Nadogradnja procesora

poruka: 16
|
čitano: 8.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

Pozdrav bugovci{#}

Želio bih nadograditi procesor tj. staviti novi,uglavnom frend si je kupio novi komp i na starome ima ovaj procesor http://ark.intel.com/products/33923/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9450-

Zanima me dali mi paše moja trenutna konfiguracija

Intel Pentium Dual Core E6600 3.06 GHz

4 GB DDR3 (Nez kolko MHz,ako znate kojim programom provjeriti molim vas da mi kažete)

ATI Radeon HD 5570 1GB DDR5

500 GB hard

400W MS napajanje

Hvala unaprijed :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 16:00 (Marinach).

0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja procesora

Nisi nam rekao ono najvažnije, a to je model matične ploče koju posjeduješ.

Skini si Speccy i moći ćeš pronaći informacije koje te (ali i nas) zanimaju.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

Operating System
    MS Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
CPU
    Intel Pentium E6600  @ 3.06GHz    43 °C
    Wolfdale 45nm Technology
RAM
    4.00 GB Single-Channel DDR3 @ 399MHz (6-6-6-15)
Motherboard
    ASRock G41M-VS3. (CPUSocket)    41 °C
Graphics
    W2246 (1920x1080@60Hz)
    ATI Radeon HD 5570 (ATI AIB)    47 °C
Hard Drives
    488GB Western Digital WDC WD5000AAKX-001CA0 ATA Device (SATA)    38 °C
Optical Drives
    Optiarc DVD RW AD-5260S ATA Device
    QHMP 238LAFGXQZ SCSI CdRom Device
Audio
    VIA High Definition Audio

Mislim da je to to :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 16:10 (Marinach).

0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja procesora

Procesor komotno ide na tvoju MBO. Čak nije potrebna ni nadogradnja BIOS-a.

Što se tiče memorije, vidim da ona trenutno radi na 800 MHz. Pošto ne znam sve detalje oko RAM modula koje koristiš, nisam siguran mogu li ići brže od tih 800 MHz.

Skini si CPU-Z i u kartici "SPD" provjeri o kojim je točno modulima riječ.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

Eto,mi se isplati uzimat još jedan komad rama po 4GB ?

http://i1007.photobucket.com/albums/af199/MarinMMM/Izrezak.png

Zamolio bih te ako bi mi još mogao dati link do nekog dobrog tutoriala za mjenje procesora jer nikad prije nisam to radio

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.2.2012 16:34 (Marinach).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Nadogradnja procesora
Marinach kaže...

Eto,mi se isplati uzimat još jedan komad rama po 4GB ?

http://i1007.photobucket.com/albums/af199/MarinMMM/Izrezak.png

Zamolio bih te ako bi mi još mogao dati link do nekog dobrog tutoriala za mjenje procesora jer nikad prije nisam to radio

Ovako... Očito je riječ o 1333 MHz (nekakvom generičkom) RAM-u kojemu je frekvencija smanjena na 800 MHz.

Frekvenciju RAM-a možeš podesiti u BIOS-u, a što se tiče kupovine još jedne pločice, pošto je RAM jeftin, mislim da se takva nadogradnja isplati.

Procesor nije problem promijeniti. Skineš hladnjak, očistiš ostatke termalne paste, podigneš bravicu i izvadiš stari procesor. Potom, ubaciš novi procesor pazeći da ga umetneš ispravno (zlatni trokutić na kutu procesora označava pravu poziciju), zatvoriš bravicu, staviš malo termalne paste, postaviš hladnjak i to je to.

Evo ti i jedan video da vidiš kako se stavlja procesor na LGA775 socket.

16 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

Pozdrav.

Želio bih nadograditi procesor. Sada imam Athlon 64 x2 5000+ dual core. Na moju ploču(AM2) najjače što sam našao je Phenom 9950 (četiri jezgre). Nemam novaca za ništa novo, a tip traži 800 kn za procesor sa "thermaltake" cooler-om.(http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-phenom9950-be-hladnjak-oglas-4456093) Znam da je puno ali uzeo bi moj procesor pod račun. Koliko max da nadoplatim po vašem mišljenju? Unaprijed zahvaljujem i ako netko ima sl. procesor za prodati ili zamjeniti nek se javi (snake.vk@hotmail.com)

0 0 hvala 0
14 godina
SNAKE.VK kaže...

Pozdrav.

Želio bih nadograditi procesor. Sada imam Athlon 64 x2 5000+ dual core. Na moju ploču(AM2) najjače što sam našao je Phenom 9950 (četiri jezgre). Nemam novaca za ništa novo, a tip traži 800 kn za procesor sa "thermaltake" cooler-om.(http://www.njuskalo.hr/procesori/amd-phenom9950-be-hladnjak-oglas-4456093) Znam da je puno ali uzeo bi moj procesor pod račun. Koliko max da nadoplatim po vašem mišljenju? Unaprijed zahvaljujem i ako netko ima sl. procesor za prodati ili zamjeniti nek se javi (snake.vk@hotmail.com)

Za te novce mozes prijeci na novu platformu.Nedaj mu 800 kuna ni slucajno.

17 godina
SNAKE.VK kaže...

Pozdrav.

Taj procesor ne vrijedi niti pola od toga, stoga, poslužaj kolegu Žohara i ne daj mu da te prevesla.

Kakvu matičnu ploču imaš? Možda bi se (uz eventualnu nadogradnju BIOS-a) mogao u nju ubaciti neki Athlon II x4 s kojim bi dobio željene performanse, a sačuvao bi i poneku kunu.

12 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

Htio bi nadograditi procesor,jeli bi mi itko mogao reći gdje se to može i kako?

ovo je šta imam:

Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
          Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+ (2 CPUs), ~2.1GHz
             Memory: 2046MB RAM
          Page File: 839MB used, 3473MB available
        Windows Dir: C:\Windows
    DirectX Version: DirectX 10

Card name: ATI Radeon HD 2600 PRO
     Manufacturer: ATI Technologies Inc.
        Chip type: ATI display adapter (0x9589)
         DAC type: Internal DAC(400MHz)
       Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_9589&SUBSYS_22331787&REV_00
   Display Memory: 1011 MB
 Dedicated Memory: 244 MB
    Shared Memory: 767 MB
     Current Mode: 1680 x 1050 (32 bit) (60Hz)

Driver Name: aticfx32.dll,aticfx32.dll,atiumdag.dll,atidxx32.dll,atiumdva.cap
   Driver Version: 8.17.0010.1077 (English)

Drive: C:
 Free Space: 7.8 GB
Total Space: 40.0 GB
File System: NTFS
      Model: ST3250410AS ATA Device

Drive: D:
 Free Space: 93.0 GB
Total Space: 198.5 GB
File System: NTFS

Nadam se da je ovo pomoglo!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

Dobar dan svima!!!

Imam jedno pitanje: trenutno imam AMD Athlon II X2 240 2.80GHZ i maticnu MSI 770-G45, i mislio sam ubrzo kupovati novi CPU, a dvoumim se izmedju AMD Phenom II X4 965 3.40GHZ Black Edition i  AMD Phenom II X6 1045t 2.70GHZ, a racunar koristim za surfanje po internetu i igrice pa me zanima koji bi od ova dva navedena bio bolji za igrice.

A sto se tice ovog AMD Phenom II X6 1045t neznam moze li na moju plocu i ako moze sta znaci ova oznaka sto stoji uz njega "Thuban" 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nadogradnja procesora

A zanima me onda koji bi oda ova dva maloprije navedena bio bolji za igrice, posto jedan ima 6 jezgri a drugi 4 jezgre, a ovaj sa 4 jezgre ima veci takt (3.40ghz) a ovaj sa 6 ima takt(2.70ghz) pa sad neznam koji bi bio bolji za igrice.

0 0 hvala 0
12 godina
Nadogradnja procesora

Imam jedno pitanje, trenutno imam Intel Dual Core E5200 (2M Cache, 2.50 GHz, 800 MHz FSB) i imam grafu HD6850, kada bih uzeo procesor Intel Core 2 Duo E6550 (4M Cache, 2.33 GHz, 1333 MHz FSB) dali bi (i koliku) osjetio razliku u performansama? Odnosno koliki bi bio FPS boost u igrama (znam da je i ovaj procesor i dalje bottleneck za tu grafu ali zanima me koliki bi bio pomak)...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 23:00 (ibme74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nikakav ako nebi clockao te proc. Ili kupiti negdje neki quad ili prodati tu platformu pa ici na neki am3 socket i neki phenom 955
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Hvala na odgovoru, a dali imam kakav aftermarket hladnjak za taj procesor koji bi kasnije odgovarao ina quad core, jedino mi je bitno da nije bučan...
17 godina
Do koliko novaca? Mozda da uzmes neki rabljeni?
http://m.njuskalo.hr/procesori/prodajem-cpu-hladnjak-thermalright-ultra-120-oglas-8051208 Ovaj bi bio jako dobar
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice