Da li mijenjati maticnu i procesor

poruka: 15
|
čitano: 1.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Od procesora imam Phenom 720 x3 2,8 Ghz. Najvise me muci to sto se ne moze otljucati na 4 jezgre. Da li se isplati prodati i kupiti nesto novo. Molio bih da mi kazete sto preporucujete.

Maticnu koju imam je: Asus M4A79T deluxe. Maticna je mrcina, pa ne znam da li se ju ispalti prodati i kupiti nesto novo?! Koji bi procesor bio dobar.

Gledam nesto od max 800kuna(na procesor mislim). Da li se ispalti prodati proc za 300-350kn i kupiti nesto za 800? I sto tocno? Hvala puno unaprijed 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 14:48 (Džekson).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Da li mijenjati maticnu i procesor

uzmi phenom II 965..Koji je manje od 800kn...clokni ga sa 2 klika na 4.0 i uživaj..

My way
16 godina

Sa standardnim hladnjakom ili moram kupiti neki bolji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Džekson kaže...

Sa standardnim hladnjakom ili moram kupiti neki bolji?

Da, jer su stock hladnjaci drek. Imaš za oko 200kn dobrih hladnjaka.

15 godina
14 godina

Prodaj svoj i traži nekog Thubana ( 6 core CPU ) za 800 - 900 kn i dobar hladnjak. S tim si miran narednih par godina.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Prodaj svoj i traži nekog Thubana ( 6 core CPU ) za 800 - 900 kn i dobar hladnjak. S tim si miran narednih par godina.

Da, ako naletiš na Phenomx6 to bi bilo best.Ali nema ih baš ko šljiva...

16 godina

Da li je bolje uzeti Phenom x4 965 ili Phenom x6 1055T?

Cijena x4 je 830 kuna, a cijena 1055T 1200kn. Ne koristim previse kompjutor radi surfanja. Prvenstveno me zanima koji je bolji u igrama jer igram MW2, MW3 i Black Ops. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

U trenutnim igrma su isti ( ako rade na istom taktu ), jel igre neprofitiraju od 6 jezgara još. Međutim, svi su se oglasili ( game developeri ) da rade na tome da igre iskorištavaju što više jezgara tako da je za blisku budućnost bolje imati što više jezgara. A inače 1200 kn je debelo previše za X6 Thubana polovnog, prodaju se redovito za oko 900 kn. Za 1250 kn kupiš novi FX 8120 sa 8 jezgara !!!

16 godina

Naveo sam cijene potpuno novih procesora. Znaci x4 na 3,4 Ghz je isto sto i x6 na 2,8Ghz u igrama koliko sam skuzio ili? Jel bi mi bilo bolje da kupim x4 i neki kuler za 350kuna i dignem ga na 4,0 Ghz?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa X4 na 3.4Ghz bi bio nešto brži od X6 Thubana na 2.8 Ghz zato što igre nemaju koristi od svih 6 njegovih jezgara. X6 phenom ima turbo pa bi malo smanjio tu razliku što se tiče tih 600 Mhz prednosti X4 procesora. Za igre ti je definitivno best buy X4 @ 4.0Ghz. Upitno je kad će igre bit fino optimizirane za 6 ili više jezgara, i koliko će opet bit brže nego sa X4 procesorom. Uzmi si tog Phenoma 965 i igrat ćeš se super ;)

16 godina

Zar moram obavezno kupiiti dodatni hladnjak ili je onaj koji se dobije sa njime dovoljan za rad(za rad po tvornickim postavkama, znaci 3,4ghz)? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa mora bit dovoljan kad je namjenjen za to {#}. Stvar je u tome što je nesnosno bučan pri loadu, a od clockanja nema ništa čim kreneš dizat napon. Buka je stvarno katastrofa od stock coolera.

14 godina
neaktivan
Džekson kaže...

Zar moram obavezno kupiiti dodatni hladnjak ili je onaj koji se dobije sa njime dovoljan za rad(za rad po tvornickim postavkama, znaci 3,4ghz)? 

ma sve je ok sa stock hladnjakom ... samo ako te buka neće smetati (jest da je velika, ali nije ni nepodnošljiva ... ako nisi cjepidlaka, sve će biti ok :)

16 godina

Pa super onda. Jer bih kupio proc vec ovaj tjedan, a kuler za negdje 2 tjedna dok sjedne placa :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice