MSI H61M-P25-B3 - zaboravljena BIOS lozinka

poruka: 5
|
čitano: 2.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Molim pomoć, kako doći do boota s DVD-a (u BIOSu je namješten boot s diska), jer sam zaboravio lozinku za BIOS. Ako netko zna mogu li kako softverski ili hardverski otključati BIOS, hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Re: MSI H61M-P25-B3 - zaboravljena BIOS lozinka
Najednostavnije ti je na kratko vrijeme onu malu okruglu bateriju izvaditi iz matične ploče cca 5min te ju potom ponovno staviti,time resetiraš BIOS te tako i lozinku.
16 godina

najjednostavniji i predviđen način je korištenjem jumpera CLR_CMOS ili JBAT (ako nema pinova može kratki spoj šarafcigerom na lem). RTFM, na str.11 'geting start', 3cm ispod baterije prema hladnjaku SB. JC1-JBAT1. Clear CMOS str. 21.

Ako ga nema, može vađenje baterije (nekoliko sekundi može biti premalo vremena, ali radi se o sekundama, ne o minutama).

Uvjek udspojiti strujni kabel.

btw, neke novije (overclokerske) MBO imaju čak i buttone za CLR, power.. npr iza kod priključaka za USB-Tipkovnica...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Ne kompliciraj covjeku zivot..imas na svojoj maticnoj u ljevom doljnjem kutu bateriju i izvadi ju na minutu i vrati nakon toga sifre se brisu i sve se vraca na tvornicke postavke ...imaju da te fore kratki spoj i ostalo al neka ide ovo najjednostavnije i cao ... btw kad to uradis prije toga iskljuci komp iz napajanja :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hvala svima, prije svega sam napravio flash biosa... i resetirala se lozinka :) 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice