Phenom II X4 965 cooler problem

poruka: 12
|
čitano: 2.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam ovaj CPU uz box cooler koji se cuje kao mini nuklearka.

Konstantno radi na max rpm (nekih 6400 rpm), sad sam ga preko speed fana spustio na nekih 5400 rpm ali je i to dosta bucno (temp. je nekih 38 idle do 50 load). Kako da namjestim da cooler sam auto dize i spusta broj RPM, sad kad sam ga stavio na ovih 5400 on konstantno bude na tom broju nebitno sta ja radio na kompu i kako ga opteretio.
Maticna je MSI 970A-G46.
I da, koja je normalna temp za ovaj CPU?
Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Phenom II X4 965 cooler problem

Trebala bi biti opcija u BIOS-u ili skini neki program za MSI ploče gdje možeš napraviti profil kako da se vrti vent. A pravi lijek za tvoje brige je naravno novi cooler. AMD stock je prebučan.

12 godina
neaktivan

i ja sam imao takav cooler, mjenjaj ga prije nego počne ljeto, vjeruj mi jedino riješenje.. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve sam pokusao ali nikako da ga stavim na auto kontrolu obrtaja, stalno "zakuje" na RPM koje mu stavim, kad idem na auto isto uvjek, bez obzira koliko bio opterecen uvjek radi na istom broju. Nije normalno koliko se cuje, pre nego sto sam uzeo ovaj cpu citao sam i mnogi su pisali da je bucan ali da je ovako to nisam vjerovao :D

14 godina

u biosu ukljuci cool n quiet opciju, tak da se vent vrti ovisno o opterecenju proca.. tj dok je u idle modu 'skoro' pa ga neces ni cut -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
prodaj taj za 50kn pa dodaj jos 50 i kupis si cooler bolji i drasticno tisi od box-a evo da imam neki polovnjak dao bi ti ali nemam:)jbga LP
13 godina
neaktivan

@sinkee

Ukljucio sam to, ali isto i dalje se vrti na istim brzinama bez obzira na stepen opterecenosti. Pod tom opcijom ima Enable, Disable i Auto, probao sam sve tri opcje ali isto uvjek.

@Stjepanj

{#}

14 godina

Uštedi 200 kn i kupi si cooler, nema druge.

16 godina

Skini si Speedfan dok ne kupiš novi cooler.

LoL EU West - KingNothing666
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To sam i uradio pa rucno se jbm oko brzina, sad sam ga stavio na 45% to je nekih 4300 RPM, malo je podnosljivije ali ipak zuji :D

Koja je normalna temperatura za ovaj cpu, sad mi je CPU na 38 a jezgra po 42 stepena, max sto ide je do nekih 55

15 godina

55°C je jos u granicama normale pod opterecenjem !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni je kad igram bf3 na 55 c, pod primeom dođe do 58c ali je klokan na 4.0 i pod cooler masterom 412 slim. U mirovanju je oko 32-34c.

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 12:17 (zeko73).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice