Probaj podignit brzinu ventilatora na procesoru.
Kako da vidim svoju temperaturu, jer imam isti procesor, a da ne instaliran program ni jedan... ako ima to uopce u w7, thx. Jer ima 2 dana tek sam instalirao windows ultimate x64bit, nisam ga jos cijelog istrazio, nema volje... uglavnom sve mi super radi... I jos prije godinu dana, kad sam uzimo komp, citao sam neke review-e da E8500 procesor je takav, da moze bez problema radit na tim visokim temperaturuma... e sada... :)
skini si speedfan i s njim nariktaj brzinu ventilatora na 100%,i onda odi igraj ili sa occt stavi na pola sata i onda ocitaj temp!!
koje kucište imaš??
Kako da vidim svoju temperaturu, jer imam isti procesor, a da ne instaliran program ni jedan... ako ima to uopce u w7, thx. Jer ima 2 dana tek sam instalirao windows ultimate x64bit, nisam ga jos cijelog istrazio, nema volje... uglavnom sve mi super radi... I jos prije godinu dana, kad sam uzimo komp, citao sam neke review-e da E8500 procesor je takav, da moze bez problema radit na tim visokim temperaturuma... e sada... :)
Uđi u bios di su postavke cpu-a
problem je.meni sa istin procesorom obe jezgre u normalnom radu 38˙
untral tournament 3 na max detaljima i Club 3D 4850,procesor dođe do 40˙
47°C :o
Zasto su kod mene temperature samog CPU-a prikazane vecim (na Everestu) od temp. jezgri ?
Probaj sa najjadnijim detaljima u igri i rezom 800x600, ako tad bude štekalo, onda je grafa, OS,driveri ili nešto drugo.
Gle kakve su kod mene temperature:
probao sam i tada mi blokaje
skini si speedfan i s njim nariktaj brzinu ventilatora na 100%,i onda odi igraj ili sa occt stavi na pola sata i onda ocitaj temp!!
koje kucište imaš??
gdje da to postavim gdje da udem
imam već speedfan
koje kucište imaš??
imam već speedfan
imas speedfan i asus-ovu maticnu, nist stoga, trebas gigabyte za speedfan
sry na off topicu, ali jel se može kod mene nekako smanjiti brzina cpu coolera?
konfa pod moj pc.
autoru teme preporučam reinstall OS-a.
koje kucište imaš??
imam već speedfan
pa kako mogu onda ventilatore podesit
koje kucište imaš??
imam već speedfan
pa kako mogu onda ventilatore podesit
Vidi u biosu
gdje je bios to ono kada upalim komp??
gdje je bios to ono kada upalim komp??
Kad upališ kompjuter prije bootanja windowsa pritiskaj del
sry na off topicu, ali jel se može kod mene nekako smanjiti brzina cpu coolera?
konfa pod moj pc.
autoru teme preporučam reinstall OS-a.
Najbolje nekim potenciometrom. Narucio sam onog kakvog ima F1-IVO, platio sam s dostavom 60 kn, pogledaj u temi za CM690. Ima za regulirat 4 venta i dobro izgleda. Evo link.
Najbolje nekim potenciometrom. Narucio sam onog kakvog ima F1-IVO, platio sam s dostavom 60 kn, pogledaj u temi za CM690. Ima za regulirat 4 venta i dobro izgleda. Evo link.
ma znam da se može potenciometrom, čak sam razmišljao o uzimanju toga što je IVO uzeo jer nije skup, a dobro izgleda...
ali zanima me jel se moze nekako softverski/iz windowsa?
ma znam da se može potenciometrom, čak sam razmišljao o uzimanju toga što je IVO uzeo jer nije skup, a dobro izgleda...
Neznam jer nigdje nisam naisao bilo kaj slicno Speedfanu...
U biosu uključiš Qfan ili smart fan i podesiš ga kako želiš. Svaka matična ima drukčije podešavanje kod mene je lvl 1-lvl 9 broj okretaja u sec i do koje temperature se vrti tim konstantnim brojem okretaja.
Recimo do 55C vrti se na lvl 1 poslje toga krene brže.
lvl 1 je kod mene nekih 200okr/min
lvl 2 370 okr/min
lvl 3 500okr/min
...
Dok je kod nekih tako shebano napravljeno da nebi ni sam Bog skužio.
I regulira ti brzinu okretaja samo ako je 4pinski i OFC ako je spojen na matičnoj. To isto vrijedi i za sistemske/pwr/nb fanove koji imaju 4 pin-a i da su uštekani u utor na matičnoj sa 4 pina, tek tada radi smart /Q- fan, a ujedno tada i možete regulirat sa speedfanom, ali pod jednim uvjetom : da je smart/Q-fan isključen (smeta speedfanu ako je to uključeno)
Pojačaj vent na iznad 1000 RPM
Na screenshotu se vidi da ti se vent slabije okreće: 845RPM...
Boook
Nisam dobro shvatio... Kupio si novi komp. kompletno , napravljen u tom ducanu ili.. si u dijelovima pa sam ili uz pomoc drugog pomogao sloziti?.
Ako je iz ducana taj sklopljen PC, imas garanciju i neka ti oni srede,,.. a ako nije... svakako slusaj sto ti ljudi govore...Ionako ti vrijedi garancija tih dijelova.
Puno tu musica ima,, moze i do memorije RAM, itd...
Bolje mu nemojte reci kako do BIOS-a, jer kad kaze kako doci do toga,, onda moze i malu stvar promjeniti a da ni ne zna sta je uradio , i poremeti jos gore....
Primijetio sam, s dosta dobrote i volje da pomognete drugome koje mu probleme muce, lako vam je drugima objasnjavati, jer se ne radi o vasem uredaju.. pa budite malo obzirniji i bolje objasnite....Nemojte tisucu stvari, hokus-pokus pa da vidimo sto je....
Sto se mene tice, ja bih sve isponova demontirao, ocistio i ponovo slozio.. za svaki slucaj da nisam sto preskocio... I ja imam Intel E8400 , i Gigabyte plocu i tih mi je i ne steka...negdje je promasio nesto..
Ako je doticni sam sklapao PC, a ako je kupljen gotov u ducanu... GARANCIJA... odmah nema tu .... nek se oni zamaraju , kakav problem ima ta konfa..
Decki samo dalje, ali kazem obzirnije....
(nicht böse gemeint)
Boook
Nisam dobro shvatio... Kupio si novi komp. kompletno , napravljen u tom ducanu ili.. si u dijelovima pa sam ili uz pomoc drugog pomogao sloziti?.
Ako je iz ducana taj sklopljen PC, imas garanciju i neka ti oni srede,,.. a ako nije... svakako slusaj sto ti ljudi govore...Ionako ti vrijedi garancija tih dijelova.
Puno tu musica ima,, moze i do memorije RAM, itd...
Bolje mu nemojte reci kako do BIOS-a, jer kad kaze kako doci do toga,, onda moze i malu stvar promjeniti a da ni ne zna sta je uradio , i poremeti jos gore....
Primijetio sam, s dosta dobrote i volje da pomognete drugome koje mu probleme muce, lako vam je drugima objasnjavati, jer se ne radi o vasem uredaju.. pa budite malo obzirniji i bolje objasnite....Nemojte tisucu stvari, hokus-pokus pa da vidimo sto je....
Sto se mene tice, ja bih sve isponova demontirao, ocistio i ponovo slozio.. za svaki slucaj da nisam sto preskocio... I ja imam Intel E8400 , i Gigabyte plocu i tih mi je i ne steka...negdje je promasio nesto..
Ako je doticni sam sklapao PC, a ako je kupljen gotov u ducanu... GARANCIJA... odmah nema tu .... nek se oni zamaraju , kakav problem ima ta konfa..
Decki samo dalje, ali kazem obzirnije....
(nicht böse gemeint)
I da nešto zezne u BIOS uvjek je tu CMOS reset.
Bolje da si to sredi,neg da mu se proc prži.
Pozz
OPet ja zanima me Komp mi je pod garancijom i ja bi ga najjednostavnije odnio na popravak
pa me zanima da li ce oni to srediti pa da bude sve normalno ili nece srediti??
Mislim da li su sposobi da to srede a ne da odnesem pa da mi vrate i onda opet bude trzalo
HVALA
a jesi primjetija na slikama da dok ti je kučište zatvoreno temperatura cpu-a je 73 stupnja a uz otvorenu stranicu 56 stupnjeva. Nama ti dovoljno protoka zraka u kučištu i probaj u biosu podignit brzinu vrtnje ventilatora na procesoru.
Jel imaš istih problema u nekim drugim programima osim igrama?
nemam sve ostalo je oke
kako cu to rjesiti kad nema dobrog protoka zraka?
ali šteka mi i kad mi je to otvoreno
Ubaci par ventova u kuciste.
Daj slkaj kuciste dok je otvoreno, da vidimo kako je to unutra.
a Da li bi mi oni to rješili nedamise to sad sve dirat pa da jos nesto za***em ?
Oce li oni to rješiti na servisu?????
Bez ikakvih problema.
Bez ikakvih problema.
ok Znaci da odnesem oni ce mi sve rješiti i postat će mi normalno
ili??