Naponi na mbo GB Z97X Gaming 5

poruka: 10
|
čitano: 1.661
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina

Znam da ću možda ispasti glup s ovim pitanjem ali da li su ovi naponi malo previše od potrebnih? Znam da moraju biti isit ili malo viši, al mi se čini da su dosta viši?

lp

napon_mbo napon_mbo
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

To je okej, ali ti naponi ne ovisi o ploči nego o napajanju.. ploča samo isčitava koliko joj napajanje daje

Moj PC  
1 1 hvala 1
11 godina

Odi u Bios i provjeri napone. Hw monitor i aida64 su ko vrijeme, čas rade čas ne rade.

Hejjjjj
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina

provjerio i usporedio s biosom, identične su kao i u Aidi, dobro znači volti su ok, to sam htio čuti, još uvijek tražim uzrok povremenog freeza pa sad već gledam svaku glupost prije nego ga pošaljem tamo gdje sam kupio ploču i proc.

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Provjeri ram, oni su u 90% slučajeva najveći krivci za freeze. Probaj raditi sa jednim određeno vrijeme pa sa drugim stickom.

Hejjjjj
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

ama baš sve kaj sam mogao sam isprobao a prvo ramove, jedan, dva, promjena slota, memtest nigdje nije pokazao problem, niti ram, niti temp proca, diskova, grafe, ama baš ničega, ono što nisam u mogućnosti probati je zamjena proca koji je prošao sve moguće stres testove ali bojim se da me hebe ploča i da ću morati mjenjati, nije problem jer je kupljena prije mjesec dana, ali onda će me MS odhebati s win 10 jer se veže na ploču

baš imam sreće, kaj ne .....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na ploči najnoviji bios? Najnoviji sata driveri instalirani? Na ssd stavljen najnoviji firmware(ako ima noviji)? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 21:50 (Penryn).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Re: Naponi na mbo GB Z97X Gaming 5
Penryn kaže...

Na ploči najnoviji bios? Najnoviji sata driveri instalirani? Na ssd stavljen najnoviji firmware(ako ima noviji)? 

kad kažem da sam iscrpio gotovo sve onda to uključuje i ovo kaj si ti napisao, velim jednostavno komp može radit dan ok, drugi dan isto i treći dan onak od zajebancije se skulira i hard reset, i tako opet do slijedećeg puta .....

kad se ima takav problem uvijek se kreće od napoznatijih kvarova, fresh OS, drv, mem, SSD/HDD, kablova, temp etc .... velim ono kaj nemrem testirati su ploča i proc, nemam zamjenskih, zato mora tam gdje sam i kupio te djelove pa nek oni mjenjaju, ovo freezanje je počelo kad sam zamjenio ploču i proc, sve druge komponente su bile i radile ok na drugoj ploči i procu! Kaj mislite jel može proc a prije ploča raditi freez? Ja problem sad vidim u njima jer ih nisam u mogućnosti mjenjati, ok, proc je prošao sve testove kaj sam mogao naći za njega, puno čitanja foruma, naših, stranih, gledanja video klipova, razgovora sa pojedinim servisima i sa vama tu sam testirao i eto još nisam našao gdje je problem. 

Ja bih bio najsretniji da je mem u pitanju, to bih rješio u 5 min, al rade i u testovima ne izbacuju ništa, memoriju sam kupio 2010, nikad nikakovih sranja od 2010 do sada kad sam promjenio ploču i proc. Srećom, imam cajta da još studiram i prčkam dok ne puknem i odnesem na servis. 

lp

13 godina
protjeran

si gledo Event Viewer nakon problema?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

da, samo critical error jer sam ga hard reset, i to je to

Moj PC