Noctua NH-C14

poruka: 8
|
čitano: 1.406
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Noctua NH-C14

Jel ima tko iskustva iz prve ruke sa ovim hladnjakom ? U teoriji je tel nešto malo slabiji od perjanice tvrtke, ali ova konfiguracija bi trebala bit dobra za NB i MOSFET hlađenje usput. Kako sam se lagano prevario i kupio Hyper612S ( koji nije loš, samo nije ni dobar koliko sam očekivao ) razmišljam o Noctui. Bio sam bez razmišljanja već odlučio uzet NH-D14, ali sad malo gledam možda C14 radi hlađenja okolnih komponenti koje tower hladnjaci nehlade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Noctua NH-C14

Noctua je definitivno lider na tržištu CPU hladnjaka a koliko su ozbiljni govori i to da vlasnicim starijih modela hladnjaka besplatno šalju kitove za montiranje istih na 1156/1155 matične ploče. Što se tiče modela kojeg si naveo da te zanima budi oprezan u pogledu toga hoće li isti da smeta RAM-u jer je stvarno ogroman a uz to relativno nizak. Provjeri na službenoj Noctua web stranici da li tvoja matična ploča podržava taj hladnjak. Ja sam također ponosan vlasnik NH-U12P i ne mislim ga uskoro mijenjati (jer mi je Noctua poslala 1155 kit{#}).

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 22:20 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Noctua NH-C14

Sve ja to znam već, mene samo zanima osobno isustvo sa ovim coolerom. Ovaj mi dobro izgleda zato što ima 14 cm vent koji puše taman po okolici procesora gdje su najtoplije komponente. DH-14 je nešto bolji po pitanju CPU tempa. Sad se malo lomim, jel baš mi je vruć NB heatspreder. S Ch-14 bih imao odlične CPu temp a i hladio bih aktivno faze i NB.

15 godina
neaktivan
Noctua NH-C14

Baš tako je kod mene bilo na mom prošlom sistemu. Noctua dual fan pa heatspreader sa faza pa fan kućišta i....nema problema! Q9650@4050Mhz stabilan 24/7, 100% load 60-65 C! Dovoljan razlog da i ne pomisliš na temperature komponenti oko CPU. Osim toga ventilatori prave dovoljne turbulencije zraka za normalnu izmjenu temperature sa komponenti oko CPU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Noctua NH-C14

prema ovom testu, da, hladi i ostale komponente bolje od tower hladnjaka

http://www.clunk.org.uk/reviews/noctua-nh-c14-cpu-cooler-review/Page-8.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Jel ima tko iskustva iz prve ruke sa ovim hladnjakom ? U teoriji je tel nešto malo slabiji od perjanice tvrtke, ali ova konfiguracija bi trebala bit dobra za NB i MOSFET hlađenje usput. Kako sam se lagano prevario i kupio Hyper612S ( koji nije loš, samo nije ni dobar koliko sam očekivao ) razmišljam o Noctui. Bio sam bez razmišljanja već odlučio uzet NH-D14, ali sad malo gledam možda C14 radi hlađenja okolnih komponenti koje tower hladnjaci nehlade.

Ma uzmi NH-D14. Ja posjedujem taj hladnjak, nema boljeg. @4.2 GHz Idle - 30°C, Load  - 54°C( trebam malo počistiti unutra, prašina se skuplja kao...). Što se tiče hlađenja okolnih komponenti, nema tu ništa puno što bi se moglo ohladiti. Ovako i D14 malo hladi RAM, pošto zrak prolazi pored njega.

Evo i neke slike: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=19&jumpto=2788928&sort=asc&view=flat

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 22:40 (SaidSikiraX).
13 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Noctua je definitivno lider na tržištu CPU hladnjaka a koliko su ozbiljni govori i to da vlasnicim starijih modela hladnjaka besplatno šalju kitove za montiranje istih na 1156/1155 matične ploče. Što se tiče modela kojeg si naveo da te zanima budi oprezan u pogledu toga hoće li isti da smeta RAM-u jer je stvarno ogroman a uz to relativno nizak. Provjeri na službenoj Noctua web stranici da li tvoja matična ploča podržava taj hladnjak. Ja sam također ponosan vlasnik NH-U12P i ne mislim ga uskoro mijenjati (jer mi je Noctua poslala 1155 kit{#}).

Taman nabavio takav kao sto ti imas.

clock2much
15 godina
neaktivan
Noctua NH-C14

Potez i 1/2!!!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: