Preporuka za p67 do 2000kn

poruka: 19
|
čitano: 1.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
preporuka za p67
Dakle, ovih si dana slazem novu konfigiraciju, i sve sto je ostalo je procesor...
Vec imam i maticnu i ram i grafu itd, tako da nisam u mogucnosti nista od toga vise mjenjati...

Tako da je moje pitanje: koji bi procesor najbolje pasao uz moju fatal1ty p67 maticnu.
ne mislim overclockat te pc koristim za igre i video editing...

Takoder me zanima dali je ivy bridge vrijedan flashanja novog biosa na mbo, posto p67 ne podrzava 3.seriju intela bez flashanja...

Hvala i dovidenja..

Ps: dvoumim se izmedu 2500k i 3570k

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: preporuka za p67

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=Fatal1ty%20P67%20Professional&o=BIOS

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=Fatal1ty%20P67%20Performance&o=BIOS

Obje ASRock Fatal1ty P67 ploče podržavaju Ivy Bridge procesore.

Od procesora, mislim da su ti oba dobra, koji god da uzmeš - nećeš promašiti.

Možda ti je najbolje uzeti jeftiniji od ta dva, i malo bolji aftermarket cooler - radi tišine rada,

i uključiti u UEFI-u Turbo-OC funkciju, da ti ploča digne CPU na 4.2GHz, tebi sasvim dovoljno za 24/7.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan
Razlika u njima je 30kn u linksu, gdje sam namjeravao kupit, ali nekako ipak nisam siguram za sve to, posto sam svugdje citao da ipak treba dlashat novi bios, a neznam hocu li za tih 30kn dobit puno vise, uglavnom svi reviewovi koje sam citao kazu da se ipak drze starog i provjerenog...
15 godina
protjeran

Moraš flashati UEFI. Ali to nije problem. Dao sam ti linkove, ti samo vidi dali imaš Pro ili Perofrmance verziju ploče.

Staviš UEFI file na USB stick, uštekaš ga otraga u ploču, ili sprijedna na front panel (bitno je da je USB2.0 i da nije gameing port),

startaš PC i pritišćeš tipku F6.

Otvorit će ti se Instant Flash meni, i preskenirat će ti stick i automatski naći file koji si skinuo.

Trebaš samo potvrditi sa tipkom enter, ili pritiskom strelice na YES, i to je to.

PS - Nemaš se brinuti za wrong flash, nemoguće je da flashneš UEFI od krive ploče,

jer ASRock provjerava ID na samom fileu prije flashanja, ako ne odgovara tvojoj ploči, neće ga niti prikazati.

13 godina
neaktivan
Imam performance...

Nego, jel more sad ontopic, pa nabacit jos koju preporuku:)
15 godina
protjeran

Pa ja bi išao na Ivy, s obzirom na cijenu, podršku za više frekvencije RAM-a i još dosta toga.

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2012/05/01/intel-core-i5-3570k-cpu-review/5

Po ovom testu, brži je i od 2500k i od 2600k i na tvorničkim postavkama, i na 5GHz,

a 30kn stvarno nije nekakav novac.

13 godina
neaktivan
Hvala ti jos jednom :)

Jos neko misljenje? Po mogucnosti drugi korisnici :P
13 godina

Ivy je još u početnoj fazi i treba pričekat bolje revizije, nije tolko jači i5 3570K od i5 2500K (10%), a donosi veće temperaturice. Na tvome mjestu bi rađe išao na provjereni i5 2500K i uštedit ćeš 300 kn za koje možeš kupiti CM 612S i prestiči i5 3570K overclockom (znam da si rekao da nebi to radio ali kad imaš takvu ploču i procesor šteta je ne iskoristi taj potencijal).

15 godina
protjeran

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2012/05/01/intel-core-i5-3570k-cpu-review/6

Na stocku je bolji od 2600k @ 5GHz u Shogunu 2.

Brutalno.

13 godina
neaktivan
Ustedit cu 30kn...
13 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2012/05/01/intel-core-i5-3570k-cpu-review/6

Na stocku je bolji od 2600k @ 5GHz u Shogunu 2.

Brutalno.

Tu se radi o greski, Arma je extremno CPU ovisna i tamo je losiji od 2600K stock to stock, dakle to sto pises nije tocno.Inace moj prijedlog ti je ASUS P8P67 B3 i I5 2500K.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 0:04 (Vegeta).
13 godina

Brutalno je, al na 5GHZ je hlađen sa Corsair H100-kom i voltaža mu je na 1.4V, + napisali su da su ga jedva zadržali ispod 105C.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.5.2012 0:04 (zober).
13 godina
neaktivan
Maticnu vec imam trazim preporuku samo za CPU...
13 godina
protjeran
mYxZje kaže...
Maticnu vec imam trazim preporuku samo za CPU...

Kupi I5 2500K, ide bez problema sa jednim Spire Thermaxom II i P8P67 B3 na 4.5-5GHZ 24/7 zrak.

clock2much
13 godina

Uzmi si i5 2500K i za tu razliku uzmi CM 612S i kad se zaželiš overclocka taj hladnjak će ga držat bez problema na 4.5 GHZ

13 godina
neaktivan
Po treci put, razlika je samo 30kn...
13 godina
mYxZje kaže...
Po treci put, razlika je samo 30kn...

Još ja gledam zakaj ti fali 0 jedna :D, ako si ograničen samo na Links onda kupi rađe i5 3570K zbog boljih stock performansi.

13 godina
neaktivan
Nisam, ali links mi je najblizi, a i cijene su im sasvim ok.
13 godina
Preporuka za p67 do 2000kn

Ako covjek ne misli klokati, cemu onda 2500k? Ubodi lijepo 3570k, koliko se za sada zna malo jaci na stocku od 2500k, a i ako nekad pozelis malo clockat, proc nije za baciti, moze se on solidno dignuti. Citirat cu forumasa Omerta23 "Čemu se vraćat na staro kad se slaže novi komp.. Uzmi Ivy - novi, brži, ispoliraniji.. the end"

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice