- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je okej, ali ti naponi ne ovisi o ploči nego o napajanju.. ploča samo isčitava koliko joj napajanje daje
Odi u Bios i provjeri napone. Hw monitor i aida64 su ko vrijeme, čas rade čas ne rade.
provjerio i usporedio s biosom, identične su kao i u Aidi, dobro znači volti su ok, to sam htio čuti, još uvijek tražim uzrok povremenog freeza pa sad već gledam svaku glupost prije nego ga pošaljem tamo gdje sam kupio ploču i proc.
lp
Provjeri ram, oni su u 90% slučajeva najveći krivci za freeze. Probaj raditi sa jednim određeno vrijeme pa sa drugim stickom.
ama baš sve kaj sam mogao sam isprobao a prvo ramove, jedan, dva, promjena slota, memtest nigdje nije pokazao problem, niti ram, niti temp proca, diskova, grafe, ama baš ničega, ono što nisam u mogućnosti probati je zamjena proca koji je prošao sve moguće stres testove ali bojim se da me hebe ploča i da ću morati mjenjati, nije problem jer je kupljena prije mjesec dana, ali onda će me MS odhebati s win 10 jer se veže na ploču
baš imam sreće, kaj ne .....
Na ploči najnoviji bios? Najnoviji sata driveri instalirani? Na ssd stavljen najnoviji firmware(ako ima noviji)?
Na ploči najnoviji bios? Najnoviji sata driveri instalirani? Na ssd stavljen najnoviji firmware(ako ima noviji)?
kad kažem da sam iscrpio gotovo sve onda to uključuje i ovo kaj si ti napisao, velim jednostavno komp može radit dan ok, drugi dan isto i treći dan onak od zajebancije se skulira i hard reset, i tako opet do slijedećeg puta .....
kad se ima takav problem uvijek se kreće od napoznatijih kvarova, fresh OS, drv, mem, SSD/HDD, kablova, temp etc .... velim ono kaj nemrem testirati su ploča i proc, nemam zamjenskih, zato mora tam gdje sam i kupio te djelove pa nek oni mjenjaju, ovo freezanje je počelo kad sam zamjenio ploču i proc, sve druge komponente su bile i radile ok na drugoj ploči i procu! Kaj mislite jel može proc a prije ploča raditi freez? Ja problem sad vidim u njima jer ih nisam u mogućnosti mjenjati, ok, proc je prošao sve testove kaj sam mogao naći za njega, puno čitanja foruma, naših, stranih, gledanja video klipova, razgovora sa pojedinim servisima i sa vama tu sam testirao i eto još nisam našao gdje je problem.
Ja bih bio najsretniji da je mem u pitanju, to bih rješio u 5 min, al rade i u testovima ne izbacuju ništa, memoriju sam kupio 2010, nikad nikakovih sranja od 2010 do sada kad sam promjenio ploču i proc. Srećom, imam cajta da još studiram i prčkam dok ne puknem i odnesem na servis.
lp
si gledo Event Viewer nakon problema?
da, samo critical error jer sam ga hard reset, i to je to