Matična i proc za renderiranje

poruka: 31
|
čitano: 4.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Matična i proc za Video editiranje

Pozdrav, znaci trebao bi matičnu i proc, za korištenje adobe after effects,premiere,Sony vegas i sl. programa

do 3500kn

+ dali se isplati uzet SSD disk za windowse i ove programe? I ako mozete preporucite neku memoriju (do nekih 800kn) a da paše na matičnu koju preporučite.

Hvala unaprijed

Starcraft 2 Croatia - www.sc2croatia.com

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Matična i proc za Video editiranje

Budem preporučio nešto.

Što se SSD-a tiče, vrijedi ga imati. Ubrzanje bi se osjetilo, a bilo bi korisno imati i RAM-Disk (npr 32GB RAM od kojih bi se 20 koristilo kao ramdisk i na njemu neki od tih programa koji se najviše koristi).

SSD što veći to bolji i naravno što kvalitetniji. A za procesor + matičnu dovoljno je i 3000 Kn (i7 3770 + MSI B75MA-P45).

Evo preporuke što se procesora i matične tiče:

1 x Procesor Intel Core i7-3770 3.4GHz,Socket 1155, box

1 x MSI B75MA-P45, Socket : 1155, Intel® B75, 4xDDR3 1066/1333/1600

3.024,99Kn @ ADM

Mislim da ta matična ne podržava RAMdisk, stoga bi bilo poželjno da navedeš zanima li te ta tehnologija.

primjeri ramdiska:

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
13 godina

Bolje ovako:

i7 3770

AS ROCK H77 PRO4-M

3021 KN

Memorija ne treba biti pretjerano skupa - Kingston s lifetime garancijom je sasvim dovoljan

2X KINGSTON 8GB 1600 MHZ -16 GB = 3585 KN ako imaš novaca ubaci slobodno još rama, jeftin je još uvijek kolko tolko, a može ti samo dobro oči.

0 2 hvala 2
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Mislim da ta matična ne podržava RAMdisk, stoga bi bilo poželjno da navedeš zanima li te ta tehnologija.

Zanimljivo, mozes onda slobodno iznjet soluciju sa matičnom koja to podržava. :)

17 godina
Skyless7 kaže...
191x7 kaže...

Zanimljivo, mozes onda slobodno iznjet soluciju sa matičnom koja to podržava. :)

1 x Asrock Z75 Pro3 - Intel Z75, ATX, Dual Channel 4xDDR3 - 2800

3.195,98Kn @ ADM

Ova kombinacija podržava AsRock XfastRam i za razliku od kolegine preporuke matična ima 4 memorijska utora.

U to staviti:

4 x DDR3 8GB (1x8GB) Kingmax, 1600MHz, non-ECC, CL9.0, FLGG

1240 Kn @ ADM

Ukupno izađe 4.435,99Kn što je nekih 135,99 Kn više nego prvotno planirano (proc+mbo za 3500 + ram za 800).

Edit:

Ovo bi bilo zvjerski:

8 x DDR3 8GB (1x8GB) Kingmax, 1600MHz, non-ECC, CL9.0, FLGG

1 x Intel Core i7 3820 3.6GHz,1MB/8MB,130W,Socket 2011 box

1 x ASUS P9X79, 2011, Intel X79, DDR3, Broj utora 8, 1800 MHz

1 x Thermaltake Contac 29 BP, 1366,775,AM2,AM2+,AM3,1155,1156, 4 Pin

7.013,92Kn @ ADM

Napraviš RAMdisk od 48GB i na njega potrpaš sve programe što koristiš, naspram toga SSD djeluje kao SSD naspram diskova od prije 20 godina...

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 12:42 (191x7).
13 godina

191x7 nešto si krivo pohvatao.

AS ROCK H77 PRO4-M koju sam mu preporučio ima 4 memorijska utora i također podržava XfastRam.

0 0 hvala 0
14 godina

Idi na FX8120 i AM3+ opciju pa ga clockni na 4GHZ, ili na S2011 i neki hexa core + HT(12 threadova).

iclock2much

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Matična i proc za renderiranje
zober kaže...

191x7 nešto si krivo pohvatao.

AS ROCK H77 PRO4-M koju sam mu preporučio ima 4 memorijska utora i također podržava XfastRam.

Je, u pravu si, pobrkao sam ju s drugom pločom. Nisam gledao opis već po imenu.

17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Idi na FX8120 i AM3+ opciju pa ga clockni na 4GHZ, ili na S2011 i neki hexa core + HT(12 threadova).

Kako to ugurat u 3500kn? Za te pare najjače što može je i7-3770 i neka osrednja ploča.

15 godina
neaktivan

Ova tema mi je uletjela u savršeno vrijeme budući da i ja uskoro kupujem sličan komp, a nisam do sada znao za ovo.

Malo sam prosurfao o toj temi i naišao na ovo:

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?6047-RAM-disk-RAM-cache

http://rog.asus.com/85022012/rampage-iv-motherboards/how-to-set-up-a-ramcache-on-asus-x79-series-motherboards/

da li to znači da zapravo svaka matična uz pomoć navedenih programa podržava RAM disk ili...?

0 0 hvala 0
17 godina
pilsner kaže...

Ova tema mi je uletjela u savršeno vrijeme budući da i ja uskoro kupujem sličan komp, a nisam do sada znao za ovo.

Malo sam prosurfao o toj temi i naišao na ovo:

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?6047-RAM-disk-RAM-cache

http://rog.asus.com/85022012/rampage-iv-motherboards/how-to-set-up-a-ramcache-on-asus-x79-series-motherboards/

da li to znači da zapravo svaka matična uz pomoć navedenih programa podržava RAM disk ili...?

Ovako:

Da bi koristio AsRock XfastRam moraš imati noviju AsRock matičnu (Od AM2+ i LGA775 nadalje, za starije nisam siguran).

Kako bi koristio Asusov alat moraš imati Asus matičnu koju taj alat prepoznaje, ne može na svakoj Asusovoj ploči (bar mislim).

A RAMcache i Ramdsikovi drugih proizvođača ne traže određene matične, no uglavnom nisu toliko pouzdani ili ne nude svu funkcionalnost.

Mislim da MSI i Gigabyte nemaju neku svoju varijantu softvera za ramdisk ili ramcache.

15 godina
neaktivan

koliko sam ja shvatio iz videa i gore navedenih linkova asus nema svoj software nego preporuča Superspeed i Romex.

to bi onda značilo da se isto može na novijim matičnim koje podržavaju 32/64 gb rama (ispravite me ako griješim{#}). za gigabyte nisam uspjel naći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 18:46 (pilsner).

0 0 hvala 0
17 godina
pilsner kaže...

koliko sam ja shvatio iz videa i gore navedenih linkova asus nema svoj software nego preporuča Superspeed i Romex.

to bi onda značilo da se isto može na novijim matičnim koje podržavaju 32/64 gb rama (ispravite me ako griješim{#}). za gigabyte nisam uspjel naći.

Je, u pravu si, Asus nema svoj softver iako je bilo priće o tome. Preporučaju SuperSpeed RamDisk.

Evo još jedna "epizoda" o RAM disku i Asusu:

Ne mora matična podržavati 32/64GB RM. Ja sam na svom sustavu s 4GB ram isprobao RAMdisk. U mom slučaju AsRock XfastRam.

Super je, samo nemam dovoljno memorije za takve egzibicije. Da imam barem 12-16GB dio memorije bih koristio kao ramdisk.

14 godina

Penryn mislio sam na neotkljucani 2011 CPU i plocu, polovne.

Neznam koliko mu se isplati 3770K kad za te novce kupi dva FX8120.

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Penryn mislio sam na neotkljucani 2011 CPU i plocu, polovne.

Neznam koliko mu se isplati 3770K kad za te novce kupi dva FX8120.

FX-8150 vs i7 3770K: http://www.anandtech.com/bench/Product/434?vs=551

14 godina

Yebes Anadtech, gledaj malo tu bencheve po forumu.

Brz je 8120 kada ga clocknes na 4GHZ, nista sporiji od masno clockanoga 2500K.

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina

Ako autor teme ne želi OC-at proc može uzeti i INTEL Xeon E3-1230V2 i neku ploču sa B75 chipsetom, a ostatak para uloži u ram. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

ako mi mozete jos samo reci, dali treba kupit i cooler za proc, ili je ovaj koj dolazi u boxu dovoljan? I dali moram mjenjati napajanje, trenutno imam Corsair 550W, neku osrednju graficku (u skoroj buducnosti novu) i dva harda, uza ovo gore što cu uzeti, +ssd

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.9.2012 21:40 (Skyless7).
14 godina
neaktivan
zober kaže...
2X KINGSTON 8GB 1600 MHZ -16 GB = 3585 KN ako imaš novaca ubaci slobodno još rama, jeftin je još uvijek kolko tolko, a može ti samo dobro oči.

Nikako, CL11 su moduli!

clock2much
17 godina
Skyless7 kaže...
191x7 kaže...

ako mi mozete jos samo reci, dali treba kupit i cooler za proc, ili je ovaj koj dolazi u boxu dovoljan? I dali moram mjenjati napajanje, trenutno imam Corsair 550W, neku osrednju graficku (u skoroj buducnosti novu) i dva harda, uza ovo gore što cu uzeti, +ssd

Za početak je i taj hladnjak što dolazi uz procesor dovoljan.

Nema potrebe za zamjenom napajanja. Dovoljno je jako, pa i odviše. Pretpostavljam da je VX 550, HX 550 ili TX 550.

15 godina
Skyless7 kaže...

Stock cooler ti nije dovoljan za bilo kakav ozbiljniji rad sa tim procesorom. Mojeg 2500k po ljetnim vručinama tvornički cooler nije mogao ohladiti . O nekom overkloku se ne može razmišljati pošto se Ivy Bridge još više grije.

14 godina
neaktivan
aladdin kaže...
Skyless7 kaže...

Stock cooler ti nije dovoljan za bilo kakav ozbiljniji rad sa tim procesorom. Mojeg 2500k po ljetnim vručinama tvornički cooler nije mogao ohladiti . O nekom overkloku se ne može razmišljati pošto se Ivy Bridge još više grije.

Sto mislid pod to da ga "nije mogao ohladiti"? Preciziraj malo.

clock2much
15 godina

Koliko precizno da napišem da je na stock cooleru temperatura išla do 70C, bez ikakvog overkloka na stock naponu.

To su jednostavno preslabi cooleri za takve procesore i pun je internet takvih slučajeva.

0 0 hvala 0
16 godina
pilsner kaže...

..

da.

- RAMdisk je soft, nema (nikakve) veze s MBO osim što je neki proizvođači boundlaju kao bonus, antivirus i sl..

- RAMdisk je nerealna ideja. Inače bi bilo brže od SSDa. .. kad bi brzina diska bila bitna za kriterij koji je autor postavio: rendanje, AE.. i budget 3.5k

Zabrijali ste u krivom smjeru. IMHO.

AE je soft koji može iskoristiti svaki hertz CPUa, jezgru pa i 'višak' RAMa. Drugo rješenje je GPU-Cuda i mix tog. Server MBO + Xeon ili s.2011 su iznad cifre. Ni GPU u tom gabaritu nije rješenje, pa ostaje kupnja 'običnog' (malo jačeg) PiCeka s do max 32GB tako da RAMdisk više ne zvuči upotrebljivo... itd.

Za velike količine (svega) je potreban odgovarajući sistem, propustnost, sam CPU ne može ako nema propustnu MBO i RAM dok VGA može odrađivati svoj dio. Sistem, ne jedna komponenta (pogotovo koliko se raspisalo o ramdisku kojeg se lagano anulira SSDom u RAIDu na odgovarjućem sistemu ako je brzina diska bitna (nije bitna ako zadovoljava requrement za konkretnu aplikaciju, radi na 'običnom' HDDu zadovoljavajuće).

Svaki PC između requrementsa i jače, (nema službeni adobeov recommended, prolistati takve forume i paziti na datume-verzije CSa i x64, jer se stvari prebrzo mijenjaju..) ili CUDA.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
aladdin kaže...

Koliko precizno da napišem da je na stock cooleru temperatura išla do 70C, bez ikakvog overkloka na stock naponu.

To su jednostavno preslabi cooleri za takve procesore i pun je internet takvih slučajeva.

Normalna temperatura za taj procesor je do 80°C. U cemu je problem, nije mi jasno?

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.9.2012 18:56 (mate960).
15 godina

To si je ti odredio ili ...

Koliko ja znam intel se ne slaže s time TCASE 72.6°C ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
aladdin kaže...

To si je ti odredio ili ...

Koliko ja znam intel se ne slaže s time TCASE 72.6°C ?

Pitaj ikoga tko se razumije u OC-anje Intela, jezgre smiju do 80°C.

clock2much
15 godina

Ti ne razumiješ hrvatski ili imaš neki drugi problem?!

Da li sam ja spomenuo temperaturu jezgri pojedinačno ili cijelo vrijeme pričam o temperaturi procesora?!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
aladdin kaže...

No box cooleri nisu za to ni namijenjeni, vec kako bi Intel mogao prodati box processor i dodatno naplatiti 20$ za taj komad aluminija koji poklanja. Intelu pregrijavanje IB bar necemu koristi tako sto je proc nestabilniji pri OC i time vecinu korisnika odvraca od oca a oni ce ga prije nego skoro i s odusevljenjem zamjeniti haswellom.

17 godina
protjeran
mate960 kaže...

Pitaj ikoga tko se razumije u OC-anje Intela, jezgre smiju do 80°C.

Ovisi kako koje. Inace sam wafer bi trebao s lakocom i do 150C no proc ipak nije neki jednostavni sklop pa pri toj temp nebi nis pametnog zracunal.

Inace IB nije raden da se poveca frekvencija nego da se smanje troskovi i curenje struje tj smanji potrosnja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice