Nova matična instalacija windows 7

poruka: 15
|
čitano: 4.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako imam pitanje, ja sam dobio u zamjenu novu ali istu maticnu(isti model)  kao i prije, pa me zanima da li moram instalirat nove windowse opet ili pustim ove koje sam imao, to pitam jer mi se upravo "zaledio" komp i jednom se resetirao kao i prije sa onom pokvarenom dakle isti simptomi., Da li je i ova maticna u banani ili je to do Windowsa? Neda mi se bas instaliravat windowse ako ne moram pa bolje da pitam tu vas koji imate iskustva. (Windows 7 Pro original)

Asrock 970 Pro3

4 GB Kingston

Gtx 460

Corsair CX400

Samsung 500 GB

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nova matična instalacija windows 7

A da digneš neki linux s usb-a?

16 godina
neaktivan

U biti imam drugi hard pa cu na njemu probat ali kad mi se zaledi to je onako nesumicno(tako da bi trebao par dana na njemu radit), nije uvijek na istom mjestu tako da ono, RAM memorija je u redu jer sam posudio frendu dok je maticna bila na garanciji i nije do nje, graficka isto nije jer sam ju koristio na staroj maticnoj po 5 dana je znala radit bez problema, hard je u savrsenom stanju tako da nije niti on, dakle jedino maticna, procesor ne vjerujem jer cim ga u linksu nisu testirali vjerovatno je dobar. Nije valjda da sam dobio opet pokvarenu drugi put za redom. Sad neznam da li je do Windowsa. A to vezano za Linux ne mogu na njemu jer mi treba Windows radi faxa i programa.

0 0 hvala 0
15 godina
PlayMaker10 kaže...

U biti imam drugi hard pa cu na njemu probat ali kad mi se zaledi to je onako nesumicno(tako da bi trebao par dana na njemu radit), nije uvijek na istom mjestu tako da ono, RAM memorija je u redu jer sam posudio frendu dok je maticna bila na garanciji i nije do nje, graficka isto nije jer sam ju koristio na staroj maticnoj po 5 dana je znala radit bez problema, hard je u savrsenom stanju tako da nije niti on, dakle jedino maticna, procesor ne vjerujem jer cim ga u linksu nisu testirali vjerovatno je dobar. Nije valjda da sam dobio opet pokvarenu drugi put za redom. Sad neznam da li je do Windowsa. A to vezano za Linux ne mogu na njemu jer mi treba Windows radi faxa i programa.

S čim si testirao hdd?

Ne trebaš instalirat linux, stavi ga na neki usb i radi s njega par dana kad možeš, kad ti ne treba Win, da vidiš hoće li se na njemu zamrzavat.

16 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Do Windowsa nije, ako smrzava znak je u rami ili hard disk, ili se pregrijava. Da bi otklonio sumnju. Testiraj memtest to testiraš SAMO jednim memorijom, ako javlja errore tj crveno onda neispravna, tako da testiraš svaku po jednu. Drugo, hard disk isto može smrzavat ako ima bad sectori, Testiraj HD tuneom sa spori skenom nikako Quick, ako ima crvene kocke loša je, a zelena ili žuta su ok, a hdd isto ima u hirensu cd boota za alati hard diska, Treće, pokreni Hw monitor da vidiš kakve su temperaure. 

Sve tri moraš testira da vidiš do čega je. 

Nenad
16 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
PlayMaker10 kaže...

S čim si testirao hdd?

Ne trebaš instalirat linux, stavi ga na neki usb i radi s njega par dana kad možeš, kad ti ne treba Win, da vidiš hoće li se na njemu zamrzavat.

Hard je savrsen jer je sa starog kompa i nikad problema na njemu nije bilo, nema niti jedan bad sector a HDTune i HDD Sentinel ima condition i Performance 99 i 100%. Redovno je defragmentiran. Imam jos jedan WD Caviar 500 GB sa strane pa cu na njega bacit Windows 7 ili 8 pa probat malo, jer ja vam ne mogu opisat koji sok je to bio kada sam dozivio isto sa ovom plocom koja je nova. Bio sam mjesec dana bez kompjutera i sad me opet muci. Ako opet bude zamrznulo pitat cu links da mi daju Gigabyte dodat cu nesto love dok imam onih 8 dana rok za zamjenu. Namjestio sam RAM timing sa Auto(1T) na 2T mozda je u tome problem, vidjet cemo kako ce se ponasat preko vikenda pa ako bude zezalo u pon idem u Links. Rami su testirani vec na staroj ploci i 0 errora nakon 10 puta. Temperature nisu sigurno jer u najzahtjevnijim igricama(GTA 4 je proc do 46 najvise a GPU(u igrama koje se oslanjaju na nju) do 70)

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 20:53 (PlayMaker10).
15 godina

Ne mora značit da je do matične. U svakom slučaju ćeš trebat instalirat nanovo windoze da otkloniš njih i nekakve viruse kao uzrok zamrzavanja.

14 godina

Možeš probat sa nekom distribucijom linuxa kako predlaže kolega, a ako ti se da još bolje snimi windows 7 ponovo (snimi najnovije drivere i napravi update BIOSA ako je potrebno, ako se problemi ponove skeniraj memoriju sa memtest86+ i hdd sa HD Tune na bad sectore (error full scan).

Možda ti je problem u nečemu drugome, možda ti je i prva matična bila ispravna, oni su ti nju zamjenili i možda nisu ni gledali jel ispravna ili ne.

EDIT: Pretekli me.{#}

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 20:51 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Možeš probat sa nekom distribucijom linuxa kako predlaže kolega, a ako ti se da još bolje snimi windows 7 ponovo (snimi najnovije drivere i napravi update BIOSA ako je potrebno, ako se problemi ponove skeniraj memoriju sa memtest86+ i hdd sa HD Tune na bad sectore (error full scan).

Možda ti je problem u nečemu drugome, možda ti je i prva matična bila ispravna, oni su ti nju zamjenili i možda nisu ni gledali jel ispravna ili ne.

EDIT: Pretekli me.{#}

Problem je sto ja nemam pojma radit na linuxu nikako, jedino da probam Windowse nove na drugi hard, Bios je najnoviji vec stavljen na ovoj ploci. Ma vjeruj mi mjesec dana je komp bio kod njih i nitko a najmanje ovlasteni servis i distributer ti nece dat nesto novo ako je ono bili u redu pogotovo u ovo vrijeme gdje te svatko zeli prevarit :D

14 godina

Možeš probat snimit windowse na drugi HDD pa probat (ili jednostavno instaliraj windows ponovo na disk koji je u računalu), možeš probat i drugi SATA data kabel, svakako si provjeri da li su ti ram pločice na popisu onih koje su kompatiblne sa ovom matičnom pločom.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probat cu zamjenit za Gigabyte, slicna je kao i ova. Imam onaj rok za 8 dana pa cu u pon kontaktirat Links. Do ponedjeljka cu probat ins Windowse na drugi hard.

0 0 hvala 0
14 godina

Možeš probat zamjenit za Gigabyte ili još bolje Asus ako imaju.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ova matična je definitivno smeće jer instalirani novi Windowsi i opet isti problem kao i prije. Trazit cu drugu plocu jer ovo nije samo do mene citam po internetu svi isti problem imaju. Hvala vam svejedno. Valjda ce mi Links dat da promjenim jer je ovo previse cak i za mene. Ne overclockiram, to me uopce ne zanima samo zelim da mi komp radi normalno. Sumnjao bi ja u druge komponente ali graficka(GTX 460) napajanje(CX400) i Samsung(500GB) su radili i po 5 dana bez gašenja bez ikakvog problema. Eto svi koji misle kupovat ploču neka ovu izbjegavaju u širokom luku.

Ili cu ih pitat za ovu

http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asus-m5a97-r2-0-amd-970-sb950-ddr3-zvuk-sata-g-lan-pci-e-crossfirex-usb-3-0-atx-s-am3-am3&option=artikl&id_kategorija=05030314&id_artikl=050.303.653

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 11:24 (PlayMaker10).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Ova matična je definitivno smeće jer instalirani novi Windowsi i opet isti problem kao i prije. Trazit cu drugu plocu jer ovo nije samo do mene citam po internetu svi isti problem imaju. Hvala vam svejedno. Valjda ce mi Links dat da promjenim jer je ovo previse cak i za mene. Ne overclockiram, to me uopce ne zanima samo zelim da mi komp radi normalno. Sumnjao bi ja u druge komponente ali graficka(GTX 460) napajanje(CX400) i Samsung(500GB) su radili i po 5 dana bez gašenja bez ikakvog problema. Eto svi koji misle kupovat ploču neka ovu izbjegavaju u širokom luku.

Ili cu ih pitat za ovu

http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-asus-m5a97-r2-0-amd-970-sb950-ddr3-zvuk-sata-g-lan-pci-e-crossfirex-usb-3-0-atx-s-am3-am3&option=artikl&id_kategorija=05030314&id_artikl=050.303.653

Trazi Asus, ili ASRock ako nedaju asus.

Što hladnije to bolje :)
16 godina
neaktivan

Sutra cu im odnest i to je to. Uzet Asus to je ipak klasa za sebe.

EDIT: Definitivno Asus radi perfektno. Eto izbjegavajte onu ploču da nebi imali probleme kao i ja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.3.2013 16:33 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice