Kupovina procesora P4 3.0

poruka: 7
|
čitano: 1.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima, imam ploču FUJITSU SIEMENS D1527 pa me zanima da li mogu ugraditi procesor P4 3.0 1MB Chahe , 800Mhz FPS.

Barem ako možete da mi kažete koji procesori odgovaraju na ovu matičnu ploču?

Unaprijed hvala na odgovorima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

svi Socket 478 procesori

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Kupovina procesora P4 3.0
hashishar kaže...

Lijep pozdrav svima, imam ploču FUJITSU SIEMENS D1527 pa me zanima da li mogu ugraditi procesor P4 3.0 1MB Chahe , 800Mhz FPS.

Barem ako možete da mi kažete koji procesori odgovaraju na ovu matičnu ploču?

Unaprijed hvala na odgovorima.

Ovo podebljano si valjda mislio na 800 Mhz FSB ??

Koliko vidim mozes samo staviti neki Celeron ili P4 ( socket 478 ) 400 ili 533 Mhz FSB.. 

http://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupport/techsupport/Boards/Motherboards/Fujitsu/D1527/D1527.htm

It's all about the sound . (Quincy Jones)
16 godina
Glamdring kaže...

svi Socket 478 procesori

-jesi siguran?

može svaki CPU s jezgrom koja je podržana (zbog voltaže), dok će CPU s FSBom na 800 biti downclockan na FSB koji podržava MBO-chipset (533/400).

- intel CPU priovjeri na intel ARK.

- za MBO je malo teže, sam chipset i845GE može podržavati razne kombinacije ali ovisiš o odluci fujitsua i odgovarajućem BIOSu, prolistaj po njihovim stranicama, ako postoji novija verzija BIOSa moguće da se odnosi upravo na novije CPU i podršku. Na linku (post iznad) imaš sve i manual za MBO, update BIOSa itd. Inače je i845GE službeno ne podržava 800, ali su razni proizvođači (asus, GB..) kao OC omogućavali i 800MHz, slično je i s RAMom (DDR-266-333 pa i 400).

- fujitsu link za BIOS, v.4.06.R1.07 provjeri koju verziju imaš. Nema opisa izmjena, tj ne zna se dali je uopće od ikakve pomoći sam BIOS za neki CPU... probaj pogoogalti ili potražit negdje na njihovim stranicama, možda postoji podatak.

- jezgre za s.478 su pod nazivima Willamete, Northwood, Prescott.. to je jedini 'siguran' način prepoznavanja jer je intel par puta rebrendao oznake.

za primjer MSIjeva MBO, pa vidi support CPUa. npr Prescott nije podržan, dok bi neki npr Northwood s FSB 800 mogao raditi na trećini clocka manje (neisplativa nabava).

za usporedbu 3xCPU (Nothwooda) pročitaj voltaže i FSB...

važno: ako staviš nepodržan CPU može crknuti MBO-CPU zbog pogrešne voltaže (obično samo ne pali, ali...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Glamdring kaže...

svi Socket 478 procesori

-jesi siguran?

Strogo gledajući odgovorio sam mu na pitanje. Naravno da će se proc sa brzim FSBom prilagoditi FSBu ploče i raditi na manjem taktu, ali će raditi.

Mislim da je najbolje što može p4 2.8 Ghz 533 Northwood Prescott( duplo više tranzistora u odnosu na Northwood).

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2013 14:22 (Glamdring).
12 godina
neaktivan

Hvala na brzim odgovorima, tražit ću onda 2.8 GHz 533 FSB. pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Pošalji mi PM popodne, mislim da ja imam neki kod kuće...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice