i je li moguće zamjenom (samo procesora) promjeniti sustav sa 32 na 64 bit-a?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
i je li moguće zamjenom (samo procesora) promjeniti sustav sa 32 na 64 bit-a?
Ovisi o Windowsima koje si kupio - jesi li kupio 32bitne ili 64bitne...

Pročitaj ovdje malo.
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/32-bit-vs-64-bit/1899.aspx
Ugl, 32bitni programi rade (većina) za 64bitno verziji OS-a (Win), obrnuto ne radi. Zamjenom proca nećeš promijeniti verziju OSa, samo zamjenom OSa ćeš to napraviti.
btw kad smo vec kod toga mene samo zanima vako koje sve prednosti 64bita nad 32bita, osim sto podrzava vise rama, a i primjetio sam da nekih programa vise nema za 32bita :(
npr adobe cs5 (neki)
btw kad smo vec kod toga mene samo zanima vako koje sve prednosti 64bita nad 32bita, osim sto podrzava vise rama, a i primjetio sam da nekih programa vise nema za 32bita :(
npr adobe cs5 (neki)
Naravno da ima adobe paket za 32 bita.
ne gledao sam bas za after efects i nema neg samo x64 :(
https://www.adobe.com/cfusion/tdrc/index.cfm?product=after_effects
je li ovaj proc 32 ili 64 bitan?
AMD Phenom II X4 945, socket AM3, BOX
A dobio sam 64 bitne Win 7
Po čemu si ti zaključio da je to 32 bitni sustav?
Evo osnove:
Kada ti danas kupiš kompjuter, možeš odabrati da li ćeš na njega instalirati, ako si se već odlučio za windowse, 32 ili 64 bitnu verziju.
Dakle u ovom slučaju windowsi određuju da li je vaš sustav 32 ili 64 bitni.
32 bitni sustav instalirajte kada imate 3 gb rama ili manje, inaće instalirajte 64 bitnu verziju windowsa. I to je to.
Evo osnove:
Kada ti daas kupiš kompjuter, možeš odabrati da li ćeš na njega instalirati, ako si se već odlučio za windowse, 32 ili 64 butnu verziju.
32 bitni sustav instalirajte kada imate 3 gb rama ili manje, inaće instalirajte 64 bitnu verziju windowsa. I to je to.
Uff, mnogo ti hvala :)
Imam 4 GB rama,
dakle ovaj 64 bitni Win 7 je baš to što mi treba :)
ukupno memorije racuna se i sa graficke kartice ako imas 3gb rama i 1gb grafu bolje je x64
Evo osnove:
Kada ti daas kupiš kompjuter, možeš odabrati da li ćeš na njega instalirati, ako si se već odlučio za windowse, 32 ili 64 butnu verziju.
Uff, mnogo ti hvala :)
Imam 4 GB rama,
dakle ovaj 64 bitni Win 7 je baš to što mi treba :)
Tako je ;) Adobe After Effects dolazi samo u 64-bitnoj verziji vjerojatno iz raloga što za imalo ugodan rad takvi programi za video obradu zahtjevaju minimum 4 gb rama, za kompliciranije zadatke i mnogo više.
pa da najvreojatnije.....kad se samo sjetim onih renderanja u cinema 4d i ae po pol dana videa od 10 sec
Znači Win. OS ne ovisi o arhitekturi računala? Nego dilema x86 vs x64 se svodi na količinu RAM-a?
Znači Win. OS ne ovisi o arhitekturi računala? Nego dilema x86 vs x64 se svodi na količinu RAM-a?
da,osim ako imaš procesor koji je proizveden prije 2003. godine pa ne podržava 64bit Windowse.
pa danas vecina ima compove koji podrzavaju 32bit i 64bit OS tako da ako imas 4GB ili vise RAM-a uzimas 64bit OS zbog bolje iskoristivosti RAM-a
Tako je ;) Adobe After Effects dolazi samo u 64-bitnoj verziji vjerojatno iz raloga što za imalo ugodan rad takvi programi za video obradu zahtjevaju minimum 4 gb rama, za kompliciranije zadatke i mnogo više.
Khm...samo After Effects Cs5 je 64 bit only...niže verzije su 32 bitne.