Pozdreav imam Phenom X4 9850 Black Edition (HD985ZXAJ4BGH)
i zanima me koju maticnu mogu kupiti?
Zasad sam nasao samo ovu https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=180500
Dali je to dobra opcija ili mogu neku drugu uzeti da mi podrzava procesor?
Pozdreav imam Phenom X4 9850 Black Edition (HD985ZXAJ4BGH)
i zanima me koju maticnu mogu kupiti?
Zasad sam nasao samo ovu https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=180500
Dali je to dobra opcija ili mogu neku drugu uzeti da mi podrzava procesor?
Ploca je OK, ali samo ako imas AGP graficku karticu.
Ako imas PCIe grafu ili zelis koristiti integriranu, onda ti je jedina opcija ova ploca
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=8968
Iako ja bih osobno prije pogledao sto se polovno nudi...
PS ako kupis ovu plocu koju sam naveo, moras koristiti DDR2 memoriju s tim procesorom, bez obzira sto ploca ima i DDR3 utore.
E kako mi je drago sto sam napisao post ovdje, puno ti hvala! skoro sam prije neki dan
narucio ovu maticnu.. Lijepo bi se iznenadio kad mi nebi graficka radila....
Hvala na prijedlogu, ne razumijem se bas u ploce pa pitam.. probat cu i ja nac polovnu neku
ali sta moram trazim am2+,am3+? ima tih socketa i socketa ono..
I ako uzmem ovu plocu koji si naveo moram znaci prodat svoje rame i uzmem ddr3?
jer sad imam 4x1GB ddr2.. a tu bih mogao iskoristit samo 2 ta jelda?
Treba ti AM2/AM2+ ploca. U pravilu na AM3(+) plocama tvoj Phenom nece raditi jer ne posjeduje DDR3 mem.kontroler. ASRock je jedini koliko znam napravio iznimku i napravio plocu koja podrzava i DDR2 i DDR3 memoriju (odvojeno, ne mogu se kombinirati).
Gore navedena ploca ima 2 utora za DDR2 memoriju tako da mozes iskoristiti samo 2 od ta svoja 4 modula RAMa (2x1GB). Kao sto rekoh DDR3 memoriju ne mozes koristiti u kombinaciji s AM2 procesorima, tako da ne kupuj to. Ono sto mozes je kupiti 2x2GB DDR2 memorije, ali pitanje je koliko ti se to sve skupa isplati s obzirom da ljudi cijene taj DDR2 u nebesa...
A da dobro kazes, ma nema sanse da cu kupovat stare 2x2 GB, vidim da su skuplji nego ddr3.
Sta znaci sigurno moj procesor nebi radio sa ddr3? negdje sam citao da bi se usporili ddr3 rami ili to nema veze? nema sanse da radi? :(
Nije samo do DDR3 memorije, nego AM2 procesori ne pašu u AM3 socket!
a neznam pa pase na ovu maticnu gore sta je kolega s foruma predlozio, isao sam pregledat cpu support list i ima moj, ne black edition ali opet isti procesor trebalo bi radit..
ali nasao sam ovo na stranici od maticne --DDR3 memory is only supported by installing AM3/AM3+ CPU.
Znaci nema sanse da sa mojim procesorom radi ddr3...?
Ja bi išao na AM3+ ploču,čisto zbog budućih nadogradnji
Vlasnik 970 pro3 i pre zadovoljan sam
A da dobro kazes, ma nema sanse da cu kupovat stare 2x2 GB, vidim da su skuplji nego ddr3.
Sta znaci sigurno moj procesor nebi radio sa ddr3? negdje sam citao da bi se usporili ddr3 rami ili to nema veze? nema sanse da radi? :(
Tvoj proc sigurno ne radi s DDR3 memorijom.
Tako da su ti opcije ili ona gore asrock ploca pa 2x1GB ddr2 ili potrazi polovnu AM2(+) plocu koja ima 4 utora za memoriju.
Tvoj proc sigurno ne radi s DDR3 memorijom.
Tako da su ti opcije ili ona gore asrock ploca pa 2x1GB ddr2 ili potrazi polovnu AM2(+) plocu koja ima 4 utora za memoriju.
Da ma ne isplati mi se onda ovu novu uzimat, ionako mi i graficka prosjecna, a necu kupovat stare rame..
Naci cu onda ovu istu koju sam imao negdje na njuskalu.. hvala na pomoci
Ja bi išao na AM3+ ploču,čisto zbog budućih nadogradnji
Vlasnik 970 pro3 i pre zadovoljan sam
A onda bi morao kupit i novi cpu, ddr3, i graficka mi je prosjecna znaci i nju..a to mi se neda sada novi komp uzimat :)
mozda ubuduce uzmem bolji ali zasad je ovaj super. naci cu stari krs od maticne na njuskalu
Koliko ja vidim, ploču koju ti je preporučio kolega @ dzejmshr ne podržava tvoj procesor. KLIK
Tvoj procesor je BE i ima 125w, a preporučena matična podržava samo 95w procesore.
Traži na njušklu ploču koja podržava tvoj procesor i ima PCI E utor za grafu.
Dobro mozda nisam tocno rekao koji je, da taj od 125w imam
Ova gore bi mi odgovarala jelda? am2+ ploca sa 4ddr2
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2887#
imao sam prije m55s-s3 maticnu am2, dali da tu probam negdje kupiti
i dali ima veze sto na njoj pise da je smanjen bus speed ako se stavi moj am2+ cpu na nju?
Da ta ploča što si linkao paše za tvoj procesor, grafu i memoriju, tako da ako ju možeš naći - uzimaj. Podržava i Phenom x4/x6 procesore nove generacije. ako se odlučiš u budućnosti za upgrade. Ovo drugu ploču što spominješ nemoj uzimati ako ograničava rad tvog ionako za današnje pojmove slabog procesora.