Podešavanje brzine ventilatora na Asus P8Z68-V PRO

poruka: 5
|
čitano: 1.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Podešavanje brzine ventilatora na Asus P8Z68-V PRO

Imam problem sa podešavanjem brzine ventilatora na matičnoj Asus P8Z68-V PRO. Ventilatori su upiknuti u 3-pin CHA_FAN1 i CHA_FAN2. U opcijama BIOS-a se "mogu" podešavati razni profili tipa Silent, Turbo, Standard kao i u samim Windowsima pomoću Asus Fan Xperta ali brzina vrtnje je konstantno oko 450-500 o/min što mi je premalo kad pokrenem neku igru. Ventilatori nisu PWM već bi se trebali podešavati promjenom napona (putem BIOS-a) ali ništa se ne događa. BIOS je na zadnjoj verziji.

Speedfan također ne reagira na ventilatore.

Također sam pronašao dosta postova na drugim forumima o istom problemu pa ako može netko sa istom ili sličnom ASUS mbo provjerit jel kod njega to funkcionira?

Thanks

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Podešavanje brzine ventilatora na Asus P8Z68-V

samo ako je 4-pin ventilator možeš podesiti...3-pin nemože..tj.nadji drugi vent. koji je 4-pin....

15 godina
neaktivan

Zašto ne bi moglo ako ploča podržava podešavanje fanova dodavanjem/oduzimanjem napona? Sve novije ploče podržavaju slično podešavanje tako da nije potrebno imati PWM ventilator. 

13 godina
neaktivan
ChillyBoy kaže...

Imam problem sa podešavanjem brzine ventilatora na matičnoj Asus P8Z68-V PRO. Ventilatori su upiknuti u 3-pin CHA_FAN1 i CHA_FAN2. U opcijama BIOS-a se "mogu" podešavati razni profili tipa Silent, Turbo, Standard kao i u samim Windowsima pomoću Asus Fan Xperta ali brzina vrtnje je konstantno oko 450-500 o/min što mi je premalo kad pokrenem neku igru. Ventilatori nisu PWM već bi se trebali podešavati promjenom napona (putem BIOS-a) ali ništa se ne događa. BIOS je na zadnjoj verziji.

Speedfan također ne reagira na ventilatore.

Također sam pronašao dosta postova na drugim forumima o istom problemu pa ako može netko sa istom ili sličnom ASUS mbo provjerit jel kod njega to funkcionira?

Thanks

Imam istu ploču i svoje ventove sam namjestio u FAN Expert-u dakle čim se podignu windowsi aktivira se i profil koji sam konfiguriraš po točkama temperature/rpm.Također možeš najmestiti i standarne profile tipa silent/turbo.

FAN Expert je dio AI Suita 2 aplikacije koja je došla na mbo cd-u.Kod FAN experta pripazi da je aktivna USER opcija.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 18:54 (Branimir82).
15 godina
neaktivan

Sve to znam i sve sam probao ali ventilatori jednostavno ne žele povećati broj okretaja. Non-stop se kreće oko 450 o/min. Riječ je o serijskim ventilatorima u Coolermaster Silencio 550 kučištu koji su definirani na 800 rpm. Uzeo sam danas 3 Artic coolera na 1350 o/min pa ćemo vidjet.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice