Najbolji i5 za gaming ?

poruka: 23
|
čitano: 8.733
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Najbolji i5 za gaming ?

Naslov govori sve :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Najbolji i5 za gaming ?
Squnte kaže...

Naslov govori sve :D

2500k već smo otpjevali 25 izvedbi opere i recitiranja u vezi njega...isplativ, mocan, hladan, dobar kloker...

samo krupno, ništa sitniš
14 godina
protjeran
Najbolji i5 za gaming ?

a ukoliko ne klokaš nekakav Ivy Bridge

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Najbolji i5 za gaming ?

Definitivno intel i5 3570k...best buy s obzirom na performanse...ljepo mu je otkljucan mnozitelj i onda ga lagano podignes sa nekim stock hladnjakom do 4.5 ghz ,,.a ako nisi kloker,dovoljna ti je stock frekvencija jer ovaj procesor doslovno sve igre zvace :P

<3Ako sam ti pomogao stisni HVALA <3, Madridista para siempre!

0 0 hvala 0
14 godina
Ficho28 kaže...

Definitivno intel i5 3570k...best buy s obzirom na performanse...ljepo mu je otkljucan mnozitelj i onda ga lagano podignes sa nekim stock hladnjakom do 4.5 ghz ,,.a ako nisi kloker,dovoljna ti je stock frekvencija jer ovaj procesor doslovno sve igre zvace :P

Ide sa tvornickim hladenjem na kakvih 4GHZ, 4.5GHZ sa vrlo dobrim hladnjacima ako je prosjecan primjerak.

Autore kupi si polovni 2500K ili novi 3570K.

iclock2much
14 godina

Ivy bridge core i5 je savršen za gaming i na stock taktu. Nema uopće  realne potrebe clockati taj CPU za igranje igara.

13 godina
Najbolji i5 za gaming ?

Uskoro bi i ja trebao napokon složiti novi PC, znači i5 2500k je i dalje hit i sa njime je sigurno još par godina da će gurati sve igre na najvećim postavkama ?

Isplati li se dati još stotinu kuna više i kupiti i5 3570 Ivy bridge ?

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cromaki kaže...

Uskoro bi i ja trebao napokon složiti novi PC, znači i5 2500k je i dalje hit i sa njime je sigurno još par godina da će gurati sve igre na najvećim postavkama ?

Isplati li se dati još stotinu kuna više i kupiti i5 3570 Ivy bridge ?

Isplati se, kupi si 3570K.

iclock2much
17 godina
Najbolji i5 za gaming ?

Ja sam prošli tjedan uzeo Asus V8Z77-V i 3750K

Stisneš jednu tipku na matičnoj, UEFI-u ili prek programa u Windowsima i proc se sam clocka na 4.3Ghz {#} Ide i više od toga, ali ručno, no zaista nema potrebe trenutno za tim, eventualno kasnije kad aplikacije/igre glad za procesorom povećaju.

No ima manu u odnosu na 2500K, grije se malo više. Stoga ga sa stock coolerom nemoj ni pomišljat overclockati jer taj cooler jedva može držat default taktove u loadu. No da je stvarno odličan procesor, u svakom slučaju jest, i ja nebi išao na staru generaciju. Također 2500K ne podržava PCI-E 3.0 standard (što trenutno ne znači previše, ali u budućnosti bude kao i sve ostalo)

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 9:24 (lllnuclearlll).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najbolji i5 za gaming ?
Kao prvo - 2500k se puno manje grije od 3570k Ja također imam Asus p8z77-v i 3570k i taj OC jednom tipkom sta si ti pricao je najvjerojatnije turbo (samo jedna jezgra ide na 4,3GHz! Ali ipak najbolji i5 je 3570k, ukoliko ne planiras OC-ati uzmes najjeftiniji ivy bridge (3xxx) Također ako si kratak s parama uzmes z68 ploču koja je jednako dobra kao i z77, a dvijestotinjak kuna jeftinija!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Najbolji i5 za gaming ?

AMD FX 8150 protiv 2500 i5 ?... cuo sam za grijanje i struje i sve to al nije bas da me zanima to zanima me sta je bolje za gaming

0 0 hvala 0
13 godina

i5 2500 ... FX 8150 je za neke druge stvari.

14 godina

FX nije loš za gaming, pogotovo kako sada igre se počinju optimizirati za  hrpu threadova, ali je i5 trenutno i dalje bolji izbor ako je gaming primarna stvar.

15 godina
neaktivan

kad gledam po youtubu i stranim forumima govore da je fx napravljen iskljucivo za gaiming .. sad vise neznam ni sam sta uzet

znam da je intel hvalitetniji ali ja imam amd vec 5 godina i tek je sad poceo rikiavat

a za 5 godina cu sigurno mjenjat cfg tako da ta hvaliteta mi i ne igra neku ulogu i cjena je jeftinija :)

14 godina

Ako hoćeš baš AMD, onda čekaj dok dođe u trgovine FX 6300 i kupi njega. Clocknut 4.5Ghz ( što nije problem za Piledriver ) pogoni sve igre bez problema.

17 godina
Bruno Matejcic kaže...
Kao prvo - 2500k se puno manje grije od 3570k Ja također imam Asus p8z77-v i 3570k i taj OC jednom tipkom sta si ti pricao je najvjerojatnije turbo (samo jedna jezgra ide na 4,3GHz! Ali ipak najbolji i5 je 3570k, ukoliko ne planiras OC-ati uzmes najjeftiniji ivy bridge (3xxx) Također ako si kratak s parama uzmes z68 ploču koja je jednako dobra kao i z77, a dvijestotinjak kuna jeftinija!!!

Nisam siguran da se radi samo o turbu. No nisam ni previše čačkao jer čekam bolji hladnjak. Samo sam probao, i nakon što sam vidio koliko se grije clockan, sam vratio na default postavke. Nisam testove nikakve radio, niti gledao koja jezgra radi na kojem taktu. Ne grije se procesor baš tak bolesno, da se to sve obuzdati s dobrim hladnjakom.

edit. Probao sad, sve 4 jezgre se vrte na 4.2Ghz.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 16:53 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan

i da čovijek nema aftermarket hladnjak, također ne razumijem čemu žestoko nasvirat 2500k, 3570k za signle grafu...dapače ne razumijem čemu i meni osobno za 6950 govore nasviraj 3770k na barem 4.5 ghz..OMG...ako ti procesori navedeni nisu dovoljni, ja onda bacam računalo u smeće i odričem se svog znanja o njima...

nemoš mašit sa 3570k..opčenito od sandy-a pa sad i ivy-a dobro se uzorak pokazao da igre bolje praše i5 procevi, ako ćemo o cijeđenju zadnjeg fps-a...i7, fx8150 i slični za multitasking i neke druge akcije baš kako je rečeno...drugim riječima ako možeš izdvojit za novo 3570k FTW, drži ga i na stocku ako treba sa stock hladnjakom, danas sutra imaš opciju naguzit i7, ili pak uz hladnjak naklokat..a istina da će sažvakat doslovno sve, ako ti to nije dovoljno onda brijem da si je*iga sheldon cooper i slični :)

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.11.2012 20:04 (oly570).
14 godina
neaktivan
Ma bilo kakav quad da uzmeš nemožeš fulat,to što nisu igre optimizirane za pc nego za konzole jbga to je meni i razlog zašto ne kupujem top hardwer a detalji se uvjek mogu smanjit i igre još izgledaju odlično.
Ako si ti genije nisam ni ja budala.
15 godina
neaktivan

Jel znas mozda kad ce doc u hr ?

16 godina
Najbolji i5 za gaming ?

odličan je 2500k,prije neki dan otvorio stranicu da uzmem serijski broj GPU za sapphire club i vidim da mi vent na cooleru ne radi(mugen3)!? ne znam koliko nije radio ali igrao sam bf3 i nijednom mi se nije resetirao ili bsod bacilo.bio je na stock clocku cijelo vrijeme.za ne vjerovati koliko je "hladan".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Squnte kaže...

Jel znas mozda kad ce doc u hr ?

Što kad će doć u RH? Pa sve ove procesore o kojima pričamo možeš kupit u RH.

15 godina
neaktivan

Nemogu nac na web shopu nigdje :P

14 godina
neaktivan
Najbolji i5 za gaming ?

i5 2500k...imam, znam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka