Pomoć GA-P55-USB3

poruka: 5
|
čitano: 964
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pomoć MBO GA-P55-USB3

Pozdrav,

Dakle trebam pomoć oko matične ploče GA-P55-USB3 rev.2. Kupio sam Lycom SATA III kontroler jer je matična SATA II, a moj SSD je također SATA III. Kako je Lycom kotroleru potreban Pcie gen2.0 prebacio sam grafu sa prvog Pciex16 na drugi jer sam jedino uspio prvi Pciex16 omogučiti da bude gen2.0. Sad me zanima kakav je bandwith na drugom Pcie slotu, odnosno da li će mi se to odraziti na performansama grafičke?

Zašto sam sve navedeno napravio? Pa kad sam Lycom stavljao u druge kompatibilne slotove rezultati sa SSD-om su bili katastrofalni, na benchmarkovima sam imao 130/150 mb/s, kad sam kontroler stavio u slot grafičke na benchmarkovima sam dobio 300/380 mb/s što mi se čini ok s obzirom da ovaj Lycom SATA III kontroler u Pcie gen2.0 postiže brzinu od 5Gbps.

U slučaju da mi performanse grafičke padaju zbog premještanja, da li moguće nekako postaviti da drugi Pcie slot bude gen2.0, pokušavao sam ali nisam uspio naći opciju u BIOSU.

Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pomoć MBO GA-P55-USB3
Alizalb kaže...

Pozdrav,

Dakle trebam pomoć oko matične ploče GA-P55-USB3 rev.2. Kupio sam Lycom SATA III kontroler jer je matična SATA II, a moj SSD je također SATA III. Kako je Lycom kotroleru potreban Pcie gen2.0 prebacio sam grafu sa prvog Pciex16 na drugi jer sam jedino uspio prvi Pciex16 omogučiti da bude gen2.0. Sad me zanima kakav je bandwith na drugom Pcie slotu, odnosno da li će mi se to odraziti na performansama grafičke?

Zašto sam sve navedeno napravio? Pa kad sam Lycom stavljao u druge kompatibilne slotove rezultati sa SSD-om su bili katastrofalni, na benchmarkovima sam imao 130/150 mb/s, kad sam kontroler stavio u slot grafičke na benchmarkovima sam dobio 300/380 mb/s što mi se čini ok s obzirom da ovaj Lycom SATA III kontroler u Pcie gen2.0 postiže brzinu od 5Gbps.

U slučaju da mi performanse grafičke padaju zbog premještanja, da li moguće nekako postaviti da drugi Pcie slot bude gen2.0, pokušavao sam ali nisam uspio naći opciju u BIOSU.

Unaprijed hvala.

Prvi utor ti je PCI-e x16, a drugi x4. Zbog toga su ti performanse kontrolera slabije. Mislim da će ti to utjecati na grafičke performanse.

http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p55-usb3_10/

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
14 godina
INCOGNITO99 kaže...

Prvi utor ti je PCI-e x16, a drugi x4. Zbog toga su ti performanse kontrolera slabije. Mislim da će ti to utjecati na grafičke performanse.

http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-p55-usb3_10/

Da to sam i pretpostavio, normalno onda da će utjecati i na rad grafičke. Da li je moguće ovaj Pciex4 postaviti da radi kao pcie gen2.0?

U biosu imam opciju Turbo USB3.0 (NEC D720200F1  USB3.0 controller) koja kaže:

Determines wether to set PCIe speed of the NEC D720200F1 USB3.0 controller to PCIe gen 2. Please note that when only one graphic card is installedon the PCIex16 slot, it will operate up to x8 mode if either one of the two controllers is set to PCIe gen 2.

>>Enabled - sets the PCIe speed of the NEC D720200F1 USB3.0 controller to PCIe gen 2.

>>Disabled - forces the NEC D720200F1 USB3.0 controllers to PCIe gen 1.

Nisam siguran da li ovo ima neke veze, buni me ovaj USB3.0.

13 godina
Alizalb kaže...

Da to sam i pretpostavio, normalno onda da će utjecati i na rad grafičke. Da li je moguće ovaj Pciex4 postaviti da radi kao pcie gen2.0?

U biosu imam opciju Turbo USB3.0 (NEC D720200F1  USB3.0 controller) koja kaže:

Determines wether to set PCIe speed of the NEC D720200F1 USB3.0 controller to PCIe gen 2. Please note that when only one graphic card is installedon the PCIex16 slot, it will operate up to x8 mode if either one of the two controllers is set to PCIe gen 2.

>>Enabled - sets the PCIe speed of the NEC D720200F1 USB3.0 controller to PCIe gen 2.

>>Disabled - forces the NEC D720200F1 USB3.0 controllers to PCIe gen 1.

Nisam siguran da li ovo ima neke veze, buni me ovaj USB3.0.

Ne možeš od x4 utora napraviti x16. Predlažem da grafičku karticu staviš u prvi utor, a SATA3 kontroler u drugi. Brzine od 150MBps su više nego dovoljne. A turbo USB 3.0 onemogući tj. stavi Disabled.

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 17:29 (INCOGNITO99).
14 godina
INCOGNITO99 kaže...
Brzine od 150MBps su više nego dovoljne. A turbo USB 3.0 onemogući tj. stavi Disabled.

Više nego dovoljno? :) Daj ne pričaj ludosti pa moj hard ima brzinu od 150 mb/s . Nisam potrošio pare na SSD da bi mi vrtio brzinu harda, nisi mi dao baš dobar savjet! :) Uostalom kada spojim SSD direktno na MBO imam 250/280 mb/s na SATA II.

Što se tiče PCIe 2.0 čuo sam da se to može riješiti, doduše nisam siguran za moj model matične, pa eto molim nekoga tko se razumije za savjet. Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice