjem iako je bilo 750w energon stvarne snage oko 400w i u igri BFBC2 nakon nekog vremena kad se napajanje počelo pregrijavati padale su i performanse igre. Sa xfx 650w pro serije nema tih anomalija i može se grafička clockati naravno koliko to sama grafička dopušta tj prolazi 3d mark 11. Zato sam napisao da je sad sistem proradio punom snagom.

Edit:

Koliko sam pratio Asrock neće dati bios za podršku AM3+ na srarim pločama nego izdaje nove AM3+ ploče sa onim crnim socketom i novim čipsetom 990.

Kendo
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 11:10 (Kendo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kendo kaže...

Loša napajanja pod tim mislim nobrand napajanja ili preslabo napajanje za konfiguraciju se grije i počinje gubiti snagu tj osciliraju u naponu, ploča to registrira i downclocka komponente, grafičku i procesor. Naprimjer kod mene se događalo da se grafička nije dala clockati sa starim napajanjem iako je bilo 750w energon stvarne snage oko 400w i u igri BFBC2 nakon nekog vremena kad se napajanje počelo pregrijavati padale su i performanse igre. Sa xfx 650w pro serije nema tih anomalija i može se grafička clockati naravno koliko to sama grafička dopušta tj prolazi 3d mark 11. Zato sam napisao da je sad sistem proradio punom snagom.

Edit:

Koliko sam pratio Asrock neće dati bios za podršku AM3+ na srarim pločama nego izdaje nove AM3+ ploče sa onim crnim socketom i novim čipsetom 990.

čuo sam da se zbog napajanja računalo ruši, ali da se downclocka nikad

15 godina

To mi je objašnjavao lik u ADM-u, Asrokica extreme i ostale nove ploče u biosu imaju večinom sve postavke na auto pa koliko napona toliko muzike po seljački objašnjeno. Ako nešto overclockaš preko mjere računalo će se ugasiti, ako je na granici pojavljivat će se anomalije u igri kad dođeš u dim ili negdje gdje ima puno brzih detalja jer onda phenom x6 1090t uključuje turbo core i automatski overcloka sa 3,2 na 3,6 Ghz. Meni to zvuči logički, a sa ovim novim napajanjem nema pregrijavanja i tih anomalija. Možda je to trgovački trik ali meni je pomoglo jer staro napajanje nije moglo nositi ove komponente pod Moj PC.

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kendo kaže...

Bože čuvaj nas od ovakvih "majstora".

Kao prvo, nemaš veze s vezom, nemoj pisati/izmišljati priče ako nemaš pojma o čemu pričaš (ili prenositi od nekog nešto što ti je "prodao").

Napajanje ne daje struju. Napajanje daje istosmjerni napon. Struja je = varijabla u toj priči.

Struju određuje trošilo. Ako napajanje ne daje struju, a ti tvrdiš da ploče "koje imaju loše napajanje" (BTW koja ploča je izvor sama po sebi!?)

spuštaju "clock" na "onoliko koliko napajanje daje struje", a napajanje daje struje = NE, onda po tome tvoj procesor radi na 0Mhz.

Uglavnom, NHF, ali nemoj više, molim te. Netko će ti povjerovati, a ovo što pišeš je crap...

Tesla se okreće u grobu...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 22:07 (Don Kihoty).
16 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Ajmo ga omotati žicom i staviti mu magnet umjesto nadgrobnog kamena da proizvodi struju. {#}

Moj broj mobitela- 091 172 6697 Moja web stranica- http://mobiservis.webs.com/
15 godina
protjeran
vexx5555 kaže...
Don Kihoty kaže...

Ajmo ga omotati žicom i staviti mu magnet umjesto nadgrobnog kamena da proizvodi struju. {#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

Vidim Don da si raspoložen za šale ali kad nekog citiraš citiraj cijelu rečenicu pa i onaj dio ispred a i u samom boldanom citatu stoji riječ ako, tako da nemoj ismijavati i izvrtati nečije mišljenje. Pratim tvoje postove u nekim drugim temama i vidim da znaš puno o komponentama pa si mogao lijepo to stručno pojasniti. Mislim da se iz postova iznad dalo naslutiti na što mislim kad sam rekao da preslabo napajanje dovodi do pregrijavanja istog i da to utjeće na sposobnost tog napajanja da ispravno radi.

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Gle, ne znaš o čemu pišeš.

Ploča ako nema dovoljno jako napajanje spušta clock procesoru?

To se neće dogoditi NIKAD.

Što se može dogoditi? Preslabo napajanje -> VDrop ->

A) PC se restarta

B) BSOD

Treće opcije nema. Ploča NEĆE downclockati/downvoltati CPU NIKAD.

A ako to i radi, nije do napajanja, nego se ta tehnologija kod AMD-a zove Cool And Quite.

EOD

15 godina

Eto vidiš da nije bilo teško. Zato sam i napisao da je to možda trgovački trik, ali meni računalo sa novim napajanjem radi bolje pa sam zadovoljan kupnjom.

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ne može ti raditi bolje, može raditi stabilnije.

Ako ti se nije PC rušio, u šta vjerujem da nije, onda nemaš problema.

Sa napajanjem koje sad imaš možeš napajati dvije takve konfiguracije, tako da je to bačen novac.

A da si malo overclockao svoj 555BE X4, mogao si nadoknaditi svoj zamišljeni "botle-neck".

Moj 555BE X4 @ 4GHz nije botle-neck za 3x 5850HD sa jednim VX550W napajanjem (vidiš, ne ruši se sa slabijim napajanjem,

a CPU i grafike mi troše 3x više nego tvoja konfiguracija sada).

Jednostavno si potrošio novce "bezveze". Po meni, mogao si bolje iskoristiti kupnjom boljeg CPU coolera,

te SSD, i onda bi vidio što znači boost. Svaki unlockani 550BE/555BE/560BE/565BE mogu na 3.6GHz bez muke...

17 godina
Don Kihoty kaže...

Gle, ne znaš o čemu pišeš.

Ploča ako nema dovoljno jako napajanje spušta clock procesoru?

To se neće dogoditi NIKAD.

Što se može dogoditi? Preslabo napajanje -> VDrop ->

A) PC se restarta

B) BSOD

Treće opcije nema. Ploča NEĆE downclockati/downvoltati CPU NIKAD.

A ako to i radi, nije do napajanja, nego se ta tehnologija kod AMD-a zove Cool And Quite.

EOD

nemoj tako, ja bio uvjeren da napajanje podržava cool'n'quiet

15 godina

Staro napajanje je bilo staro preko dvije godine i jako se grijalo jer je bilo lošije kvalitete, a i vjerojatno dosta prljavo. Ovo sam uzeo iz razloga da mogu nadograđivati sa jačom grafikom ako bude potrebe pa da opet ne kupujem napajanje.

A mislim da je ovaj CPU kuler pod Moj pc dobar.

I da rušio se sistem nakon intenzivnog igranja a na napajanju si mogao palačinke ispeći. 

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice