Nova matična i procesor ali komp ne radi

poruka: 13
|
čitano: 2.863
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Danas su mi stigli novi procesor AMD fx8320 i matična asrock 970pro3 r2.0, prije toga mi grom spržio staru matičnu  pa sam uzeo novu i novi procesor.

(Predpostavljam da je otišla matična jer je komp bio spojen lanom a sve što je bilo spojeno na ruter je otišlo znaći telefon, Maxtv stb, ruter.

matična se nije palila tj nisu radili ni ventilatori ni ništa)

Danas sve složim ali komp ne radi ali sad rade svi ventilatori i čuje se hard kako vrti ali ne želi upalit.

Pobao sam sve utore rama s dvije različite pločice ali ništa, pobao sam drugi pcie slot isto ništa,bio sam i stavio i stari pocesor athlon x4 640 isto neželi.

Napajanje je ispravno LC power560GP3 probao sam i staro cheiftec 400W ali isto neželi.

Zna li ko neku moguče riješenje?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina

Grafička?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

- Probaj drugu grafičku karticu, druge RAMe (ne znam jesu ovi koje si probao tvoji koji su bili na ploči staroj, ako jesu, možda su i oni sprženi, kao i ploča) i drugi monitor.

- Ako je stradala matična, tko zna što još je stradalo od uređaja koji su bili priključeni na nju.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.10.2013 19:51 (Valentin17).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Nova matična i procesor ali komp ne radi
191x7 kaže...

Grafička?

Neznam kako da je testiram, ventilatori se na njoj vrte.

Znam prije komp kad sam ga palio bez graficke onda je radilo osvijetljenje tipkovnice sad neradi.

Imaš kakav prijedlog kako da testiram da nije grafička s tim da druge nemam a nemam ni integriranu?

17 godina

Jedini pravi način testiranja grafičke je testiranje te u drugom računalu i druge u tom računalu.

Posluži se prijateljima, rodbinom, susjedima, poznanicima i sličnima.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Nova matična i procesor ali komp ne radi

Grafika ili monitor, jesi pokušao konfu spojiti na drugi monitor?

16 godina

Je li se čuje "beep" kod uključivanja ili ikakav sličan zvuk, ako nema "beep-a", onda bi trebala biti grafička, da je memorija sviralo bi malo duže. Moguće je da je sve neispravno sa ploče koju je grom spržio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 6:00 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Monitor sigurno radi jer sam probao PS3 na njemu.

Matična nema beep imao i prije 2 asrock matične i kod njih se isto nije čuo beep a i koliko sam gledao na youtubu isto se nečuje beep prilikom paljenja.

Onda je vjerojatno grafička jer su se prije njezini ventilatori prilikom paljenja vrtili na 100% a sad dosta slabije rade.

Ništa onda ču čekat sljedeći mjesec da mi dođe neka lova pa ubost neku novu grafu pa vidit.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odspoji svu periferiju kao i CD/DVD i HDD i startaj računar. Javi rezultat....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao sam i to i sve živo drugo ali bezuspješno.

Imam još jedno pitanje dali bi komp ako nema spojenu grafičku i ako nema integiranu trebao davati struju na USB?

0 0 hvala 0
14 godina

AFK

- Trebao bi davati struju na USB, bila grafička spojena ili ne.

- Tko zna, možda ti je ta Asrock matična neispravna, ne bi se čudio.

- Nema tu druge, prvo treba probat posudit negdje grafičku drugu, probat onda, a onda ako opet ne proradi, onda dalje, ovako nećeš ništa postići.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.10.2013 9:21 (Valentin17).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Sad sam mjerio napon na usb i daje 5v i još nešto sitno tako da to više nije problem.

Danas ču uzet nove rame, početkom slijedećeg mjeseca novu grafu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nakraju ispalo da je nova maticna neisprvna. Uzeo sam u linksu novu grafu i rame testirao i neradi opet znaći da je maticna, kasnije u links vratio komponente jer sam samo bio testirao i dobio novac natrag. Danas sam matičnu vratio u adm pa se nadam da če mi dat novu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice