Otključavanje procesorea spriječava bootanje! zaključana tema

poruka: 8
|
čitano: 2.726
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Otključavanje procesorea spriječava bootanje!

Znaci, imam AMD Phenom II X2 550 BE i kada ga u biosu otključam na 4 jezgre (znaci stavim pod Advanced Clock Calibration Auto) pc se nemoze bootat. Graficka se ne vrti a ostalo sve radi, a na monitoru se nista ne prikazuje. Kada resetiram bios radi sve ok. Pomoc hitno.  

Konf: AMD Phenom II X2 550 BE, Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB, AsRock M3A770DE, POWER LC420H-8

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Otključavanje procesorea spriječava bootanje!
Lukanator22 kaže...

Znaci, imam AMD Phenom II X2 550 BE i kada ga u biosu otključam na 4 jezgre (znaci stavim pod Advanced Clock Calibration Auto) pc se nemoze bootat. Graficka se ne vrti a ostalo sve radi, a na monitoru se nista ne prikazuje. Kada resetiram bios radi sve ok. Pomoc hitno.  

Konf: AMD Phenom II X2 550 BE, Sapphire ATI Radeon HD 5670 1GB, AsRock M3A770DE, POWER LC420H-8

update biosa na najnoviji prvo.

17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

to sam sve citao i nista nisam moga nac o ovom problemu.. radio sam sve po ovome {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stavi najnoviji BIOS, UCC na AUTO i probaj bootati. Ako neće ući u windowse, odi u BIOS i podigni napon na CPU i NB i probaj ponovo bootati. Ako to ne pomogne, onda se tvoj procesor nemože stabilno otklučati (barem ne na tvojoj ploči).

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Prije čačkanja po naponima obrati pažnju na opciju CPU Active Core Control.Pošto postoji mogućnost da se neki procesori ne otključaju u punokrvni x4,na ovaj način možeš isključiti nestabilnu jezgu pa dobiješ x3 procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel mi mozes detaljno objasnit dokle da ga dignem napon jer nekuzim se u to :)    Jer kada stavim na Auto, pokrene se sve normalno, ali graficka ne radi i monitor.

14 godina
neaktivan
1Bleki kaže...

Prije čačkanja po naponima obrati pažnju na opciju CPU Active Core Control.Pošto postoji mogućnost da se neki procesori ne otključaju u punokrvni x4,na ovaj način možeš isključiti nestabilnu jezgu pa dobiješ x3 procesor.

A koju jezgru tocno da iskljucim?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice