Najbolji procesor za igranje do 1500kn zaključana tema

poruka: 63
|
čitano: 12.607
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Najbolji procesor za igranje do 1500kn
Pozdrav svima,

Evo namjeravao sam uzeti Intel i5 2500k,ali sam se ipak odlučio uzet neki jeftiniji procesor,jer mislim kupiti 3D monitor.
E sad,koji je procesor najbolji za igranje i overclockanje a da dođe maksimalno 1500kn
Mislio sam da je ovaj najbolji i5-3470 ,ali me zanima vaše mišljenje.

Ps treba mi procesor koji podržava 3D monitor(iako mislim da ovaj podržava).

Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

FX 8320 

10 12 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Najbolji procesor za igranje do 1500kn
Jurassic Park kaže...
Pozdrav svima,

Evo namjeravao sam uzeti Intel i5 2500k,ali sam se ipak odlučio uzet neki jeftiniji procesor,jer mislim kupiti 3D monitor.
E sad,koji je procesor najbolji za igranje i overclockanje a da dođe maksimalno 1500kn
Mislio sam da je ovaj najbolji i5-3470 ,ali me zanima vaše mišljenje.

Ps treba mi procesor koji podržava 3D monitor(iako mislim da ovaj podržava).

Hvala

Definitivno FX 8320. Intel i5 3470 nemožeš clockati. Intelove procesore SB/IB koji nemaju oznaku "K" - nemožeš clockati.

Za koji god se odlučiš procesor, definitivno moraš promjeniti matičnu ploču , a i napajanje ako imaš MS 550W, jer stim napajanjem nemoj ni slučano clockat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 22:11 (Mile 74).
13 godina
protjeran

definitivno i5 3470 - mozes ga kolakti - ali on za to nije preporucljiv jer mu je zakljucan mnozitelj no ipak se moze klokati - no jos bitnije on se sam kloka turboboost opcija ide sa 3.2 na 3.6 sam po potrebi - on u gameingu rasturi ovog 8320 koji nije pravi osmojezgreni proc nego ima logicke jezgre - sad bi mogla izbit rasprav ali dobro si sam predpostavio i5 3470 je najbolji do 1500kn novi - polovni sa garancijom mozes naci i72600k za 1600kn sto je mozda i najbolje sto bi mogao upecati - ako ces iskljucivo novo sto je ipak sigurnije onda i5 3470

- inace 8320 je bolji u ovim nebitnim benchmarcima zbog ''vise jezgri'' ali pogledaj razliku u igrama na kraju tabele razlika je preko 20fps

http://www.anandtech.com/bench/Product/698?vs=702

PR0MATRAC
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.1.2013 18:04 (PR0MATRAC).
Moj PC  
10 16 hvala 0
13 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

definitivno i5 3470 - mozes ga kolakti - ali on za to nije preporucljiv jer mu je zakljucan mnozitelj no ipak se moze klokati - no jos bitnije on se sam kloka turboboost opcija ide sa 3.2 na 3.6 sam po potrebi - on u gameingu rasturi ovog 8320 koji nije pravi osmojezgreni proc nego ima logicke jezgre - sad bi mogla izbit rasprav ali dobro si sam predpostavio i5 3470 je najbolji do 1500kn novi - polovni sa garancijom mozes naci i72600k za 1600kn sto je mozda i najbolje sto bi mogao upecati - ako ces iskljucivo novo sto je ipak sigurnije onda i5 3470

- inace 8320 je bolji u ovim nebitnim benchmarcima zbog ''vise jezgri'' ali pogledaj razliku u igrama na kraju tabele razlika je preko 20fps

http://www.anandtech.com/bench/Product/698?vs=702

Nema clockanja na i5 3470!!! Nemoj ljude koji pitaju za procesor koji se može clockati - obmanjivati.

Dizanjem BLCK možeš dobiti 200 -300MHz - to nije overclock to je - nemam šta raditi od dosade = idem si umišljati da sam overclockao proc.

Čovjek je pitao za procesor za igranje do 1500kn koji se da clockati.

Intel i5 3470 je malo bolji procesor od FX 8320, ali kad FX 8320 overclockaš na 4.8GHz (sa dobrom pločom bez problema za 24/7) onda je taj i5 ispod FX-a.

Evo jedan link i5 3470 vs FX 8350 i EVGA GTX 660 superclocked grafom (nema FX 8320, ali razlika je zanemariva i lako se dostigne overclockom).

14 godina

Jedini ti je izbor FX 8320 i to je super izbor. Promatrač i njegovi postovi {#}.

14 godina

Vidjeti cemo sto ti kazes Promatrac kad za nekih par sati odvrtim BF3 na minimalnim postavkama sa FX8320, koliko frejmova moze dati u kombinaciji sa HD 6950 unlocked.

Usima ces se poklopiti, i ovi sto su ti TU dali.

iclock2much

9 3 hvala 0
17 godina

Sad će drugi promatrač popravit stvar.

Definitivno fx,možda je i5 malo bolji ali je i debelo precijenjen a da ne pričamo o mbo za intel socket.

Za 500,600 kn uzmeš mbo za amd to je vrh full oprema a kod intela ako želiš malo bolju mbo onda trebaš i pljunuti lovu min 1000 kn.

Moj PC  
8 1 hvala 2
14 godina
Mile 74 kaže...

Nema clockanja na i5 3470!!! Nemoj ljude koji pitaju za procesor koji se može clockati - obmanjivati.

Dizanjem BLCK možeš dobiti 200 -300MHz - to nije overclock to je - nemam šta raditi od dosade = idem si umišljati da sam overclockao proc.

Čovjek je pitao za procesor za igranje do 1500kn koji se da clockati.

Intel i5 3470 je malo bolji procesor od FX 8320, ali kad FX 8320 overclockaš na 4.8GHz (sa dobrom pločom bez problema za 24/7) onda je taj i5 ispod FX-a.

Evo jedan link i5 3470 vs FX 8350 i EVGA GTX 660 superclocked grafom (nema FX 8320, ali razlika je zanemariva i lako se dostigne overclockom).

Ima clockanja, i5 3470 ima poluotkljucani mnozitelj, kombinacijom njega i BLCK moze se dostici nekakvih 4.0-4.1GHZ, mnozitelj je otkljucan do 40X.

Tako da, dosta dezinformiranja, sve ovisi o tome koliko je stepenica otkljucano na samom modelu.

iclock2much
14 godina

Ja bi piknul FX 8350

Maurer
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina

Ima djelomično, ali nebudu sve jezgre na 4.0Ghz ako se nevaram, nego samo ako je jedna, a sve 4 možda na 3.8Ghz ili tek možda na 3.6Ghz {#}.

14 godina
itomic009 kaže...

Ima djelomično, ali nebudu sve jezgre na 4.0Ghz ako se nevaram, nego samo ako je jedna, a sve 4 možda na 3.8Ghz ili tek možda na 3.6Ghz {#}.

Sve budu na 4GHZ.

iclock2much
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Vidjeti cemo sto ti kazes Promatrac kad za nekih par sati odvrtim BF3 na minimalnim postavkama sa FX8320, koliko frejmova moze dati u kombinaciji sa HD 6950 unlocked.

Ocemo test!!

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
14 godina
neaktivan

Iako u svome računalu imam i5, moram glasati za AMD, po meni možda najbolje FX 8350, dao ti je već jedan kolega link, daš još 30 kn i imaš odličan procesor za gaming.

Ja se ne mogu požaliti, meni je i5 super, ali moram priznati da je za gaming u ovom cjenovnom rangu bolji AMD.

Pars pro toto.
Moj PC  
4 2 hvala 0
13 godina
protjeran
@zoharbizo bas i mene zanima kaj bus dobil u bf3 s tim procom posto je moj i7+6850oc u bf3mp svega 5-10 fps sporiji od frendovog i5 3470+7850oc znaci jedan pored drugoga na caspian borderu...:) ipak i7 rasturaju u bf3:) sve na medium i 1366 reza average fps dobijem 100 a frend 114fps-a...
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
14 godina

Jos koji sat i odvrtim vam, skidaju mi se DLC-ovi.

iclock2much

1 2 hvala 1
13 godina
protjeran

znao sam da ce izbit rasprava isto kao i kod forumasa Herr...kad je pitao za proc i opet svi pametnjakovici protiv mene sa ovakvim argumentima vidi koliko imas TD ova itd neznalice bik itomic i slicni i na kraju silne rasprave napise Herr... forumas odabrao sam intel ljudi - ja se samo zahvalio i to je to djabe vam price kad je ovaj i5 bolji i jaci proc - necu se ja raspravljati sa vama i vasim dubiozama kad ste u krivu - od potrosnje po performansi avg i min frameratea i5 je bolji a tek je glupo ici na bench u Battlefieldu 3 koji je Intel igra - da tako velim - necu nista vise pisati a vi koji budete bencali nemojte zaboravit navesti Dropove od 40 fpsa...ovog sto pametuje da se proc 3470 nemoze klokati uopce necu komentirati ...a ti sto si potao za proc jasno ti je valjda da je intel bolji poz

PR0MATRAC
Moj PC  
7 6 hvala 0
13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

sto se tice tvojih komentarA mogu ako hoces postavit ovdje link iz teme gdje SI HTIO ISPASTI PAMETAN PISUCI O VOLTMODANJU dok nije dosao forumas koji se stvarno kuzi u voltmodanje i rekao ti da prestanes pisati gluposti i pametovati pa si se samo poklopio i poceo stavljati smile SORRY i slicno ako zelis postavit cu nek ljudi vide -

PR0MATRAC
14 godina
PR0MATRAC kaže...

sto se tice tvojih komentarA mogu ako hoces postavit ovdje link iz teme gdje SI HTIO ISPASTI PAMETAN PISUCI O VOLTMODANJU dok nije dosao forumas koji se stvarno kuzi u voltmodanje i rekao ti da prestanes pisati gluposti i pametovati pa si se samo poklopio i poceo stavljati smile SORRY i slicno ako zelis postavit cu nek ljudi vide -

Ne kuzi se on uopce u voltmodanje, on se ne bavi niti softwerskim voltmodom.

Kakve to ima veze sa icim, daj mi objasni?

Opet gluposti pises, da se mene pita ukinuo bi ti pravo komentiranja svih tema, samo stetis, totalno si beskoristan sa svojim glupostima.

iclock2much
13 godina
protjeran
zoharbizo kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ne kuzi se on uopce u voltmodanje, on se ne bavi niti softwerskim voltmodom.

Kakve to ima veze sa icim, daj mi objasni?

Opet gluposti pises, da se mene pita ukinuo bi ti pravo komentiranja svih tema, samo stetis, totalno si beskoristan sa svojim glupostima.

vidim da te zabolila ova istina o Voltmodanju -no memoras me vrijedjati - ovo je postalo offtopic - vrati se na temu...

PR0MATRAC
14 godina

Koja istina, ti prvo trebas nauciti sto je softwerski a sto hardwerski voltmod.

Covjek je otvorio temu, DLC-ovi mi se skidaju pa cu postaviti slike ovdje.

MP Caspian.

Nemam u planu niti cu se raspravljati sa nekim tko nema pojma sto je multithread, tako da moj Promatrac, bolje bi ti bilo da samo promatras i ne komentiras, nisi pokazao zavidnu razinu znanja, to jest nisi znanje uopce pokazao.

LP

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 11:23 (zoharbizo).

4 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Cekamo testove !

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

odvrti na 800x600 i low postavkama, mene to zanima {#}

13 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

odvrti na 800x600 i low postavkama, mene to zanima {#}

tek tu ce ga intel izsamarati...

PR0MATRAC
14 godina

To cu poslije dodati, steta sto tratim vrijeme uopce na ovakve poput promatraca.

Nisi vrijedan niti spomena.

testovi

iclock2much

6 3 hvala 4
14 godina
neaktivan

Dajte ljudi smirite se, ovo je prešlo u flame war, na kraju će modovi lockati.

Uglavnom, svi smo iznjeli svoje argumente, a na kupcu je da odluči što će. Ja ću samo reći da kada sam ja kupovao komp (početak 2010.), i5 750 je meo konkurenciju, dok se nakon 3 godine (sada) igra promijenila. Da, Intel i5 možda u suštini je bolji procesor, ali je problem u tome što on košta puno - bolje si za te novce uzeti AMD-a sa 8 jezgri i super matičnu, nego Intela i ne baš tako super matičnu (i zažaliti poslije jer nemaš prostora za nadogradnju).

Iako i sam imam intel, i ja priznajem da se igra promijenila, sad možemo mi tu pričat o FPS dropovima i svemu ostalomu, ali, po meni je FX 8350 bolje rješenje od i5 -ice.

Pars pro toto.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.1.2013 13:55 (TheGh0st).
Moj PC  
4 0 hvala 1
14 godina

Testovi su prilozeni gore, FX 8320 prozvace i ispljune taj Promatracev Intel.

iclock2much

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

1155 je mrtav za po godine,u am3+ stignes ubacit i steamrollera kasnije.

1 3 hvala 0
13 godina
zoharbizo kaže...

Testovi su prilozeni gore, FX 8320 prozvace i ispljune taj Promatracev Intel.

Da li bi ti bio problem linkati neki test koji je ***USPOREDIV*** s tvojim? Znači; iste postavke, ista konfa, samo razlicit CPU?

Tnx!

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
14 godina
Jovanka kaže...

Da li bi ti bio problem linkati neki test koji je ***USPOREDIV*** s tvojim? Znači; iste postavke, ista konfa, samo razlicit CPU?

Tnx!

Cekam njega, neka vrti sa HD 7850 stock i svojim i5.

iclock2much
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice